פורום אורטופדיה כף רגל וקרסול - עמוד 62

-
כאבים בגיד אכילס רגל שמאל ולעיתין ימין
נפגיל 03/09/2018 | 18:50שלום ד"ר , הנני בחור בן 57 . בד"כ עושה הליכות ספורטיביות מתונות שלש פעמים בשבוע . מזה שנתיים כאבים בגיד אכילס בעיקר צד שמאל של הרגל . עשיתי טיפול בפיזיוטרפיה ללא הועיל , עברתי שלשה טיפולים של גלי הלם אבל בשל הכאבים הנגרם מהטיפול הפסקתי . נוגדי כאבים עוזרים סביר . מה עלי לעשות הכאבים בלתי נסבלים במיוחד בבוקר . ביצעתי בדיקת US שהדגימה - דלקת בגידים וצילום רנטגן שהדגים - מצב של גרמיות דיסטליות בגידים . עלי לציין שיש לי דלקת בכתף וקיבלתי קורטיזון בזריקה לכתף ואז נעלמו גם כאבים באכילס . שאלות - הכיצד לטפל בגיד אכילס ברגל ? האם יש קשר בין כאבי כתף לבעיה באכילס ? האם מומלץ מיפוי עצמות ? תודה מראש ! תגובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דלקת באכילס
ד"ר אייל הלר 09/09/2018 | 10:51להערכתי מדובר בדלקת מעט עקשנית בגיד האכילס כדאי לצפות בצילומים ולראול אם קיימת בעיה אחרת במבנה העקב להערכתי מיפוי עצמות לא יקדם אותנו במיוחד, אין קשר, קרב לוודאי, בין הממצאים בכתף לממצאים ולדלקת של גיד האכילס, קיימים טיפולים נוספים לדלקת, התערבותיים באופן זעיר וניתוחיים ממליץ שתיבדק על ידי אורתופד כף רגל, בברכה, דר' אייל הלר אורתופד מומחה, ניתוחי כף רגל וקרסולהוסף תגובה
-
-
תוצאות אולטראסאונד כף רגל
עידו 22/08/2018 | 09:11שלום, עקב תלונות על כאבים הופנתי לאולטראסאונד כף רגל : הגידי¬ם הקדמיים : TA, EDL, EHL הודגמו תקינים. הגידים הלטרליי¬ם : הודגמו תקינים. הגידים המדיאליי¬ם : FDL, FHL, TP הודגמו תקינים. הרצועה הATFL: הודגמה תקינה. הרצועה הדלטואידית :הודגמה תקינה. המפרק הטיביאו- טאלרי : ללא נוזל בתוכו גיד האכילס : גיד האכילס מעובה במחצית הפרוקסימלית, בעובי כ 0.7% ס"מ, עם מרקם היפואקוגני ולא הומוגני. כך שלא ניתן לשלול קרע חלקי, גבולות מטושטשים. הודגמו הסתיידויות זעירות בסמוך לאחיזה של הגיד. הודגם מעט נוזל בבורסה קלקנאלית בסיכום: סימני Tendinitis בגיד האכילס לפני הכאבים הייתי רץ כ 3 פעמים בשבוע ומאז אני במנוחה, אשמח לדעת מה התוצאות אומרות תודה רבה עידוהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שאלה נוספת
עידו 26/08/2018 | 08:31ראשית תודה רבה על התשובה. בסוף השבוע שעבר הייתי אצל אורטופד שנתן לי עקבים מסיליקון והפנה אותי לפזיותרפיה. ציינת תהליך מתמשך, אני מניח שזה כתוצאה מהריצות, השאלה שלי איך ניתן למנוע זאת בעתיד ? ולכמה זמן מומלץ להיות במנוחה כרגע ? שוב תודה עידוהוסף תגובה
-
תשובת מומחה דלקת של גיד האכילס
ד"ר אייל הלר 26/08/2018 | 01:48היי עידו, תשובת הסונר מעלה חשד לדלקת של גיד האכילס במסת הגיד עצמה ובאזור החיבור לעצם העקב, המרקם הלא סדיר בתוספת להסתיידויות מרמזת על תהליך מתמשך ממליץ ביקורת אורתופד כף רגל לבדיקה של הקרסול ולתכנית טיפול בבעיה בברכה, דר' אייל הלר אורתופד מומחה, ניתוחי כף רגל וקרסולהוסף תגובה
-
-
חשד לשבר מאמץ בעצם המסרק
Yala 24/08/2018 | 15:12שלום רב דוקטור, אני חייל במסלול קרבי, לפני חודש וחצי הרגשתי כאבים באיזור גב כף הרגל (ליד חיבור האצבעות) בהתחלה התעלמתי כי חשבתי שמדובר בדלקת חולפת. לאחר שבועיים עשיתי צ. רנטגן ואילו האבחנות : "התקבלו תוצאות עם חשד לש.מ בעצם המסרק 2 הודגמה התעבות קורטיקלית קלה מוגבלת בדיאפזיה של עצם 2 MT חשד לSF" אשמח לשמוע ממך עד כמה זה נשמע חמור, מה זמן ההחלמה המשוער? דגשים נוספים ועוד, וכמובן אם יש פעילות שאני כן יכול להמשיך איתה במינון כזה או אחר (אופניים לדוגמה) אני כמובן אראה אורטופד אבל רק בעוד חודש ועל כן אשמח לייעוץ ממך. מודה לך מאודהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שבר מאמץ עצם המסרק
Yala 26/08/2018 | 08:12היי אייל, תודה על המענה המהיר. יש אורטופדיים שאישרו להמשיך עם אופני כושר (הלחץ בעיקר על עקב הרגל) האם אפשרי להמשיך עם פעילות זו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה שבר מאמץ עצם מסרק 2
ד"ר אייל הלר 26/08/2018 | 01:53היי, בהתאם לממצא הרנטגני, חשד לשבר מאמץ בעל גיל לא ידוע בעצם מסרק 2, להערכתי יש לעבור בדיקת אורתופד לבדיקת התאמה בין איזור הכאבים לממצאים הרנטגניים קרוב לוודאי שמומלץ מיפוי עצמות SPECT מכוון לכף הרגל, זמן ההחלמה - באם האבחנה שסר מאמץ - בין חודש לחודשיים, מומלץ להוריד עומסים מכפות הרגליים ככול שניתן. בברכה, דר' אייל הלר אורתופד מומחה בניתוחי כף רגל וקרסולהוסף תגובה
-
-
נהיגה אחרי emg רגליים
קנקן 21/08/2018 | 22:12שלום האם אפשרי לנהוג אחרי בדיקת emg רגליים? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נהיגה לאחר בדיקת EMG
ד"ר אייל הלר 26/08/2018 | 01:41היי, הבדיקה אכן לא נעימה לחלק מן הנבדקים אבל להערכתי לא אמורה להיות בעיה לנהוג אחריה, בהצלחה :)הוסף תגובה
-
-
מדרסים אחרי קריעת גיד אכילס
רוני 16/08/2018 | 21:23לפני כחודשיים וחצי קרעתי את גיד אכילס בנפילה. הרופאים המליצו על טיפול שמרני ובעשרת השבועות האחרונים הייתי עם Aircast. כעת הוא הוסר לאחר שלפי בדיקת הרופאים נראה שהגיד התאחה. נאמר לי שעלי ללכת עם מדרסים וכי מכבי מכסה את ההוצאה אך בחנות המדרסים האחראי טען כי המדרסים של מכבי הם באיכות נמוכה שהוא אינו מוכן למכור וכי עדיף לי לקנות מדרסים אחרים שעולים 2,000 ש"ח. האם זה נכון? סביר? או שזו רק דרך לסחוט עוד כסף?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מדרסים אחרי קריעת גיד אכילס
רוני 19/08/2018 | 15:10תודה רבה. מידע חשוב בהחלטהוסף תגובה
-
תשובת מומחה מדרסים לאחר קרע של גיד האכילס
ד"ר אייל הלר 19/08/2018 | 14:38היי רוני, לאחר קרע של גיד אכילס חשוב ביותר להפעיל את הקרסול ולחזק את הגיד במסגרת של פיזיותרפיה, כמו כן יש חשיבות להגיע חזרה לטווחי תנועה מלאים ובעיקר לכפף גבי, המדרסים הם שוליים בתהליך ההחלמה, ניתן להערכתי "להסתפק" במדרסים של מכבי בהנחה שיש צורך במדרסים בכלל בברכה, דר' אייל הלר אורתופד כף רגל וקרסולהוסף תגובה
-
-
כאב בבית חזה שמאל
אהוד 19/08/2018 | 14:09קיבלתי מכה חזקה ונקודתית בחזה שמאל ומאז אני חש כאבים בביצוע תנועות חדות ופתאומיות, בנוסף יש לי זיעה קרה בצד שמאל של הגוף (מהחזה ומטה) כמעיין תחושת נימול. האם מדובר שתופעה חולפת או שיש סיבה לדאגה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חבלה בחזה
ד"ר אייל הלר 19/08/2018 | 14:43היי אהוד, בהתאם לסיפור אני ממליץ לך בחום לגשת בהקדם האפשרי לבדיקת רופא על מנת להתחיל בירור וטיפול בברכה, דר' אייל הלר אורתופד כף רגל וקרסולהוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקת emg
לי 12/08/2018 | 20:52היי בבדיקת nct-emg נמצא גלי f מאורכים של bilat peroneal n bilat tibialis post n אשמח לדעת מה זה אומר הבדיקה בוצעה בעקבות תחושת זרמים ברגל לאחר שבר תלישה בקרסול ובכף הרגלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובת ה EMG
ד"ר אייל הלר 19/08/2018 | 14:33היי לי, בדיקת ה EMG מעידה על ממצאים דו צידיים (שמאל וימין), ואינם ספציפיים שבר תלישה באזור הפטישון הפנימי יכול לגרום ללחץ עצבי על עצב העובר בסמיכות ממליץ שתגיע לבדיקת מומחה כף רגל על מנת שנוכל להגיע לאבחנה בברכה, דר' אייל הלר אורתופד כף רגל וקרסולהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
סיאטיקה
-
פריקת כתף
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פיזיותרפיה
-
יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
תרבית נוזל סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
אוסטאובלסט
-
שלד

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמת