פורום מרפאת מטיילים רמב"ם

-
סרי לנקה בהריון (לת)
אא 20/02/2025 | 20:39האם קיים סיכון להדבקה בזיקה בימים אלה? מתכננים לנסוע בשליש השני של ההיריוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
זיקה בקוסטה ריקה (לת)
בת' עוז 16/02/2025 | 17:04אני ובן זוגי טסים לירח דבש של שבועיים בקוסטה ריקה, האם המדינה עם סיכון לזיקה? האם ניתן לנסות להיכנס להיריון לאחר החזרה במידה ולא נעקצנו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
מחלת הנשיקה
יאיר 09/05/2020 | 01:31שלום שמי יאיר ורציתי להתייעץ איתך בנושא תוצאת בדיקת דם לאבחון מחלת הנשיקה. חשוב לציין שאני סובל מכל התסמינים של המחלה. התוצאה שמטרידה אותי : EBNA positive - 10.46 s/co לדברי הרופא שבדק את התוצאות מדובר על נוגדנים המעידים על מחלה בעבר. להבנתי הערך של EBNA אצלי נמוך מאוד ולכן מצביע על מחלה בהווה, ככל שעובר הזמן הערך אמור לעלות, ואצלי הערך נמוך מאוד. ראיתי באינטרנט גרף התנהגות של EBNA שמתחיל בערך ב-10 ועולה בכול שבוע עד לערך גדול מ 100. אשמח לדעתך בעניין רב תודותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מחלת הנשיקה
עדנה 10/02/2025 | 11:58שלום רב נכדתי בת 16 ויש לה מחלת הנשיקה, מזה כמה ימים יש לה מספר פעמים יציאות וכל הזמן מלווה בדימום אדום וטרי האם יש מה לדאוג, תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה בשמחה ותרגיש טוב
ד"ר עמי נויברגר 10/05/2020 | 09:40.הוסף תגובה
-
מחלת הנשיקה
יאיר 10/05/2020 | 09:31נראה שזה הולך ומשתפר, המון תודה על הקשב והעזרה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה החלמה ממחלת הנשיקה
ד"ר עמי נויברגר 10/05/2020 | 07:16כמעט בטוח שמדובר בזיהום ישן. אולי מדובר בזיהום חדש יחסית אבל גם הוא בשלבי החלמה. אתה בכל מקרה קצת מכלה את זמנך בעיסוק בבדיקות האלו. ה EBV גורם למחלה שפשוט חולפת לבד. אם תמשיך להרגיש ממש רע (חום, ירידה במשקל למשל) תצטרך לחפש סיבה אחרת. אם זה רק חולשה שהולכת ומשתפרת - פשוט תן לזה לעבור לבד.הוסף תגובה
-
EBNA
יאיר 09/05/2020 | 21:53האם EBNA < 10 נחשב שלילי ?הוסף תגובה
-
Vcm
יאיר 09/05/2020 | 21:47לא מופיע בתוצאות, לדברי הרופא ברגע ש- EBNA חיובי המעבדה לא בודקת את השאר. אני שוקל לבקש בדיקה חוזרת עם כל הפרמטרים. אפשרי, דעתך ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אי הבנה. סליחה.
ד"ר עמי נויברגר 09/05/2020 | 20:42התכוונתי לנוגדנים ל vcm של ebv ולא לנוגדנים ל cmv שזה בכלל וירוס אחרהוסף תגובה
-
מחלת הנשיקה
יאיר 09/05/2020 | 14:00CMV igM - 0.27 CMV igG -250 היה בעבר. יש שיפור בימים האחרונים. האם ממליץ לבצע בדיקה נוספת עוד שבוע ? מדוע לא מבצעים igG ו - igM גם ל - Evb ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה Ebna
ד"ר עמי נויברגר 09/05/2020 | 11:33אולי זו תחילת העלייה ואז אתה כבר מחלים. יותר סביר שזו מחלה ישנה. מה עם נוגדנים ל vcm? בן כמה אתה?הוסף תגובה
-
מחלת הנשיקה
יאיר 09/05/2020 | 10:33התסמינים התחילו לפני כחודשיים, התוצאה 10.46 מבדיקה שבוצעה בשבוע שעבר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה מחלת הנשיקה
ד"ר עמי נויברגר 09/05/2020 | 06:45לקוח לנוגדנים הרבה זמן להתחיל לעלות כך שבוודאי לא מדובר במחלה חדשה. הרופא צודק. זה קורה לפעמים...הוסף תגובה
-
-
קדחת דנגי (לת)
שמש 10/01/2025 | 13:43הי, חברה נדבקה ונמצאת בהודו. החום כבר ירד, עדיין חלשה. האם כדאי להתאשפז? האם קיים טיפול שניתן לעשות ללא אשפוז?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
חיסון כלבת (לת)
נעמה 17/12/2024 | 12:19במידה וקיבלתי חיסון כלבת (עקב נשיכה) ב2017, אני צריכה להתחסן שוב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
חיידק סטפילוקוקוס סימולנס (לת)
סיגל 08/12/2024 | 15:21שלום. ברצוני לשאול בבקשה האם אוגמנטין מטפל בחיידק סטפילוקוקוס סימולנס?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
זיקה באיים המלדיביים ותאילנד (לת)
לורה 29/10/2024 | 21:50היי אנחנו רוצים לטוס עוד חודש לאיים המלדיביים ותאילנד. האם יש שם התפרצות זיקה? לא מצאתי מידע עדכני אחרי 2018הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
חיסונים לתינוק בן 10 חודשים לתאילנד (לת)
אור 19/10/2024 | 20:22היי, זוג פלוס תינוק בן 10 חודשים צפויים לנסוע לתאילנד לשלושה שבועות בשבוע הבא. אנחנו צפויים להיות שבוע בצפון תאילנד, אזור שלהבנתי יש בו יותר מחלות. האם יש צורך לחסן את התינוק שלנו באיזשהו חיסון? במרפאת המטיילים אמרו שאין צורך, אבל אני מעט חוששת. הוא מחוסן בכל חיסוני השגרה המתאימים לגילו.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
מלריה - מפה עולמית (לת)
דפנה 14/10/2024 | 13:50שלום, אני אמורה לטוס בעוד כשבועיים למסע סובב עולם. אתחיל במזרח וודאי אגיע גם למרכז אמריקה. במרפאת המטיילים לא קיבלתי מענה ברור מתי עלי לקחת כדורי מלריה. ובמפת המלריה של who אני לא מצליחה לנתח את הנתונים ולהחליט בעצמי איפה ומתי לקחת את הכדורים. האם יש עמוד מומלץ ובו המידע המעודכן היכן צריך לקחת כדורי מלריה? האם יש רשימה לשנת 2024? לפי איזורים או ארצות או תתי איזורים בתוך ארצות. המון תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
אורח (לת)
אורח 14/10/2024 | 13:17שלום, רציתי לשאול איזו אנטיביוטיקה מומלץ לקחת לטיול במזרח (סרי לנקה, ויאטנם ותאילנד)? האם ציפרודקס ומוקסיפן מספיקים? (הוספתי מוקסיפן כי הבנתי שציפרודקס לא מטפל בדלקת גרון והוא כן). ושאלה נוספת, אילו מבין השתיים עדיפה לטיפול בדלקת ריאות כאשר נמצאים במדינות אלה ולא בטוחים מה החיידק שגרם למחלה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
קדחת מערב הנילוס
-
אבעבועות הקוף: המדריך המלא
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת דופק
-
קראטינין (Creatinine (Cr
-
תרופות קשורות
-
זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
-
דפראסירוקס
-
מונחים קשורים
-
אב"כ
-
אגאר

פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר שי מטלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבדפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב