פורום מחלות ריאות כרוניות - עמוד 15
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
כאב קבוע בחזה ימין [בצלעות או מתחת] למעלה משנה!!!! (לת)
משה 08/02/2016 | 23:25שלום.בן 22 יש לי כאב יומיומי מאוד מציק בחזה ימין ,למעלה משנה, עשיתי בדיקת מיפוי עצמות - תקין עשיתי פיזאוטרפיה - לא עזר עשיתי CT - שינויים פיבורטים,פלאורליים וריאתיים בפסגות של שתי הריאות. אמפיזמה צנטרילובלרית משמעותית בשתי האותות העלינויות. חוץ מזה הכל תקין הייתי במרפאת למחלות ריאה אמרו יש לי התנפחות של אמפיזמה אבל זה לא משמועתי והפנו אותי למרפאת כאב עכשיו אני לא כל כך אהבתי את הרופאה שם שלא הבינה כלום ושאלה 100 פעם רופאים שונים, מה אני עושהה??? תודהפתח בחלון חדש -
תשובת CT (לת)
טובי 08/02/2016 | 14:17בעלי בן 55 אסמתי. בחצי שנה האחרונה סובל מכאבים בצד ימין. תשובת הCT נפח ריאות תקין. עיבוי דפנות הברונכים הגדולים והגברה של ציור פריברונכיאלי על פני שתי הריאות. תפליט פלאורלי קטן מצד ימין, לא זוהה תפליט פלאורלי בצד שמאל. הלב אינו מוגדל. בסריקת בטן עליונה - שני האדרנלים תקינים. הסננה שומנית דיפוזית של הכבד. בחלונות עצם אין עדות להרס עצם. מה זה אומר?פתח בחלון חדש -
שמעון
סימון 28/01/2016 | 20:34שלום סבלתי מחוסר אויר גם במאמץ וגם לא,עוהר וחוזר עשיי בדיקת מאמץ שיצאה תקינה .מה שכן הגרף שמראה את הפעילות. בחלק העליון של המשולש שטוח ולא נצמד למשולש .הרופא טען שכנראה לא נושף טוב או עד הסוף אבל אמר שאני יעשה ct קנה נשימה לבדוק . האם ניראה שיש צורך או אם הבדיקה תקינה ? תודהפתח בחלון חדש-
סיימון
סימון 29/01/2016 | 08:27הפסגה לא היתה עקומה אלא מיושרת . למרות שהרופא טען שלפי דעתו לא מצליח לעשות את זה כמו שצריך בחר לבצע CT צווואר לבדוק קנ נשימה האם גם צריך לעשות CT חזה? -
תשובת מומחה קוצר נשימה
ד"ר מאיר קרופסקי 29/01/2016 | 07:59קטיעה או יישור של פסגת עקומת תפקודי נשימה ייתכנו מאי ביצוע הולם של הבדיקה (ספירומטריה) או בחשד לממצא חוסם, אשר מתוך הצגת הנתונים יבורר באמצעות CT בית חזה וצואר.
-
-
ליחה
אסתר 28/01/2016 | 20:10אני בת 46 מזה 5 חודשיים סובלת מליחה. נשללה דלקת ריאות ומחלת הנשיקה .בשלושה חודשיים ראשונים השתעלתי מאוד השיעול פסק טופלתי בתרופות וכדורים. כיום אני נאלצת לירוק את הליחה במשך מספר רב של פעמים במשך היום.לחה שקופה בד"כ. אני אלרגית לאבק אך פחות מנוזלת. איך מטפלים בליחה שלא מפסיקה? רופא המשפחה נתן לי האם אנטיביוטיקה מוקסיויט פורטה עשויה לעזור?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ריבוי הפרשות ליחה
ד"ר מאיר קרופסקי 29/01/2016 | 08:02ריבוי ליחה ייתכן ממקור נתיבי אוויר עליונים קרי, אף, מערות האף והפנים או/ו נתיבי אויר תחתונים קנה וסמפונות. יש צורך לאבחן ובטיפול בהתאמה.
-
-
שיעול ללא סימפטומים של שפעת
אייל 20/01/2016 | 12:31צהריים טובים, בשבועיים האחרונים אני סובל משיעול יבש וחריף שמלווה בהתקפים בעיקר בלילה שיכולים להיות אפילו כחצי שעה. אין לי חום, חולשה, כאב ראש, ליחה, נזלת או משהו דומה. עשיתי צילום רנטגן ורופאת המשפחה אמרה שאין לי דלקת ריאות ואולי יש לי גירוי בסמפונות. בכל מקרה קבלתי סירופ לשיעול שנוגד גם אלרגיות אך הוא רק החמיר את השיעול. אני אציין שלאחרונה התחילה רטיבות ועובש בחדר שינה, כמו כן אין לי אסתמה ולא חליתי בעבר באף מחלת ריאות כזאת או אחרת , ולחברה שלי יש אותם תסמינים ( אך היה לה שפעת לפני שלושה שבועות שחלפה). האם יכול להיות שהשיעול הזה נובע מהעובש ?, ואם לא ממה יכול לנבוע השיעול החריף הנ"ל? כמו כן,מחר קבעתי בדיקת דם לשעלת.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שיעול יבש טורדני
ד"ר מאיר קרופסקי 21/01/2016 | 08:38אכן כן יש לבדוק ולשלול שעלת. אפשרות סבירה של זיהום ויראלי בקנה וסמפונות בעל גורם הדבקה בין אנשים בקרבה ובמגע. בהעדר רקע אלרגי לא הייתי שם את העובש ולחות כגורם לשיעול במעלה ראשונה.
-
-
למעוניינים בהכנסה נוספת מהבית (לת)
אבי 13/01/2016 | 00:36למעוניינים בהכנסה נוספת מהבית במגוון תפקידים ואפשרויות לבחירה: שירות לקוחות או במכירות או בגיוס עובדים, שכר גבוהה למתאימים!, לפרטים נוספים אפשר לפנות לאבי במייל a05020142015@gmail.comפתח בחלון חדש -
סרטן ריאות
אנונימי 10/01/2016 | 16:03שלום ד"ר אני לחוץ מאד איך אני בעצם יודע עם יש לי סרטן ריאותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סרטן ריאות -Lung Cancer
ד"ר מאיר קרופסקי 10/01/2016 | 19:53הסתמנות קלינית של שיעול טורדני, גניחת דם, כאבים בבית חזה ונוספים, המתקיימים בקבוצת סיכון (מעשנים כרוניים, תורשה, חשיפה מקצועית וסביבתית וכו'), אשר בהדמיית בית חזה קיים ממצא המחשיד תהליך סרטני. עצם החשד הסביר מחייב ברור אצל מומחה למחלות ריאות. נתן לברר את הממצאים בהדמיית חזה ולהוכיח הוכחה ריקמתית או תאית באמצעי פולשני תואם.
-
-
סרקואידיזיס
סקרן 30/12/2015 | 21:35שלום רב: קודם כל סליחה על שאלה ארוכה@@@ בן 36 ...בריא..מעשן 10 שנים קופסה ביום ..עובד שנים בשיפוצים. נזלת ושיעול לאחרונה..טופל באוגמנטין עם שיפור ניכר ..כעת ללא שיעול או קוצר נשימה ללא ירידה במשקל. צילום חזה מתאריך 05.10.15 שינויים איטרסטיציאליים דיפוזיים בשתי ריאות עם הדגמה נודוליים זעיירים ריאתיים מזעיירים יותר מימין . בוצע צילום חזה נוסף(15.11.15) אחרי 40 יום מהצילום הראשון נרשם ללא שינוי משמעותי . הומלץ ביקור רופא ריאות . ביקור בדיקה אצל רופא ריאות:(ביקור ב 18.11.15 ) ממצא בדיקה : צילום חזה הצללות מיקרונודולריות דו צדדיות עדינות תפקודי ריאה: בתפקודי ריאה ליקוי רסטריקטיבי קל . דיפוזיה וסורציה תקינות מבחן הליכה של שש דקות תקין TLC=86 FEV1=88 בדיקה גופנית : ראש וצואר ב.מ.פ קולות הלב תקינים ללא אוושות .אין ממצא חסימתי או האזנתי אחר אין בצקת בגפיים. המלצה :CT חזה ומעקב. בוצע CT חזה ב 21.11.15 תוצאות CT חזה : אין בידינו בדיקות קודמות להשוואה כלי דם מדיאסטינליים הודגמו ללא סטיות אאורטה חזית בקוטר תקין .לב לא מוגדל קנה הנשימה ושט ללא סטיות .שערי הריאות אינם מורחבים הודגמו בלוטות לימפה מרובות מוגדלות עד 28 מ"מ חלקן עם הסתיידויות מרכזיות בכל תחנות המדיאסטינום בשערי הריאות ובבתי השחי נצפה תפליט פלאורלי קטן מימין על פני שתי הריאות הודגמו מספר רב של ממצאים מוקדיים בעלי גבולות בלתי סדירים משונצים. במעבר חזה /בטן :נצפו אדרנליים תקינים התרשמות: ממצאים מוקדיים מרובים ולימפאדנופתיה מדיאסטינלית מפושטת אבחנה מבדלת כוללת(לפי צורת מוקדים): סרקואידוזיס? מעקב הדמתי.בירורר פולמונולוגי. אני ללא כל תלונה גופנית או אחר וגם הפסקתי לעשן לפני חודשיים וגם מתעסק בפעולות גופניות ריצה הליכה כל יום 8-10 ק"מ ללא מצוקה בריאות שאלות : 1.מה דעתך ? 2.מה המלצתך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סרקואידוזיס- SARCOIDOSIS
ד"ר מאיר קרופסקי 06/01/2016 | 12:23המתאר הקליני, הדמיית בית החזה ותפקודי הנשימה מעידים על מחלה אינטרסטיציאלית. מתוך כלל המחלות באבחנה מבדלת מדובר כפי הנראה בסרקואיזוזיס, מחלה דלקתית, לא זיהומית הפוקדת את הריאות ב90% מכלל ההסתמנות הכלל גופית. בהתייחס להסתמנות מתונה ושקטה ותפקודי נשימה סבירים, מומלץ מעקב תקופתי בחסות רופא ריאות. -
תשובה לשאלה שלי בבקשה???
סקרן 03/01/2016 | 22:48שלום רב למה לא מקבל תשובה?????????????????
-
-
ללא
.... 04/01/2016 | 20:47שלוב רב, אודה לקבלת הסבר בקצרה מה אומר המונח "שארית ראייתית גבוהה"פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נפח ריאתי שארי
ד"ר מאיר קרופסקי 06/01/2016 | 12:18אני מקווה שמתכוונים לנפח שארי ריאתי = RESIDUAL VOLUME . נפח שארי מוגבר הינו מהווה מדד נוסף במסד הנתונים במחלת ריאות חסימתית המתאר לכידת אוויר.
-
-
לחץ ריאתי קל
נירה 03/01/2016 | 19:52בת 56, בריאה בדרך כלל פרט להשימוטו מטופל ביוטירוקוס, לרוב מאוזנת. בשנת 1997בגלל תלונות של דפיקות לב וכאבים בחזה הופנתי לאקו ואז בבדיקת אקו ב1997 התגלה שיש לי MVP קל MR קל, מאז אני עושה אקו כל כמה שנים ובבקורת קרדיולוג. אקו וארגומטריה .השאלה שלי היא העיניין לחץ הריאתי: ב2006 היה כתוב לחץ ריאתי מוגבר קל, באקו ב2009 לא היה לחץ ריאתי מוגבר, ב2012 היה עליה קלה בלחץ ריאתי. בימים אלו 2015 בבדיקת אקו כתוב MR קל עם לחץ ריאתי מוגבר קל. BUCKLING לא ספציפי קל של העלה המיטרלי האחורי, לא משמעותי מבחינת ה-SPAN, ללא עודפות רקמה ועם MR קל בלבד.המסתמים האחרים תקינים .החללים מימין ותפקוד חדר ימין תקינים. חדר שמאל תקין.ללא היפרטרופיה . עליה שמאלית לא מורחבת .האאורטה תקינה כולל השורש .הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה. החללים מימין וחדר ימיני תקינים .אין תפליט פריקרדיאלי או דלף בגובה העליות LVDs 2.6 CM PULMONARY ARTERY PRESSURE 40+RAP =45 mmHg לסיכום, MR קל עם לחץ ריאתי מוגבר במידה קלה. פרט לכך הבדיקה בתחום הנורמה. שאלתי איתי האם זה בעייתי הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה ?האם זה קשור לMVP קל?מה דעתך בעיניין? תודה על העזרה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יתר לחץ דם ריאתי
ד"ר מאיר קרופסקי 06/01/2016 | 12:15מדובר ביתר לחץ דם ריאתי מוגבר במידה קלה ומשני לבעיה לבבית. למיטב ידיעתי נדרש מעקב תקופתי ע"י קרדיולוג.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים