פורום כאבים בכתף ובמרפק

מקסיבון (לת)
חיהלה 11/03/2025 | 12:42האם כאבים בשרירים ובעצמות נגרמים כתוצאה ממקסיבון כמה זמן עד שהגוף מתנקההוסף תגובה
פתח בחלון חדשקרע חלקי תוך סיבי באזור המוצא המשותף של הגידים האקסטנסורים (לת)
עומר 03/03/2025 | 09:06אני בן 40, חזרתי לשחק טניס לפני שנה וחצי אחרי הפסקה של שנים רבות. לפני חצי שנה התחילו כאבים במרפק והאבחנה הראשונים של האורתופד היתה טניס אלבו והוא שלח אותי לעשות פיזיו וצילומי US ורנטגן. בצילום US גילו לי קרע חלקי תוך סיבי כ-3 מ"מ באזור המוצא המשותף של הגידים האקסטנסורים. מלבד זה אזור המוצא המשותף של הגידים הפלקסורים תקין, אזור האחיזה של גיד הטריצפס תקין, לא נצפה נוזל עודף בבורסה אולקרנון ולא נמצא ממצא חריג ברקמות הרכות השטחיות. מהו הטיפול המומלץ במקרה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשכאבים בכתף (לת)
רוני 21/02/2025 | 07:24לפני כ4 חודשים כמעט נפלתי כשניסיתי לעלות למקום גבוה, בזמן הנפילה עשיתי תנועה עם יד שמאל בפתאומיות כדי לנחות בבטחה והרגשתי כאב חד וקול של מין קרע בכתף שמאל ובחלק עליון של הזרוע. עשיתי צילום רנטגן וus כתף ולא מצאו כלום, לקחתי גם שבועיים תרופה אנטי דלקתית. הכאבים עדיין יש, אך רק בתנועות עם היד שמאל ואפילו כשאני עושה אפצ'י יש כאב חד בכתף. יד שמאל מאוד מוגבלת מקודם, קשה לסובב אותה לכוונים ולקחת אותה לאחור. מה זה יכול להיות ומה עוד אני יכולה לעשות כדי לגלות למה יש כאבים והגבלה בתנועה, בדיקות נוספות? או שאין טעם ולחכות שזה יעבור מתישהו? תודה על מענה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשכאבים בכתף ימים ובזרוע
אני 19/06/2018 | 14:21שלום רב, מזה כשבוע אני חווה כאב ביד ימין והכתף. הכאב התחיל מזרוע ימין והקרין לאמה וכעת אני חווה כאב גם בכתף ימין בצוואר בשכמה בצד ימין של הגב וכן עד לאמה ולכף היד. כשאני מרימה את היד אני מרגישה כבדות ומשיכות ביד וכן, משיכה של הצוואר רק בצד ימין. ביד שמאל אין לי את התחושות האלו. לא נפלתי, לא התעמלתי. הכאב התחיל במהלך היום וכעת אני חווה אותו גם בלילה בשכיבה. מה פשר הכאב הזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשכאבים מהכתף ועד לכף היד
חן 14/02/2025 | 06:51היי בת 23 שנה אחרי תאונת דרכים מעולם לא היה לי כאבים כאלה בשתי הידיים יש לי פריצת דיסק מזערית בצוואר צד ימין האם יכול להיות שקשור אחד לשני למרות שהכאב הוא בשתי הידיים והוא כאב בילתי נסבל חשוב לציין כי אני עובדת כל יום על המחשב 8 שעות בערך ומעולם לא חוויתי כאב כזההוסף תגובה
תשובת מומחה כאבים
דר' ירון סלע 09/11/2021 | 12:17שלום רב ניסים ותודה על פנייתך ! יש לבדוק את היד לכל אורכה - הן אצל מומחה כף היד והן אצל מומחה כתף. לעתים, יש לבדוק עם כיוון צווארי כמקרין לאורך היד. קשה לכוון אותך ללא בדיקתך באופן ישיר. במידה ותחפוץ בעזרה ישירה, נא תאם פגישה מחוץ לפורום ונתקדם משם... בגיל 67, יש מקורות כאב שונים המייצרים כאב מהסוג שאתה מתאר, ויש לבדוק בבדיקה הגופנית, האם הכאב מוקרן, והאם יש צורך בבדיקות עזר שונות (כדוגמת צילום ו US או בדיקת הולכה עצבית לאורך היד וכו'). בריאות שלמה !הוסף תגובה
כאבים
ניסים 09/11/2021 | 11:33אני בן 67 יש לי כאבים בכתף ולאורך כל היד אין לי כאבים בכף הידהוסף תגובה
תשובת מומחה זרם בכתף בלי כאבים .החישמול כל כמה שעות.
דר' ירון סלע 03/10/2021 | 12:10שלום רב אביב ותודה על פנייתך ! לא הבנתי את מנות הפנייה. אין כל פירוט על הבעיה. נא השקיעי בהסבר מצבך על מנת שאוכל להבין את בעייתך הרפואיתץ בריאות שלמה !הוסף תגובה
זרם בכתף בלי כאבים .החישמול כל כמה שעות.
אביבה קופמן 02/10/2021 | 09:54כיצד אפשר לטפל הרם חוזר מידי פעם.הוסף תגובה
תשובת מומחה בעיה דומה
דר' ירון סלע 03/02/2019 | 10:26שלום רב מיכאל, ותודה על פנייתך ! מיכאל היקר, אין אדם דומה למשנהו. במקרה שלך, יתכן בעיה ממקור צווארי או בעיה ממקור לחץ עצבי במרפק. לחץ על העצב האולנרי העובר בתעלה הקוביטאלית במרפק, יכול ליצור סימפטומים של רדימות וזרמים באצבע 5 (זרת). יתכן לחץ במקומות שונים כדוגמת שורש כף היד וכו' וכו'. לאור זאת, עליך להיבדק על ידי מומחה כף היד ו/או מומחה עמושד שדרה ולעבור בדיקת EMG-NCV לפי הצורך. בשורה התחתונה- יש מקום להיבדק על ידי מומחה, ובהמשך, לפעול לפי הנחיותיו. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
תשובת מומחה הכאב מחמיר
דר' ירון סלע 03/02/2019 | 09:30שלום רב, ותודה על העדכון. לאור העובדה, שלא השתנה דבר באינפורמציה הקיימת ברשותי, אין לצפות, שאוכל לתת המלצה לטיפול, ללא אבחון. במידה ויש קשיים להשיג בדיקה של מומחה בתחום, אני זמין, בערוצים המקובלים באתר זה, לתקשורת ישירה, קבלת אינפורמציה נוספת, ובשאיפה, אוכל לעזור לך באופן ישיר. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
בעיה דומה
מיכאל 01/02/2019 | 22:16אני חווה בדיוק את אותן תופעות וגם בנוסף זרמים מכיוון המרפק לאורך האמה עד לזרת. בהנחה שאכן מקור הבעיה בעמוד השדרה הצווארי, מה הטיפול הנדרש? האם פעילות סםורטיבית (ריצה) מותרת?הוסף תגובה
תשובת מומחה כאבים בכתף ימים ובזרוע
דר' ירון סלע 30/06/2018 | 07:56שלום רב לך, ותודה על פנייתך ! כמובן, שטיפול רפואי יסודי/מקצועי /אחראי... איננו מתבצע מעל דפי האינטרנט. מידע בסיסי שחסר לי הוא גילך, בריאותך הכללית, עבודתך, עיסוקייך בשעות הפנאי, מאמצים למיניהם , אופי וסגנון החיים, ויותר חשוב מהכל- בדיקה גופנית יסודית !!! לאור זאת, אמליץ לך בחום להיבדק על ידי מומחה אורתופדי עם דגש על מומחה בעמוד שדרה ומומחה כתף. על פניו, לאור התיאור הלקוני הקיים ברשותי , נטיית ליבי לכיוון עמוד השדרה הצווארי שלך , כמקור לבעיה. לרוב, בעיות מבודדות לכתף , כמו דלקות או קרעים בגידים או בעיות בסחוס המיפרקי- גורמות לכאב בכתף, במיוחד בלילה, כאב המקרין לזרוע, אך לרוב , לא מתחת למרפק. לרוב אין זרמים באמה ויד ואצבעות ואין נימול או "שריפה". כאשר מצטרפים אלמנטים עצביים אלו - יש לחשוב בצוואר כמקור. לעתים, בשכבת הגיל המבוגרת, יתכנו 2 מקורות לכאב- צוואר וכתף... בברכה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
הכאב מחמיר
אני 26/06/2018 | 19:15היי, בשבוע האחרון הכאב החמיר, כעת גם המרפק כואב ואף כף יד ואני לא יכולה ליישר כלל את היד כשהיא מורמת. תור לאורטופד יהיה רק בעוד שבוע. האם ניתן לקבל בשלב זה זריקה?הוסף תגובה
תשובת מומחה כאב מקרין מהצוואר לאורך היד
דר' ירון סלע 19/06/2018 | 15:01שלום רב ותודה על פנייתך ! כמובן, שאין תחליף לבדיקה גופנית יסודית. אמליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף ו/או מומחה עמוד שדרה. על פניו, נשמע לי שמקור הכאב מהצוואר ו/ או מקלעת עצבי הצוואר היורדת לכיוון הכתף ובית השחי. יש להיבדק ולבצע בדיקות דימות מתאימות, בהתאם לממצאי הבדיקה הגופנית. יתכן ותתבקשי לבצע צילום צוואר וצילום כתף, US כתף ובדיקת עצבים (EMG- NCV). לאחר בדיקת המומחה בתחום, יהיה ניתן להיות מדויקים יותר בבדיקות העזר. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
כאביפ כמו חשמל בזנב במותן ובגב (לת)
Djea 13/02/2025 | 01:40היי הייתי באירוע מהעבודה במועדון מנהל הכריח אותי לעלות על הכיסא לרקוד איתו עליתי רקדנו על הכיסא ופתאום הוא החזיק לי את רגל ימין באוויר אחרי כמה דקות מעדתי ונפלתי על הגב היו לי כאבים באזור הישבן אחרי כמה ימים עד היום שבוע בערך מרגיש בתזוזה הרגשה של כמו צביטה כמו חשמל במותן בירך ובגב דבר שמאוד מפריע הייתי אצל אורתופד ששלח אותי לעשות c.t עשיתי במכון מור אמרו שבועיים וחצי עד התוצאה בנוסף נתן לי כדורי זלדיאר מה אפשר לעשות אני לא עובד מהכאב וזה מאוד מפריע לי ביום יום אשמח לעזרההוסף תגובה
פתח בחלון חדשאולטרא סאונד פלוס צילום כתפיים (לת)
זלי 06/02/2025 | 16:47שלום, להלן הממצאים: US כתף ימין- גיד ה BICEPS הודגמה אי סדירות של הגיד וגם נוזל סביבו. גיד ושריר ה SUPRASPINATUS אי סדירות, הודגם קרע המערב יותר מכחצי גיד בלווה בקולקציה נוסלית אורך כ 1.6 סב". רושם לקרעים חלקיים נוספים. בחלק הלטרלי של הגיד הודגמו מספר הסתיידות גסות. הודגם תפליט סובדלתואידי, הודגמה צביטה באבדוקציה. US כתף שמאל גיד ה BICEPS הודגמה אי סדירות של הגיד וגם נוזל סביבו. בכניסה של גידי RC לראש הזרוע הודגמו מספר הסתיידות צפופות עד אורך כ 0.5 ס"מ. גיד ושריר SUPRASPINATUS אי סדירות של הגיד + מספר הסתיידויות קטנות. הודגם תפליט סובדלתואידי בכמות קטנה, דפנות הבורסה בלתי סדירים. ה ACI הודגמו שינויים ניוונים של המפרק. בצילום כתפיים - כתף ימין- שני צללים סידניים 1.5 ס"מ ו 0.5 ס"מ, ממוקמים סמוך לראש הזרוע בצד ימין- בורסיטיס קלקראה. אודה להתייחסותכםהוסף תגובה
פתח בחלון חדשכאבים בכתף והקרנה עד לשורש כף היד (לת)
טל 05/02/2025 | 13:43הי לפני כשנתיים נפלתי מאופנים ותמכתי בצד ימין את הנפילה היו כאבים של כמה שבועות ביד ימין וחודשיים האחרונים הכאבים ממש התגברו קיבלתי ברקסין וזריקות וולטרן שממש כואב לי שאני מאוד מתאמצת היד ניראית סגולה עשיתי אולסאונד וזה התוצאות תוצאות בדיקת כאבים. –סיבת הפניה .תקינה הדגמה LONG TENDON OF BICEPS TENDON – – TENDON INFRASPINATUS הדגמה תקינה. TENDON SUPRASPINATUS הדגמה תקינה. - TENDON SUBSCAPULRARIS הדגמה תקינה. - BURSA SUBACROMIAL הודגם נוזל בכמות קטנה. - JOINT ACROMIOCLAVICULAR הודגמה תפיחות ברקמה הרכה. – מבנה גרמי הודגמה אי סדירות גרמית של ראש עצם ההומרוס. – אין לראות נוזל תוך פירקי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשכאב בלתי נסבל בכתף-- ממצאים ב-MRI-- המלצה לארטרוסקופיה והחדרת בלון (לת)
דניאל ל 04/02/2025 | 14:48שלום , אני בן 83, מזה חודש וחתי סובל מכאבים בלתי נסבלים בכתף ימין, במרפאת כאב קיבלתי זריקות ותכשירים שלא הקלו, ב-MRI -עלו הממצאים הבאים והומלץ על ארטרוסקופיה והחדרת בלון להקלה על כאב , אודה מאד לדעתך לסיבוכים השכיחים בפעולה זו אור גילי ACJ שינוי ב GHJ כונדרופטיה , BLHB עם שינוי טנדינוטי, אטרופיה שומנית יחסית, שינוי אות וקרע SS קרע אחז MRI ביצעהוסף תגובה
פתח בחלון חדשסובליקציה (לת)
ערן 03/02/2025 | 08:56קיבלתי את התשובה הבאה מבדיקת אולטרסאונד: "הודגמה סובלוקסציה אחורית של עצב אולנרי אין עדות לבורסיטיס אולקרנון" יש לי מרפק טניס בתהליכי ריפוי (אני מקווה) באותו מרפק האם יש קשר בין השניים? האם התוצאה הנוכחית קשורה או יכולה להיגרם ממרפק הטניס? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדשכאבים בכתף (לת)
שלמה ת. 28/01/2025 | 20:54ב MRI - היצרות תת אקרומיאלית /ACJ ולחץ תחתון ללא קרע. פיזאוטרפיה לא הועילה ולניתוח אני לא שש.לפני כמה חודשים עשיתי זריקת סטרואידים לחלל התת אקרומיאלי ול ACJ - היתה הטבה לחודשיים וחצי. האם prp יכל לעזור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
בלט דיסק
-
פריקת כתף
טיפולים וניתוחים קשורים
-
יישור שיניים שקוף
-
פיזיותרפיה
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
-
אנדוסקופיה
מונחים קשורים
-
אוסטאוגנזה אימפרפקטה
-
אוסטאוכונדריטיס דיסקנס

פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם