פורום השתלות עצם חניכיים ושיניים

-
השתלת שיינים חוסר עצם
ורד 29/03/2025 | 17:50אמי בת 77 מחוסרת עצם להשתלה . אשמח להמלצה לרופא מאזור המרכז בת ים חולון ראשל"צ ת"א ר"ג המומחה להשתלות מורכבות . תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה השתלת שיינים חוסר עצם
פרופ' זיו מזור 02/04/2025 | 14:30אשמח לעזור. הטלפון במרפאה הינו 077-3630360הוסף תגובה
-
-
תחושת צריבה בחניכיים (לת)
חץ מקשת 01/03/2025 | 23:11שלום, אני סובלת מתחושת צריבה/פציעה בחניכיים ממזון חם וממזון עם סוכרים. לרוב ההרגשה הייתה חולפת במשך הלילה. בימים האחרונים התחושה לא חולפת למרות שאני נמנעת מממתקים ושתיה חמה . יש דרך להקלה, פתרון תרופתי או אחר? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
נסיגת חניכיים וכיסים
דני 31/07/2024 | 13:27תודה על המענה המהיר! זאת אומרת שיש מצב במידה ואני מקפיד על שיננית שהכיסים האלה של 4-5 ממ יצטמצמו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נסיגת חניכיים וכיסים
פרופ' זיו מזור 31/07/2024 | 13:41בהחלטהוסף תגובה
-
-
נסיגת חניכיים וכיסים
דני 31/07/2024 | 11:38שלום רב הייתי השבוע אצל מומחה חניכיים בקופה לאחר שזיהו נסיגת חניכיים רצינית אני בן 36 לא מעשן מקפיד על היגיינת פה . עברתי כבר הקצעת שורשים בכל הפה והגעתי אליו חודש וחצי בערך אחרי. הוא מדד כיסים שנעו בין 4-5. והמליץ כמובן שיננית כל 3 חודשים. אמר לי לצמצם רק כיס אחד עם חומר שהשיננית תשים לי . השאלה שלי עד כמה 4-5 ממ כיס זה חמור ? אמר גם לעוזרת שרשמה ב2 כיסים 5D מה זה אומר 5 D? אמר לי גם לא לצחצח במברשת עדינה ואמר לי להשתמש בחשמלית.האם אתה גם ממליץ להמנע ממברשת עדינה? אמר שזה מנקה פחות טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נסיגת חניכיים וכיסים
פרופ' זיו מזור 31/07/2024 | 12:21שלום דני כיסים של 4-5 ממ הם כיסים בינוניים שניתן להתמודד איתם באמצעות טיפול שיננית קפדני כל 3 חדשים.D פירושו אחורי כך שאם נרשם בשן מסויימת 5D הכוונה לכיס אחורי בשן בעומק 5ממ. ככלל אנו מעדיפים מברשת חשמלית על פני ידנית לצחצוח יסודי יותר.הוסף תגובה
-
-
שן 26 - מתלבט האם לעשות הרמת סינוס פתוחה
מיכל 27/07/2024 | 10:47אני על 4 מילימטר. אולי 3.5 ו רוב הרופאים בדיעה של לא לעשות הרמת סינוס פתוחה עבור השן הזו..בצד השני של הסינוסים שלי אני מלא. הצד של שן 26 נקי. למה הרמת סינוס זה דבר כל כך מסוכן עבור שן אחת? ולמה יש רופאים שלא מתרגשים מהרמת סינוס פתוחה. מה החסרונות של גשר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה התלבטות על הרמת סינוס פתוחה לשן 26
פרופ' זיו מזור 27/07/2024 | 11:04שלום מיכל הרמת סינוס סגורה עדיפה לאין ערוך על הרמה פתוחה משיקולים רבים.ראשית זהו תהליך פחות פולשני ועקב כך גם מיעוט הסיבוכים שאחריו(פחות נפיחות,כאב ואי נוחות).כמובן שיש צורך במיומנות על מנת לבצעו. הרמה פתוחה הינה אגרסיבית למדי ומלווה באי נוחות,כאב,נפיחות,שטפי דם וכו.. גשר מערב הכנה של שתי שיניים בריאות משני צידי חסר השן ועל כן זו אפשרות פחות טובה.הוסף תגובה
-
-
השתלות עצם ושיניים בהרדמה כללית (לת)
יפעת 20/01/2024 | 14:55בת 69. בסיטי אראה שמצדיק השתלת עצם, הרמת סינוס (מה זה)? ועקירת כל שיניי. האם באמת אפשרי בהרדמה כללית לעבור את הכל ביום אחד.?! מה מרגישים אחרי, מתי מתאוששים מיזה? מה חשוב שאדע לפני הביצוע המפחיד הזה??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
דלקת חניכיים
אירית 15/11/2023 | 15:28היי, סובלת מדלקת חניכיים לאורך שנים. מטפלת 4 פעמים בשנה שיננית, קיסמים וחוטים, מי פה. לאחרונה היו כאבים קשים ואני אחרי 10 ימי אנטיביטיקה. רופא השיניים טוען שאין כיסים וממליץ טיפול שורש. כיון שמדובר בכמה שיניים ברצף, אז להתחיל עם זו שגורמת להכי הרבה רגישות ולהמשיך. האם יש דרך אחרת בלבד טיפול שורש? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דלקת חניכיים
פרופ' זיו מזור 15/11/2023 | 15:35שלום אירית איני יודע מה סיבת הכאב עליו את מתלוננת וקשה בשלט רחוק לתת לך עצות..אם מקור הרגישות בשן ספציפית ניתן אמנם לבצע בה טיפול שורש אך לפני טיפול שורש יש לבדוק אופציות שמרניות יותר כגון מריחת חומר שימנע מעבר גרויי טמפרטורה על צוואר השן הבעייתית. ככלל יש צורך בבדיקה קלינית שלך על מנת לתת לך מענה לשאלה.הוסף תגובה
-
-
שאלה......
שירן 27/08/2023 | 21:40שלום דוקטור , בזמן האחרון החניכיים שלי נפצעות בצחצוח כל פעם במקום אחר אני מצחצחת במברשת רכה וידנית ובעדינות, והחניכיים ממש נפצעות שאני מצחצחת ויורד דם ורואים שהם פצועות ושאני מצחצחת זה נפצע יותר , השאלה מה הסיבה שזה קורה ? ממה זה נובע ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חניכיים פצועות
פרופ' זיו מזור 28/08/2023 | 11:45במידה ןהחניכיים בריאות אזי צחצוח נכון ועדין לא צריך לגרום לדימום מהחניכיים. אם בכל זאת הן מדממות יש לבדוק אותן.יתכן גם ששינויים הורמונליים גורמים לכך אך אין באפשרותי לאבחן את הבעייה ללא בדיקה קלינית.הוסף תגובה
-
-
שלושה שתלים וגשר ל5 שיניים
צג 09/08/2023 | 11:17אני אמורה לעבור 3 עקירות שיניים 12, 14, 15. כרגע יש גשר חדש יחסית על 15-17, וגשר ישן על 12-14. הוצעו לי 3 השתלות מיד לאחר העקירה, ב 12, 14 ו-16. האם זה כיוון נכון. אין צורך בהשתלת עצם.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גשר ל5 שיניים
פרופ' זיו מזור 09/08/2023 | 11:50לא ניתן לתת מענה לשאלה מבלי שידועים לי נתונים נוספים כגון..מצב העצם,כמותה וצפיפותה.לצורך זה יש צורך בתצלום סיטי תלת מימדי וכמוכן בדיקה קלינית.הוסף תגובה
-
-
הכנסת שתל לאחר עקירת שתל
מיכה 05/08/2023 | 10:29עברתי עקירת שתל בן 15 שנים בשן 47 בגלל שנוצרה דלקת בעקבות כיס בחניכיים וספיגת עצם. מה הזמן המומלץ כדי להתחיל תהליך של השתלת שתל חדש? האם יש הבדל אם אבצע את ההשתלה 4 חודשים מהעקירה או 10 חודשים מהעקירה? האם יש סיכוי שבמהלך החודשים אחרי העקירה נבנתה מחדש עצם אשר תחסוך השתלת עצם? חשוב לציין שבשן 48 התבצעה לי עקירה כירורגית לפני כשנתיים והתהליך שמתוכנן להתבצע הינו השתלת 2 שתלים בשיניים 47 ו 48הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה התקנת שתל לאחר עקירת שתל
פרופ' זיו מזור 05/08/2023 | 13:31שלום מיכה אני מבין משאלתך שלא בוצעה השתלת עצם מיידית לאחר העקירה.במקרה זה יש להמתין 3-4 חדשים ולבצע צילום סיטי שיתן אומדן לכמות העצם המצוייה באזור העקירה ואז יקבע מועד וסוג הטיפול הנדרש.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מחלת מיסב השן
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הלבנת שיניים בלייזר
-
ניתוח חניכיים
-
בדיקות קשורות
-
צילום פנורמי
-
מונחים קשורים
-
טיפולי שיניים
-
שן בינה

פורומים נוספים בתחום
פורוםשיקום הפה
בפורום שיקום הפה ניתן להתייעץ עם ד"ר אוהד שרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שיקום הפהפורוםשתלים דנטליים
בפורום שתלים דנטליים ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שתלים דנטלייםפורוםהשתלות שיניים ביום אחד
בפורום השתלות שיניים ביום אחד ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות שיניים ביום אחדפורוםהשתלות עצם חניכיים ושיניים
בפורום השתלות עצם חניכיים ושיניים ניתן להתייעץ עם פרופ' זיו מזור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות עצם חניכיים ושינייםפורוםטיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ
בפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל סביון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים ...פורוםציפוי שיניים
בפורום ציפוי שיניים ניתן להתייעץ עם ד"ר יואב ירון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ציפוי שיניים