פורום אמצעי מניעה והתקנים - עמוד 3
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
הפסקה גלולות באמצע חפיסה (לת)
ליה 23/02/2023 | 07:31שלום בת 36 אני צריכה לחזור על בדיקות פרופיל הורמונלי שיצאו לא תקינות. הרופא המליץ לעשות חודש הפסקה עם הגלולות(מינס) ואז לחזור על הבדיקה. לקחתי כבר 3 כדורים מהחפיסה החדשה האם אני יכולה להפסיק כבר או חייבת לסיים את כל החפיסה? הפחד שלי הוא לא מהלהכנס להריון אלא משיבוש של המחזור החודשיפתח בחלון חדש -
דימום בין וסתי (לת)
אנונימית 13/02/2023 | 14:19שלום, אני משתמשת בגלולות זואלי כבר כמה שנים. בחודשים האחרונים כל חודש מופיע דימום תוך כדי חבילת הגלולות למשך כיומיים ואחר כך מפסיק. הרופא שלי אמר שאפשר לנסות להחליף לגלולות יאז אבל בעיקרון מדובר באותו סוג של גלולות ולכן זה לא מבטיח שיהיה שינוי. רציתי לדעת האם זה באמת נחשב אותו סוג של גלולות ואם יש טעם לנסות להחליף? תודהפתח בחלון חדש -
גלולות עם לקיחת אנטיביוטיקה
אנונימית 27/05/2022 | 10:24היי אני לוקחת גלולות יאז פלוס כבר שלושה חודשים באופן קבוע. גילו שיש לי הליקובקטר ואני מתחילה היום טיפול באנטיביוטיקה, כל יום אני לוקחת 14 כדורי אנטיביוטיקה למשך 14 ימים. (בנוסף היום אני גם מתחילה חפיסה חדשה של גלולות) זאת אומרת ה14 ימים הראשונים שלי בחפיסת הגלולות יהיו בנוסף לאנטיביוטיקה. אני לוקחת ארבעה סוגים - נקסיום, מוקסיפן, קלריתרמיצין, פלאג׳יל. הרופאה בצבא אמרה לי שהכדורים יכולים להוריד מהיעילות של הגלולות, האם זה משפיע? והאם זה יכול להשפיע גם לתווך של שאר החפיסה בחודש? לאורך כמה זמן לא אהיה מוגנת ויש להשתמש באמצעי מניעה נוסף?פתח בחלון חדש-
גלולות ואנטיביוטיקה
אנונימית 26/01/2023 | 10:39היי, אני לוקחת גלולות יאז ומהיום שהתחלתי את נחבילה החדשה אני נוטלת אנטיביוטיקה מוקסיפן האם האנטיביוטיקה פוגעת ביעילות של הגלולה? ואם היא פוגעת זה רק לתקופה שאני לוקחת את האנטיביוטיקה או שהיא פוגעת למשך כל החודש גם אחרי שמסיימת את האנטיביוטיקה? -
תשובת מומחה גלולות (אנונימית )
ד"ר אילן ברעם 31/05/2022 | 11:45בדיוק כפי שכתבתי -
גלולות
אנונימית 30/05/2022 | 12:27גם אם התחלתי את החפיסה החדשה שלי בגלולות יחד עם האנטיביוטיקה באותו היום? זאת אומרת שמהרגע שהתחלתי חפיסה חדשה למשך 14 הימים הראשונים אני עם גלולות ואנטיביוטיקה, וכבר ביום שאני מפסיקה לקחת את האנטיביוטיקה למחרת אפשרי לקיים יחסי מין ללא אמצעי מניעה ורק עם גלולות? -
תשובת מומחה גלולות עם לקיחת אנטיביוטיקה (אנונימית )
ד"ר אילן ברעם 30/05/2022 | 10:50אכן נטילת הגלולות ביחד עם שילוב האנטיביוטיקה שאת נוטלת פוגמת ביעילותן במניעת הריון - רק לתקופת הנטילה המשותפת ולכן בימים אלו יש להשתמש באמצעי מניעה נוסף כגון קונדום, עם סיום האנטיביוטיקה הגלולות יעילות מחדש מיידית
-
-
גלולות (לת)
ליליה 13/01/2023 | 13:49אני לוקחת גלולות של זואלי כבר כמעט שנה סיימתי את החפיסה הקודמת שלי וכשהגיע היום להתחיל חפיסה חדשה קלטתי שאין לי גלולות וגם לא מרשם אז לא לקחתי גלולה יומיים מאז שסיימתי את החפיסה הקודמת,, אם אתחיל היום חפיסה חדשה האם אני מוגנת מידיית או שלא?פתח בחלון חדש -
גלולת פומיניק
נטלי 02/08/2020 | 09:46שלום דוקטור , אני חיילת בת 21 עם מיגרנות אאורה והנוירולוג הציע לי לקחת גלולות מסוג פומיניק . הבנתי שלוקחים את הגלולות האלה ברצף ללא הפסקה 28 יום , כשהייתי אצל רופא נשים לא הכי הבנתי מתי אמור להגיע לי המחזור ? אם בכלל יש מחזור ? אשמח אם תוכל לפרט קצת על הגלולה עצמה . התחלתי את החפיסה השניה שלי והיה לי מחזור מסיבי ברגע שהתחלתי את החפיסה הראשונה . מתי אמור להגיע המחזור של החפיסה השניה ? פשוט קצת מלחיץ שלא יהיה לי מחזור בזמן שאני נוטלת את הגלולות האלו . תודה ושבוע טוב .פתח בחלון חדש-
שאלוה בנושא פומיניק
ארוה 06/01/2023 | 18:55אני כבר שנה וחצי עם הגלולות ללא מחזור ועבר לי התקף המגרינה אל עליתי במשקל זה קשור לגלולת ואיך אפשר להוריד משקל עם ההורמוני -
דימום פומיניק
נטלי 07/10/2022 | 01:43האם דימום שכזה הוא לא מטמא מבחינת טהרה? -
תשובת מומחה פומיניק (נטלי)
ד"ר אילן ברעם 20/06/2022 | 17:58אין שום משמעות לדימום כשנוטלים גלולות, ממילא הוא "דימום מזוייף" שנובע מההורמונים של הגלולה ולא מפעילות הורמונלית של הגוף, ולכן מבחינה רפואית אין כל משמעות ואפשר ליטול גלולות באופן רציף ולא לקבל דימום כלל -
פומיניק
הילה ח 13/06/2022 | 12:43שלום רב אני לוקחת גלולות פומיניק כבר 9 חודשים ואני ללא וסת הבעיה שהתחילו לי כאבי בטן תחתונה אשמח לדעת אם צריכה לדאוג ?? בדיקת רופאה או שאפשר להמשיך ליטול למרות הכאבים?? -
פומיניק
נטלי 03/08/2020 | 10:02הבנתי דוקטור , השאלה אם זה לא מסכן את הבריאות שלי שהמחזור לא יוצא באופן טבעי אחת לחודש . -
תשובת מומחה פומיניק
ד"ר אילן ברעם 02/08/2020 | 11:28פומיניק הן גלולות המכילות הורמון אחד בלבד בניגוד לגלולות ה"רגילות" המכילות 2 הורמונים. הפומיניק נלקחות ברצף וללא הפסקה ובעקרון אין איתן וסת , לפחות לא וסת סדיר, כך צריך ליהיות ולא צריך לדאוג. החסרון היחיד של גלולות מסוכ=ג זה הוא שחייבים להקפיד על לקיחתן בזמן מדוייק אחרת הן פחות בטוחות במניעת הריון
-
-
תרופת רזין להורדה במשקל והתקן מירנה (לת)
מתעניינת 29/12/2022 | 14:57האם יש השפעה לתרופת רזין להורדה במשקל על התקן המירנה???פתח בחלון חדש -
פקקת ורידים ויאז. (לת)
יעל 29/12/2022 | 00:39שלום דוקטור, עקב פקקת ורידים מתחת לברך התחלתי עם מדלל דם אליקוויס והפסקתי עם גלולות יאז שלקחתי רצוף וחיברתי חפיסות.. יש לי כבר שלושה שבועות דימום במחזור ממש ממש מסיבי שמצריך להחליף כל חצי שעה תחבושת. הרופאה אמרה שזה בגלל מדלל דם. הבעיה היא שזה גורם לי לאנמיה ואצטרך לקחת את מדללי הדם לכל החיים ואני בת 39.ראיתי שהמלצת בקבוצה על התקן הבעיה היא ש גלולות פרוגסטרון וגם התקן החמירו לי מיגרנות וגם גרמו להרבה דימומים וזה בלי מדלל דם כשניסיתי בעבר אז עם מדלל דם אולי בכלל תהיה חגיגה. המטולוגית אחת אמרה לי שברגע שלוקחים מדלל דם אפשר לקחת גלולות יאז כי זה מגן עליי,המטולוגית שניה אמרה לי לא לקחת גלולות יאז .בלי קשר הפסקתי באותו יום שהתגלה הקריש את השימוש שגם היה היום 24 במקרה של החפיסה אם אחזור לגלולות יאז .ואחבר חפיסות ואבחר לקחת את הדעה של ההמטולוגית הראשונה כאשר ייתכן שבאמת היאז גרמה לקריש בגיל 39... עד כמה אליקויס מגן עליי? האם עדיף לא לקחת סיכון כזה לדעתך? תודה רבהפתח בחלון חדש -
לקיחת שתי גלולות ברצף בטעות
אילנה 02/10/2020 | 21:36שלום, אני לוקחת גלולות יאז. קרה מצב שלקחתי שתי גלולות באותו ערב (שכחתי שכבר לקחתי אחת). איך אני אמורה להמשיך להתנהל מעכשיו? כל פעם כשאני מגיעה לסוף החפיסה לקחת גלולה מהחפיסה הבאה? ואם כן, מאיזו שורה של החפיסה הבאה לקחת את הגלולה כך שההגנה מפני הריון לא תיפגע? תודהפתח בחלון חדש-
לקיחת גלולה טרם הזמן
אשמח לעזרתכם 09/12/2022 | 13:51בטעות לקחתי גלולה בשעה 12:00 בבוקר במקום ב20:00 בערב ( התבלבלתי בין הכדור של הגלולה לכדור אחר שהייתי צריכה לקחת באותו היום ). מה לעשות ? לקחת גלולה נוספת ( של יום שבת ) בשעה 20:00 או לחכות לשבת ב20:00 ולהמשיך את רצף הגלולות ? -
גלולות
אופירה 15/08/2022 | 11:04גם לי קרה שלקחתי את הגלולה של אותו יום ושל יום למחרת. השאלה מה לעשות ביום למחרת? -
תשובת מומחה שתי גלולות ברצף
ד"ר אילן ברעם 15/10/2020 | 14:34אין צורך "להשלים", אין נזק בנטילת 2 גלולות במקום אחת, פשוט המשיכי לפי הסדר גלולה אחת ביום
-
-
שכחתי גלולה
אנונימית 20/11/2022 | 19:31אני נוטלת גלולות דיאנה תמיד בשעה 19:00 כבר במשך חצי שנה. בחמישי הייתי אמורה להתחיל חפיסה חדשה אבל שכחתי וביום שישי בבוקר בשעה 06:49 שהתעוררתי מיד נטלתי את הגלולה שהייתי אמורה ליטול ובערב את הגלולה שאני אמורה לקחת ב20:00. שאלות: האם אני מוגנת ואו ירד אחוזי ההגנה כי טכנית לא עברו 12 שעות, אבל הזמן שעבר כן קרוב מאוד ל12 שעות (11 שעות וחמישים דקות)? האם בגלל שזו חבילה חדשה מותר לי לשנות את השעה מ19:00 ל20:00? המשך לשאלה האם השינוי של השעה יעזור איכשהו בהגנה או שזה לא קשור. הגלולה הראשונה בחפיסה הכי חשובה? במקרה והתשובה לשאלה הראשונה היא שאני לא מוגנת האם כל החודש עד תחילת חפיסה חדשה אני צריכה להימנע מיחסי מין או רק עם קונדום או רק לזמן מסוים. תודה על העזרהפתח בחלון חדש-
המשך שאלה שכחתי גלולה
אנונימית 22/11/2022 | 23:53אני לוקחת גלולות אבל בערב, תמיד פשוט ביום ששכחתי לקחתי בבוקר שלמחרת אבל לא עברו 12 שעות, אך לאחר הגלולה הזאת חזרתי לשעות הרגילות שאני לוקחת כלומר: יום חמישי: צריכה לקחת גלולה ראשונה של החפיסה ב- 19:00 ושכחתי. יום שישי: נזכרתי את הגלולה ששכחתי של אתמול ולקחתי ב-06:49 בבוקר ועוד אחת ב-19:00 בערב כרגיל. יום שבת: לקחתי ב-19:30. יום ראשון: לקחתי ב-19:30. יום שני: לקחתי ב-19:45. העניין הוא שביום חמישי שכחתי וביום שישי נזכרתי ולקחתי את הגלולה שנשכחה כלאחר 11 שעות וחמישים דקות ובאותו היום לקחתי גם את הגלולה הרגילה כלומר זאתי שאני אמורה לקחת בשעה הרגיל שהיא 19:00 וכך המשכתי. אז לא הבנתי את כוונתך לשעות הבוקר -
תשובת מומחה שכחתי גלולה (אנונימית)
ד"ר אילן ברעם 21/11/2022 | 17:45את מוגנת ואין שום בעיה. אם את רוצה לחזור ליטול בערב, שני בהדרגה את מועד הנטילה בשעתיים כל יום עד שתחזרי לשעות הערב
-
-
זריקות סיאנה שנה וחצי (לת)
אורה 22/11/2022 | 08:28שלום, כשנה וחצי מקבלת זריקות סיאנה כל שלושה חודשים. את הזריקה האחרונה עשיתי בחודש אוקטובר. כבר מספר ימים סובלת מכאבי גב תחתון ובטן תחתונה כמו לפני המחזור. מאוד מודאגת שחלילה מדובר בהריון לא רצוי. רציתי לדעת האם בכלל ניתן להיכנס להריון אחרי שנה וחצי של קבלת הזריקות והעדרות של ווסת? אשמח להסבר כי לא מצאתי מידע זמין בשום מקום. תודה רבהפתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדה