פורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ

-
פציעה בחניכיים (לת)
ליליאן 09/03/2025 | 11:06בס"ד ד"ר שלום! אתמול בעת הניקוי עם חוט דנטלי, בטעות ניקיתי בחוזקה ופצעתי את החניכיים בקרבת אותה השן וירד לי דם באותו הרגע. אני מרגישה עדיין סוג של כאב במקום. 1. האם יכול להיות שתהיה לי עכשיו נסיגת חניכיים באותו המקום? 2. האם ניתן לעשות משהו לרפא את האזור הפגוע, ולמנוע נסיגת חניכים? תודה רבה לך, והמשך יום מבורך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
תשלומים (לת)
מזל 22/10/2024 | 21:17שלום רב אשמח לדעת מה הן אופציות פריסת התשלומים אצלכםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
יציבות שתלים
ליאל 11/12/2021 | 12:10כאשר הרופאה רושמת יציבות השתלים ++ לאחר התקנתם, למה הכוונה? איך מערכים יציבות ? האם זה הכי טוב שאפשר? (כלומר כמה + אפשר שיהיו ?) והאם בכלל ניתן לדעת את יציבות השתלים בו ביום שהותקנו ? האם לא צריך לחכות קצת שיתאחו עם העצם ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הקצעת שורשים
ד"ר אריאל סביון 16/04/2024 | 06:29שלום רב, אין דבר כזה ״הקצעת שורשים בשתלים״ מפני ששתל הוא בורג עם תבריגים לעומת שורש שן עם משטח חלק. לא ניתם להחליק ולנקות תבריגים מזוהמים בפעולת של הקצעה או ניקוי כמו שמבצעים בשיניים. לצורך כך, ישנם שיטות אחרות לניקוי של סלילי השתל לדוג: שימוש באנרגיית האור, מברשות טיטניום, התזת חול, שטיפה כימית וכד.הוסף תגובה
-
שתלים
רותי 12/04/2024 | 15:35רציתי לדעת האם כדאי לעשות הקצעת שורשים בשתלים . תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה יציבות השתלים
דר' אריאל סביון 17/02/2022 | 23:28שלום רב, ניתן לדעת את יציבות הראשונית של השתל לפי דחיסות העצם, וחיכוך של השתל עם העצם. בנוסף, יש מכשיר מדידה שיכול לבדוק את היציבות. כאשר השתל לא יציב, יודעים זאת, במיוחד שיש עצם מאןד דלילה.הוסף תגובה
-
-
תחושת זרם כתוצאה מסתימה כסופה (לת)
יעל 27/08/2023 | 09:23שלום רב לפני כחודש עשו לי סתימה כסופה. מאז בכל פעם שכפית,כף או מזלג מתקרבים למקום הסתימה, נוצרת תחושה של זרם חשמלי. שאלותיי: מה ניתן לעשות כדי למנוע את התופעה? האם זה מסוכן? עכשיו נוצר בי פחד מכלי העבודה של השיננית שאוליי ייצרו שוב את התחושה? האם הפחד מוצדק? האם ניתן להחליף את הסתימה לאחרת שאינה מתכתית? האם מומלץ? האם יכול להיווצר נזק כלשהו? תודה מראש על המענה יעלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
פרנקטומי
רותי 28/08/2019 | 21:10כמה זמן אורכת החלמה מניתוח פרנקטומי של השפה התחתונה? יש תפרים??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ניתוח פרנקטומי
חן גולדשמידט 08/07/2022 | 13:06שלום רב, האם ניתוח זה בחיבור בין השפה העליונה לחניכיים העליונות, יכול לפגוע במראה השפתיים? נפילה של השפה העליונה? או כל השפעה אחרת- גם לא קוסמטית שאינה רצויה? מדובר בניתוח לילדה בת 14 כדי למנוע רווח בין השיניים, ולפני טיפול אורתודנטי לקרב בין השיניים. תודה רבה מראשהוסף תגובה
-
פרקטומי תופעות לוואי
טל 25/02/2020 | 22:22היי, האם פרנקטומי יכול ליצור שינוי בצורת השפה העליונה? כגון נפילתה או כדומה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה פרנקטומי בלייזר
דר' אריאל סביון 29/08/2019 | 10:54שלום רב, פרנקטומי זה אחד הטיפולים המומלצים לביצוע באמצעות לייזר דנטלי, היתרונות הבולטים של טיפול פרנקטומי בלייזר הוא שאין דימום, לכן אין צורך בתפרים, הפרוצדורה פשוטה ונוחה, עם החלמה מדהימה, כמעט ללא כאב או אי נוחות לאחר הטיפול. פרנקטומי באמצעות סכין מנתחים חותך כלי דם, יוצר דימום מסיבי בזמן הפרוצדורה ומצריכה תפרים לעצירת דימום וגורם לכאבים ואי נוחות בגלל פגיעה בכלי דם. לסיכום - טיפול בפרנקטומי מבצעים רק בלייזר מסוג ארביום או דיודה. חשובה מאוד הכשרה ומיומנות רופא.הוסף תגובה
-
-
כתרי חרסינה
סיגלית 04/09/2022 | 19:17אני בת 73. יש לי רווח בין שתי השיניים הקדמיות, שעם הגיל התרחב לי. כמו כן יש שחיקה בשתי החותכות לידן דבר שגורם לשיניים לשנות את צבעם. בקיצור ארבעת השיניים החותכות אפורות. הוצע לי לעשות הדבקת כתרי חרסינה לארבעת השיניים כשהצבע שלהם יהיה תואם לניבים. האם זה מומלץ ומה המשמעות של כתרים כאלה? האם מספיק עמידים? (אגב, נעשה לי צילום סטטוס לבדיקת כל הפה).הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כתרי חרסינה
דר' אריאל סביון 19/09/2022 | 19:39שלום רב, ישנם טיפולים פחות פולשניים מהכתרת שיניים קיימות. ֿ לשם כך ,יהיה קשה לייעץ לך ללא בדיקה קלינית. במידה ואת מחליטה בכל אופן לבצע כתרים, מומלץ לבצע השחזה זעיר-פולשנית ללא טיפולי שורש ו/או מבנים, תחת מיקרוסקופ טיפולי לדיוק מקסימלי.הוסף תגובה
-
-
טיפולי שיניים במיקרוסקופ
אמא של איתי 18/01/2022 | 12:18הילד שלי בן 6, מאוד מפחד ברופא שיניים. ממש רועד ומזיע. הרופא הציע כדור הרגעה לפני טיפול, אבל אני לא בעד. יש לך רעיון לטיפול במיקרוסקופ שיכול לקצר או לשפר משהו בתהליך? צריך לעבור כמה טיפולים פשוטים. תודה רבה מראש על התשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול במיקרוסקופ
דר' אריאל סביון 17/02/2022 | 23:26שלום רב, לצערי, זה לא ישפר את המצב.הוסף תגובה
-
-
שיקום פה קדמי (לת)
נועם 24/11/2021 | 00:51בשיניים קדמיות - מה עדיף - גשר של 6 כתרים או כתר על כל שן בנפרד? או אולי 2 גשרים של 3 כתרים ? ומה הסיבה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
סוגי כתרים (לת)
רז 21/11/2021 | 07:14מהו הכתר הטוב לשיניים קדמיות ? האם כתר חרסינה מאוחה לזרקוניה שונה באופן מהותי מכתר זרקוניה בלבד. בשניהם אין מתכת. האם בכתר כזה אין צורך במבנה יצוק ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מחלת מיסב השן
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ציפוי שיניים
-
יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
-
צילום פנורמי
-
מונחים קשורים
-
רפואת שיניים
-
טיפולי שיניים

פורומים נוספים בתחום
פורוםשיקום הפה
בפורום שיקום הפה ניתן להתייעץ עם ד"ר אוהד שרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שיקום הפהפורוםשתלים דנטליים
בפורום שתלים דנטליים ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שתלים דנטלייםפורוםהשתלות שיניים ביום אחד
בפורום השתלות שיניים ביום אחד ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות שיניים ביום אחדפורוםהשתלות עצם חניכיים ושיניים
בפורום השתלות עצם חניכיים ושיניים ניתן להתייעץ עם פרופ' זיו מזור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות עצם חניכיים ושינייםפורוםטיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ
בפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל סביון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים ...פורוםציפוי שיניים
בפורום ציפוי שיניים ניתן להתייעץ עם ד"ר יואב ירון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ציפוי שיניים