פורום מחלות מין
ד"ר רונן הולנד ד"ר רונן הולנד הינו מומחה בכירורגיה אורולוגית ורפואה מינית ובעל ניסיון ניסיון מקצועי נרחב. מדבר בגובה העיניים ושם את טובת המטופל מעל הכל. האיבחון והטיפול הרפואי מתבססים על ההנחיות המקצועיות המעודכנות ביותר. המרפאה מעניקה שירותים וטיפול בקונדילומה, שפיכה מוקדמת, מחלות מין, טיפול בשפיכה מוקדמת ותרופות לחיזוק הזיקפה. ניסיון מקצועי: מנתח ורופא בכיר במחלקה לכירורגיה אורולוגית במרכז הרפואי רבין. אחראי על המרפאה לאבחון וטיפול במחלות מין בבית חולים "השרון". רופא בכיר במרפאה לשיפור התפקוד המיני בגברים בבית החולים "בלינסון". רופא ב 'מרפאת לוינסקי' לאבחון וטיפול במחלות מין. מנהל רפואי ב 'מכבי שירותי בריאות'. אורולוג מומחה ב 'מכבי שירותי בריאות'. חבר באיגודים האורולוגים בישראל ובחו"ל. מרצה לסטודנטים ולמתמחים באוניברסיטת תל אביב על נושאים בבריאות הגבר.
התור הראשון הפנוי: 21/11/24, 12:40
- שאלה בנושא עגבתעגבת 11/11/2024 | 08:08דוקטור הייתי עם נערת לווי לפני 4 וחצי חודשים ומאז התחילו לי כל התסמינים של עגבת יצא לי פצע בשפה התחתונה שלא עובר לי ואחרי 3 חודשים נהיית לי פריחה לבנה בכפות ידים מתחת לעור והלשון שלי לבנה מה שכן ביצעתי 3 בדיקות לעגבת אחרי 7 שבועות אחרי 3 חודשים והאחורנה אחרי 4 וחצי חודשים כולם יצאו שליליות יש לך הסבר הגיוני לזה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה למה אתה מתעקש שיש לך עגבת אם בדיקות חוזרות הן שליליות??? ד"ר רונן הולנד 19/11/2024 | 22:01הוסף תגובה
- עגבתאבי 19/11/2024 | 20:57הפריחה היא בצבע לבן אבל היא בצורת עיגולים וגם בלשון יש כתמים עגולים ובלוטות לימפה בצוואר שלא יורדות כבר חודש וחציהוסף תגובה
- תשובת מומחה עגבת ד"ר רונן הולנד 18/11/2024 | 18:35התסמינים שאתה מתאר אינם מרמזים על עגבת. בעגבת הפריחה על כפות הידיים היא אדומה ולא לבנה, במקביל גם יש פריחה על הגוף. בכל מקרה אם עשית בדיקת VDRL + TPHA מספר פעמים ומספר חודשים אחרי המגע והן שליליות אז אין לך עגבת וחבל על האנרגיות שאתה משקיע בחששות.הוסף תגובה
- תשובת מומחה למה אתה מתעקש שיש לך עגבת אם בדיקות חוזרות הן שליליות???
- אוראלי וחיכוך ורימינגריי 10/11/2024 | 14:27שלום דר לפני שלושה חודשים וחצי הייתי אצל מעסה במסגרת ביקור קיבלתי: מין אוראלי לא מוגן רימינג לא מוגן חיכוך איברים צמודים בדיקת לזיבה שלילי קלמידיה שלילי כולל מטוש עגבת אחרי שלושה חודשים שלילי לא עשיתי hiv רופאת משפחה אמרה שלא צריך בוועד אמרו שאין צורך כולל באגודה למלחמה. במספר פורומים אותו הדבר. שאין חשש להדבקה האם גם אתה תומך בדעה הזו?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- מין אוראליריי 19/11/2024 | 17:57אשמח אם תוכל לענות על שאלתיהוסף תגובה
- אוראלי חיכוך ורימינגריי 10/11/2024 | 18:59תודה רבה אבל מעבר להסרת חרדה אין הצדקה רפואית /מדעית לבצע בדיקה נכון?הוסף תגובה
- תשובת מומחה אוראלי וחיכוך ורימינג ד"ר רונן הולנד 10/11/2024 | 16:08שלום, אני מסכים - במגע שאתה מתאר אין סכנה להדבקה ב HIV. מצד שני - נשמע שזה מעסיק אותך הרבה אז פשוט תעשה בדיקת HIV בקופת חולים או בוועד כדי שתוכל להסיר את החשש ולהפסיק לחשוב על האירוע.הוסף תגובה
- מין אוראלי
- הדבקה בhiv במגע לא מיני (לת)זאב 19/11/2024 | 09:29אם נגעתי בבוהן היד בחטף לשנייה בפצע של נשא HIV לא מטופל ללא דימום מורגש אבל אדום ורחצתי מיד את היד במים וסבון, אם הייתה שריטה קטנה לא טריה ולא מדממת בבוהן שלי, האם יש סיכון להדבקה בHIV ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- בדיקת דם למחלות זיהומיותמיכל 18/11/2024 | 16:39הי ד"ר, כתבתי מקודם שאלה אבל אני רוצה לפרט ולהוסיף בבקשה- עשיתי בדיקת דם לזיהוי מחלות זיהומיות. להלן התוצאות- מה שמטריד אותי- SYPHILIS SCREEN Negative HEPATITIS Bs Ab 1.9 Negative HEPATITIS Bs Ag Negative HEPATITIS C Ab Negative HIV Ag/ab combo שלילי 0.11 מה מטריד אותי? HEPATITIS Bs Ab- כתוב negative 1.9 1. בהסברים כתוב שרק אם התוצאה חיובית אז יופיע ערך, אז מדוע מופיע? 2. לפני חצי שנה עשיתי בדיקה זאת והתוצאה הייתה negative 0.9 ולפני מספר שנים היה שלילי 0.2- האם יש משמעות לעליית הערך ועוד מעל ל1 ? 3. HIV שאני עושה מפעם לפעם- שלישי אבל בכל פעם ערך אחר- האם יש לערך משמעות? תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- סליחה אבל לא הבנתימיכל 18/11/2024 | 20:301. על מה מעיד המספר העולה? 2. מעיד על רמת החיסון שלי- חיסון מאיפה? הרי לא קיבלתי חיסון, זה אומר שנדבקתי בעבר? התשובה בילבלה אותיהוסף תגובה
- תשובת מומחה הפטיטיס B ד"ר רונן הולנד 18/11/2024 | 18:29הבדיקה HEPATITS BS AB נותנת אינדיקציה האם אתה מחוסן להפטיטיס B. היא אינה מעידה על הדבקה. יש חשיבות למספר כדי לדעת האם אתה מחוסן היטב או צריך לקבל בוסטר. דבר על זה עם רופא המשפחה שלך.הוסף תגובה
- סליחה אבל לא הבנתי
- אני סובל מ-PSSD לפחות ארבע שנים כשאני "נקי" - מה אפשר לעשות?רן 16/11/2024 | 11:46רק עכשיו גיליתי שיש שם למה שאני סובל ממנו (PSSD) - אני מגיע לאורגזמה מוקדמת אחרי כחצי דקה, וזה התחיל אחרי טיפול בציפרלקס או ברינטלקס לפני 5 שנים (הפסקתי לפני 4 שנים). כיצד אפשר לטפל בזה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה זה לא נושא הפורום ד"ר רונן הולנד 18/11/2024 | 18:32הוסף תגובה
- תשובת מומחה זה לא נושא הפורום
- נדבקתי בהרפס סוג 2 - אני חרד נפשית :(אורן 10/11/2024 | 11:04הי ד"ר נדבקתי בהרפס סוג 2 לצערי הרב :( אני בן 40 רווק ללא ומחפש זוגיות מה שההדבקה הזאת הוציאה לי את כל הטיפת אויר שעוד נשארה לי ומחקה את התקווה שעוד אמצא משהי שתמצא חן בעיני להקמת משפחה וזוגיות. התחלתי קשר עם משהי כזאת (כחודשיים בקשר) וכשסיפרתי לה על האבחון הרפואי היא עזבה אותי בגלל העניין.. אני יכול להבין אותה אבל אני מאוד חרד ונמצא במצוקה נפשית בגלל זה מה אפשר לעשות? אין לי שום מידע לגבי עד כמה המחלה הנוראית הזאת קיימת במגזר הנשי... האם זה משהו נפוץ שם? מבקש עזרה אני לא כל כך יודע מה לעשותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה נדבקתי בהרפס סוג 2 - אני חרד נפשית :( ד"ר רונן הולנד 10/11/2024 | 16:10שלום, לא כתבת האם היו פצעים או התפרצויות. אצל רוב האנשים שנדבקו בהרפס ההתפרצויות נדירות. בין ההתפרצויות אין חשש להדבקה. לעיתים כדאי לקחת טיפול מונע כדי למנוע התפרצויות ולהפחית את החשש להדבקה של בני הזוג, במיוחד בהתחלה של קשר.הוסף תגובה
- תשובת מומחה נדבקתי בהרפס סוג 2 - אני חרד נפשית :(
- הדבקות בhivמאור 29/10/2024 | 06:46נפגשתי עם מישהו אתמול וקרו כמה דברים: 1. היה לו פצע בעורף ( כתוצאה מזה שהסתפר או משהו) אני מפחד שנישקתי שם לשנייה חא יותר ואז הדם נכנס לפה ונדבקתי באיידס , בדיוק נזכרתי והפסקתי. 2. היה לי שריטות קלות בגוף מאותו היום כי עבדתי בגינה והוא ליטף אותי אני מפחד שהיה לו פצע מדמם שדימם לי לשריטות ונדבקתי.. 3.מפחד שנכנס לי דם שלו מהעורף לפצע קטן באצבע למרות שנמנעתי כמה שאפשר לגעת בעורף. 4. הייתה נשיכה שלו בפטמה שלי שלא גרמה לדימום או משהו.. האם אפשר להידבק ככה באיידס ? אני שוקל ללכת לקבל טיפול מונע , אבל לא יודע האם זה משהו שעושים במצב כזה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה הדבקה ב HIV ד"ר רונן הולנד 07/11/2024 | 16:02אין חשש להדבקה ב HIV בסיטואציות שתיארתהוסף תגובה
- תשובת מומחה הדבקה ב HIV
- האם צהבת A עוברת בן גבר לאישה ?מיכאל 31/10/2024 | 11:47עשיתי חיסון נגדת צהבת B ופילומה. האם יש עוד חיסונים שכדי לעשות ? אני שמעתי אמירה שהצבת A עוברת רק בן הגברים ואם אני מקיים יחסי מין (כולל אנאליים) רק עם נשים אז החיסון נגד צהבת A לא רלוונטי אלי. האם זה נכון ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה צהבת A בין גברים לנשים ד"ר רונן הולנד 07/11/2024 | 16:01למה שצהבת A תעבור רק בין גברים? בהחלט עוברת בין נשים וגברים. כדאי לבצע דרך קופת החולים בדיקת נוגדנים להפטיטיס A ואם אין לך (לא נדבקת בעבר) כדאי להתחסן!הוסף תגובה
- תשובת מומחה צהבת A בין גברים לנשים
- מה רמת הסיכון להדבקה בhiv דוקטור ?המקצוען 01/11/2024 | 22:22ד״ר הולנד קודם כל תודה שאתה עונה כאן לשאלות 🙏 דוקטור הייתי אצל מעסה שעושה הרפייה ידנית, בזמן שהיא אוננה לי נפתח לה חתך ביד שמעט דימם והיא אוננה לי עם מעט דם ונראה שנכנס מעט לפתח השופכה מה רמת הסיכון להדבקה בhiv אם היא אוננה לי עם דם מהשריטה שנפתחה לה ? אבצע בדיקות לכל המחלות אבל הכי מפחיד אותי hiv ,היית מודאג במקומי ממקרה שכזה דוקטור רונן ? אני אשמח לתשובה מפורטת אני דואג 😕הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה הדבקה בHIV ד"ר רונן הולנד 07/11/2024 | 16:00אם נכנס לך דם טרי לפתח השופכה אזי יש חשד משמעותי להדבקה ב HIV וצריך לבצע בדיקה בהקדם.הוסף תגובה
- תשובת מומחה הדבקה בHIV
- שאלה על צהבת Aיבגני 02/11/2024 | 12:08אם נניח לבחורה יש צהבת A ואני גבר שעושה לה רימינג. אז יש סיכון להדבקה או שאין ? במה אפשר להידבק ואיזה חיסון ניתן לעשות כדי למנוע הדבקות ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה צהבת A ד"ר רונן הולנד 07/11/2024 | 15:58בהחלט יש סיכוי להדבקה. הנגיף מופרש בצואה. אם אתה לא מחוסן או לא היה לך בעבר הפטיטיס A, אתה עלול לחלות. אבל... סיכוי נמוך שמישהי שיש לה דלקת כבד תקיים יחסי מין בזמן שהיא חולה.הוסף תגובה
- תשובת מומחה צהבת A
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
- וריקוצלה (דליות האשך)
- סרטן שלפוחית השתן
טיפולים וניתוחים קשורים
- השתלת כליה
- ריסוק אבנים אורטרוסקופיה
בדיקות קשורות
- חיידק קלבסיאלה
- ביופסיה של הערמונית
תרופות קשורות
- זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
- טראזוסין
מונחים קשורים
- אבנית
- אורטרוצלה, שופכן מוגדל
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםבעיות בזיקפה, אימפוטנציה
בפורום בעיות בזיקפה, אימפוטנציה ניתן להתייעץ עם ד"ר נחום זילבר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בעיות בזיקפה, אימפוטנציהפורוםסרטן הערמונית
בפורום סרטן הערמונית ניתן להתייעץ עם מומחי מרפאת אורולוגים אורומדיק, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הערמוניתפורוםמחלות מין
בפורום מחלות מין ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן הולנד, לשאול שאלות בתחום, בטיפול בקונדילומה, ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות מין