פורום אולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה

-
דימום בין ווסתי (לת)
מרעי 25/02/2025 | 23:48בת 35 במס שנים אחרונות סובלת מדימום בין וסתי שבדכ מופיע שבוע לפני המחזור ונמשך כ5/6 ימים עד לקבל המחזור הרגיל,בחודשיים האחרונים ההכתמות כבר מתחילות ימים ספורים אחרי הווסת ובחודש הקודם גם הופיע המחזור ישירות לאחר ההפרשות ,כלומר עוד לא עברו שבועיים מהמחזור הרגיל! בדיקת הורמונים מלפני כחצי שנה תקינים ואולטרסאונד גם היה תקין באותה תקופה Hpv תקין מלפני כשנתיים.. מה יכול להיות אני מודאגתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
הערכת משקל נמוכה
מיכל 10/01/2024 | 22:29היי, אני בת 42, שבוע 30 פלוס 2. ביצעתי ניפט שהיה תקין וכמו כן שקיפות עורפית תקינה ושתי הסקירות הראשונות תקינות. היום ביצעתי סקירה שלישית וגם היא יצאה תקינה (ביצעתי ללא סיבה, פשוט קראתי שזו בדיקה מומלצת). בבדיקה נמצא שהעוברית רזה יחסית (הערכת משקל 1.273). אחוזון 7. מבחינת נתונים: BPD - תואם לשבוע 29 פלוס 5 HC - תואם לשבוע 30 פלוס 2 AC - תואם לשבוע 28 פלוס 2 FL - תואם לשבוע 28 פלוס 2 נבדקו זרימות ונמצאו תקינות. אני 1.55, כלומר נמוכה ורזה (וגם בהריון עד עכשיו לא העליתי הרבה), ובן זוגי 1.70 ובעל מבנה גוף ממוצע. אני וכל אחיותיי נולדנו בריאות במשקלים של 2 קילו ומשהו. אין במשפחה מומים או תסמונות שידועות. לחץ הדם שלי תקין, וגם ערכי הסוכר תקינים. הרופא ישר אמר שבגלל שאני בת 42 והזרימות תקינות, העוברית מתעכבת בגדילה כנראה בגלל תסמונת גנטית והמליץ לבצע מי שפיר. כששאלתי אם לא מדובר פשוט בגנטיקה הנמוכה שלי ושל בן זוגי, הרופא שלל את זה בתוקף ואמר שבגלל גילי זה כנראה בגלל תסמונת. אילו תסמונות גנטיות יכולות לגרום לעיכוב של שבועיים בגדילת הבטן והירך? האם תסמונות כאלו לא היו באות לידי ביטוי בממצא חריג כלשהו בסקירות? אני כמובן אלך להערכת משקל עוד כשבועיים בקופה, אבל תוהה אם אכן קיימות תסמונות שיכולות להסביר את העיכוב בגדילה או שפשוט מדובר בגנטיקה הנמוכה שלי ושל בן זוגי. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
עובר קטן
פרופ צלאל 18/02/2025 | 07:56לפי התיאור שלך מרבית הסיכויים שמדובר בעניין משפחתי ולא פתולוגי. הבעייה שאת בת 42 ולא בצעת בירור גנטי (NIPT זה לא בירור גנטי מלא). אני מסכים עם הרופא שללא גנטיקה אין אפשרות לשלול בעיות גנטיות אם כי "לא הייתי שולל בתוקף" שזה יכול להיות משפחתי (אם אלו היו דבריו). לכי לייעוץ גנטיהוסף תגובה
-
הערכת משקל
שיני 18/02/2025 | 04:08מעניין אותי לדעת האם ילדת תינוק בריא???הוסף תגובה
-
עוברית קטנה
מיכל 12/01/2024 | 09:25תודה על המענה. אילו תסמונות כרומוזומליות אתה מכיר שקשורות לגיל ושלא מתבטאות בשום מום מבני שבא לידי ביטוי בסקירות? (פלוס ביצעתי ניפט ששולל בודאות של למעלה מ-99 אחוז תסמונת דאון ועוד מספר טריזומיות נפוצות).הוסף תגובה
-
עובר קטן
פרופ צלאל 11/01/2024 | 10:21קשה לי להאמין שהרופא אמר בוודאות שמדובר בתסמונת גנטית. גם אני חושב כמוך שמרבית הסיכויים שמדובר במרכיב משפחתי / קונסטיטוציונלי - כלומר ה"רזון" והגודל המשפחתי. הבעייה שלנו בתור רופאים שאנחנו חייבים ליידע את האשה על כל האפשרויות וברור שאשה בת 40 עם עובר קטן יש מקום לשלול גם בעיות כרומוזומליות. אנא התייעצי עם גנטיקאיהוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקת HCG
VARDIT 09/01/2025 | 08:22בת 51, עם התקן מירנה, לא בהריון, ערך בדיקה - 11. האם נדרש בירור נוסף?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה HCG בנוכחות מירנה
פרופ' ירון צלאל 11/01/2025 | 08:45ערך של 11 הוא לא ברור. זה לא שלילי (אלא אם במעבדה שבצעת יש נתונים אחרים) אך כמובן גם לא גבוה. מציע לבצע BHCG חוזר עוד 2-3 ימים ובדיקת US עם התשובה החוזרתהוסף תגובה
-
-
אולטרסאונד טרימסטר ראשון (לת)
קורל 25/12/2024 | 05:45לפני 16 יום ערך בטא היה 81000. באולטרסאונד לפני 14 יום הרופא מדד crl של 10.6mm וראה דופק, והעריך שהשבוע הוא בערך 7. באולטרסאונד אתמול הטכנאית מדדה crl של 8.4mm וראתה דופק. היא קבעה שאני בשבוע 8+4 אך כתבה שהcrl מתאים לשבוע 6.5. ממה נובע הפער בין המדידות והאם יש סיבה לדאגה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
אי מניעה לאחר 3 חודשים ללא מחזור (לת)
BA 15/06/2024 | 21:26שלום קיימתי יחסים לאחר 3 חוד' שלא קיבלתי מחזור, איני בהריון ממתינה לתור לבירור. האם יש לי מה לחשוש מהריון ואם כן מה לקחת ומתי תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
טעות בלקיחת גלולה
נועה 14/05/2024 | 21:36שלום, אני נוטלת גלולות יאז פלוס. ביום ראשון התחלתי חבילה חדשה ונטלתי גלולה ורודה. כעת יום שלישי לאחר הנטילה של הגלולה הורודה התוודתי לכך שאתמול (יום שני) נטלתי בטעות גלולה לבנה. ז"א יום ראשון גלולה ורודה למחרת גלולה לבנה ולמחרת גלולה ורודה. כעת אני מצויה בבלאגן איך להמשיך מכאן? מה קורה מבחינת הגנה מהריון? אני במחזור עוד מהחבילה הקודמת עם דימום רב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
גלולות
פרופ צלאל 15/05/2024 | 08:36זה לא הפורום הנכון. פורום זה עוסק באולטרה-סאונד סקירות מערכות ודיקורי מי שפירהוסף תגובה
-
-
שבוע 6 שק היריון 1 ללא עובר ערכי בטא 73160
טושי 05/05/2024 | 12:13שלום , הגעתי לאולטרסאונד לגילוי דופק . לפי החישוב שלי העובר מתאים לשבוע 7 עם ערך בטא 73160 לפי האולטרסאונד נצפה שק היריון 1( היה ספק לתאומים ) , ללא עובר ומתאים לשבוע 6 הרופא ייעץ לי לחזור לבדיקה חוזרת בעוד 10 ימים . ברצוני לשאול האם הממצאים תקינים ? יש חשש להיריון לא תקין / התפתחות עובר לא תקינה , עקב ערכי הבטא הגבוהים מאוד יחסית לשבוע בו אני נמצאת הרופא לא הרחיב בהסברים , עד לאחר שאעשה בדיקה אולטרסאונד חוזרתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
הריון צעיר
פרופ צלאל 05/05/2024 | 13:21אכן לפי ערכי הבטא היינו אמורים לראות עובר / דופק אבל ההמלצה של רופאך נכונה לבצע US חוזר עוד 10 ימים. תמיד ישנה אפשרות שה- US בוצע מוקדם מדי ובעוד 10 ימים נצפה הריון תקין. בהצלחההוסף תגובה
-
-
דימום לא בזמן המחזור (לת)
צליל 04/05/2024 | 13:35היי צהריים טובים. לקחת לקיחת גלולות 7 שנים ברצף, לפני 4 חודשים הפסקתי לקחת גלולות. מאז קיבלתי פעמיים מחזור כאשר הדימום במחזורים היה מוזר מאשר עם הגלולות. כ-5 ימים יש לי דימום בניגוב ולא מדובר במחזור. פניתי למיון נשים בקהילה ועשיתי US וגינאלי ובדיקת שתן לגילוי היריון. US יצא תקין ואין סימן להיריון כלשהו, גם לא מחוץ לרחם. עדין יש דימום בניגוב. האחות אמרה לי גם שרירית הרחם שלי דקה(עובי 4 מ"מ) ולכן אין צפי למחזור וגם בUS לא נצפו זקיקים שמעידים על ביוץ. מה יכול לגרום לדימומים האלה? האם זה תקין? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
בטא (לת)
EG 30/04/2024 | 18:29בת 41, ללא ילדים, אחרי שנים של טיפולי פוריות החזרה 14.4.24 עובר יום 3 24.4.24 - IU/L 39 26.4.24 - IU/L 129.97 28.4.24 - IU/L 232.42 30.4.24 - 358 IU/L הרופא המטפל לא אופטימי, האם גם לדעתך העליות לא תקינות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
דימום שדומה למחזור לאחר צילום רחם (לת)
שירה 15/04/2024 | 11:35עשיתי צילום רחם לפני שבוע( ביום ה12 למחזור), יצא תקין ב"ה. יום וחצי לאחר הצילום התחיל לי דימום כמו מחזור חלש ( דם טרי) שנמשך כבר 6 ימים. ללא חום, מרגישה מעט כאבי בטן כמו של מחזור, לא חזקים מידי. האם זה תקין? והאם צילום רחם יכול לגרום לדימום כזה, כי בעצם יוצא שאני קיבלתי החודש פעמיים מחזור... ? אציין כי מיד לאחר הבדיקה לא היה דימום, התחיל רק יום אחרי. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אנדומטריוזיס
-
לידת עכוז
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הקפאת ביציות
-
תחליף אסטרוגן
-
בדיקות קשורות
-
תרבית וגינאלית לקנדידה
-
על-שמע (אולטרסאונד/דופלר) של ורידי הגפיים
-
תרופות קשורות
-
טינידאזול
-
נומגסטרול + אסטרדיול (זואלי)
-
מונחים קשורים
-
אי-פריון
-
גרידה

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםסקירת מערכות
בפורום סקירת מערכות ניתן להתייעץ עם ד"ר יזהר ארז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סקירת מערכותפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...פורוםאולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה
בפורום אולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה ניתן להתייעץ עם פרופ' ירון צלאל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אולטראסאונד מילדות וגניקולוגיהפורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה