פורום סרטני עור שאינם מלנומה NMSC קרצינומת תאי בסיס (BCC) וקרצינומת תאי קשקש (SCC) - עמוד 2

-
נקודת חן בצוואר (לת)
אושי 19/07/2023 | 00:12נולדתי עם נקודת חן בצוואר, היום שמתי לב שזה הפך לצבע אדום וכשאני נוגעת זה כואב ומרגיש כמו פצע כדאי ללכת לבדוק? או שזה סתם פשוט מהשמש אולי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
רופא נשים
אלמונית 25/05/2023 | 12:52הייתי אתמול בבדיקה אצל הרופאת נשים המליצה לי להתחסן לפפילומה בדקה לי את צוואר הרחם והנרתיק עם המפסק וגם באולטרסאונד ולקחה לי משטח פאפ ואמרה לי לא להילחץ מהתוצאות אני צריכה לחכות חודש ואני בלחץ אטומי ברמה שזה משבש לי את שיגרת היום בסיכום רשמה הערכה לתקינה ושיש להגיע לביקורת עוד חצי שנה האם אפשר לדעת מה אומרות התשובות של משטח פאפ וhpv בחרדה ממשיתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובה לא מרופא
לא רופא 28/05/2023 | 23:04אין מה להלחץ זה מאוד נפוץ. הוירוס קיים אצל רוב האוכלוסייה. הוא עשוי לגרום למחלה רצינית יותר אבל כמו שפעת רוב האנשים מחלימיםהוסף תגובה
-
-
Superficial angiomyxoma. - Surgical margin involved. (לת)
לילי 14/05/2023 | 17:49שלום לד"ר גיל טאובר לביתי בת 17,5 הסירו נגע שנשלח לביופסיה. תוצאות הביופסיה הגיעו: "קטע עור עם רקמה תת עורית בממדים 7.9X1.X0 2 ס"מ, על פניו נגע לבנבן עגול מורם התופס את רוב פני השטח. Skin, left gluteal area, excision: - Superficial angiomyxoma. -" Surgical margin involved. האם בבקשה תוכל להסביר לנו מה האבחנה של הביופסיה? ומה אתה ממליץ לנו לעשות ? הרבה תודה הורים מודאגיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
סיכון בהסרת שומה (לת)
אבא מודאג 16/04/2023 | 13:24שלום, בני בן 15 ויש לו נקודת חן מולדת באזור הסנטר. לפני כחודש היא החלה לעקצץ לו והמקום היה נפוח. רופא העור ציין שיש "אריתמה מסביב". הוא נתן לו למרוח פעמיים ביום משחת אפלומיצין למשך 10 ימים. למשך כשבועיים העקצוץ נמשך ובשבוע האחרון העקצוץ עבר. בינתיים השומה גדלה והתארכה. בביקורת רופא העור ציין "נגע מלנוציטרי כהה ספק פסאודופודס בשעה 12" והפנה אותו להסרה אצל פלסטיקאי. בקוד הטיפול כתוב screening for malignant neoplasms of the skin. א) שמעתי שלפעמים מסוכן "להתעסק" עם שומות ועצם פגיעה או הסרה שלהן עלולה ליצור נזק ולעורר תגובה מסוכנת - האם יש חשש כזה ומה היית ממליץ במצב כזה? ב) מה זה פסאודופודס?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
קרצינומה של תאי הבסיס (לת)
אני 03/04/2023 | 00:19האם עד הניתוח אפשר למרוח משחת בטאקורטן על הנגע להקלה בגירוד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
נקודות חן חדשות (לת)
חני 22/01/2023 | 11:19שלום ד"ר, נקודות חן חדשות בגיל בוגר (54) הן בהכרח בעיתיות וחשודות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
דחיפות הסרת scc (לת)
דלית 28/11/2022 | 19:19בעבר הוסרו לי שני גידולי scc מהפנים.כעת יש לי שלישי מתחת לגבה.הפצע החל להיראות לפני שבוע-שבוע וחצי. מהו זמן סביר לחכות עד להסרתו בשיטת מוס מבלי שיעבור לשכבת עור עמוקה יותר? הגידול הראשון שלי היה in situ,והשני 0.3 מ"מ,שלב 1.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
נקודת חן שהשתנתה (לת)
שרית 21/10/2022 | 17:00נקודת חן חום כהה שתמיד הייתה א סימטרית אבל ב3/4 חודשים האחרונים נהיה סביבה סוג של כתם קטן בצבע חום יותר בהיר ועל הנקודה הכהה רואים 4 נקודות קטנות עליה. התור הקרוב עוד 3 שבועות ואני מודאגת מאוד. זה מסוכן? מה עושים? האם עלי לחשוש? קישור לתמונה: https://postimg.cc/gallery/gJ1dgzgהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
נשירת שיער (לת)
רות 31/08/2022 | 08:21שלום אני בת 67 וסובלת מנשירת שיער. הבדיקות דם שלי תקינות. הרופא עור נתן לי תמיסה בטאקורטן תמיסה לקרקפת . לא רשוםשם שזה לצמיחה אלא לגירוי ואדמומיות. מה עלי לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שינוי צבע נקודות חן וסרטן עור (לת)
נילי 21/08/2022 | 11:22נקודה שהשתנתה בצבע בכרח מעידה על סרטן עור? יש עוד סיבות לשיוני בצבע? וגם נקודות אדומות קטנות שמופיעות על העור. תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פטרת
-
רוזיצאה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
סקולפטרה
-
ניתוח עפעפיים, הרמת עפעפיים
-
בדיקות קשורות
-
חומצה מנדלית בשתן
-
דרמוסקופיה
-
תרופות קשורות
-
קריסאבורול
-
מיקונאזול
-
מונחים קשורים
-
קולגן
-
צלקת

פורומים נוספים בתחום
פורוםבוטוקס ומילוי קמטים
בפורום בוטוקס ומילוי קמטים ניתן להתייעץ עם ד"ר מוני פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בוטוקס ומילוי קמטיםפורוםרפואת עור אסתטית
בפורום רפואת עור אסתטית ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר שרון פינצי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת עור אסתטיתפורוםניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל
בפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל ניתן להתייעץ עם ד"ר טלי פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן ...פורוםניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין
בפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה ...פורוםניתוחי חזה קוסמטיים
בפורום ניתוחי חזה קוסמטיים ניתן להתייעץ עם ד"ר שגית משולם-דרזון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי חזה קוסמטייםפורוםהשתלות שיער
בפורום השתלת שיער ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר גילוני, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות שיער