פורום קנאביס רפואי - עמוד 49
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס ד”ר עידן הרפז הוא אימונולוג וחוקר מערכות ביולוגיות, מהבולטים בישראל בתחום האינטגרציה בין מדעי החיסון לרפואה מבוססת קנאביס. דרכו המחקרית החלה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שם השלים את הדוקטורט שלו תוך התמקדות בקשר שבין לחץ כרוני לפגיעה במערכת החיסון – ובפרט בהחמרת מחלות אוטואימוניות. ממצאיו, שזכו להכרה בקהילה המדעית, חשפו כיצד סטרס מתמשך עלול להטות את שיווי המשקל החיסוני ולהעצים תהליכים דלקתיים מזיקים. לאחר הדוקטורט, בחר ד”ר הרפז לנתב את מומחיותו לעולמות הרפואה המתחדשת – כשהוא ממקד את מחקריו בפוטנציאל הרפואי של הקנאביס כווסת טבעי של מערכת החיסון. כיום, הוא עומד בחזית של פיתוח מודלים טיפוליים חדשניים המבוססים על התאמה אישית של רכיבי קנאביס למאפיינים החיסוניים הייחודיים של כל מטופל. עבודתו משלבת הבנה עמוקה של מנגנוני החיסון, ידע פרמקולוגי מתקדם ורגישות קלינית גבוהה. בין תחומי המחקר המובילים שלו: טיפול במחלות דלקתיות, ויסות פעילות חיסונית יתר ומניעת התפרצות של מחלות כרוניות. תוצאות ראשוניות ממחקריו מצביעות על יכולתו של הקנאביס לשמש לא רק כמשכך תסמינים – אלא ככלי טיפולי מהותי לאיזון מערכתי ולריפוי מהשורש. ד”ר הרפז מייצג את הדור החדש של החוקרים-קלינאים, הפועלים לחבר בין המדע לבין האדם. שילוב הידע המחקרי שלו עם גישה הוליסטית ומותאמת אישית למטופל מאפשר לו להציע מסלולי טיפול ייחודיים – שמבוססים לא רק על נתונים, אלא גם על הבנה עמוקה של הגוף והנפש. ד”ר הרפז מייצג את הדור החדש של החוקרים-קלינאים, הפועלים לחבר בין המדע לבין האדם. שילוב הידע המחקרי שלו עם גישה הוליסטית ומותאמת אישית למטופל מאפשר לו להציע מסלולי טיפול ייחודיים – שמבוססים לא רק על נתונים, אלא גם על הבנה עמוקה של הגוף והנפש. בעל ניסיון של שני עשורים במחקר על השפעת סטרס כרוני על המערכת החיסונית והרגישות למחלות. לא רק על ידי נתונים, אלא גם על הבנה עמוקה של הגוף והנפש. פרסומים נוספים: ✔ גישה אחרת למחלות באופן כללי ומחלות כרוניות בפרט והאפשרות לטפל בהן. ✔ ד"ר עידן הרפז, אימונולוג ומנהל לטיפול בקנאביס רפואי במרכז קנהיל בשיחה עם אלי לוי בתכנית מחפשים כיוון ✔ הרגע שלא השאיר אף עין יבשה - אחרי שנים של מאבק הפרקליטות ירדה מרוב האישומים נגד ניר המלאך שרקח שמן קנאביס למאות חולים, אז הזמנו אותו לחגוג באולפן. צפו בהפתעה המרגשת 077-203-3934
ocd ודכאון כינוי 17/02/2021 | 19:17נראה שבחו"ל זו התוויה שקיימת במקומות מסוימים, ויש אנשים שמעידים על שיפור(וגם להפך). ברור לי שזה לא ברשימת ההתוויות, אבל יש דבר כזה בארץ? יש מקום להתייעץ איתו בנושא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ocd רוקחי בזלת 18/02/2021 | 09:58שלום לא ידוע שישנה התוויה ספציפית למטרות אלה ולא נעשו מספיק מחקרים אך אנו יודעים שחלק מהאנשים שקיבלו קנאביס עבור התוויות אחרות חוו שיפור . מציעים להתיעץ עם הרופא המטפל ( פסיכיאטר מלווה ) שגם מנוסה ברישום קנאביס . בהצלחההוסף תגובה
עייפות משמן cbdאנה 14/02/2021 | 15:13שלום רב, יש לי כאבי צריבה חזקים בגב במשך כמה שנים ולפני כמה חודשים אני התחלתי לקחת שמן cbd יום אחרי שהתחלתי לקחת שמן , הרגשתי מאוד עייפה במשך כל היום ניסיתי לקחת 2.5%,10%,isolate , עם או בלי thc אבל אני מרגישה מאוד עייפה ( רוצה לישון) כל הזמן הפסקתי לקחת לכמה שבועות והעיפות לא עברה אז התחלתי לקחת שוב כי השמן עזר לי קצת אני ניסיתי לקחת טיפה אחת של 2.5% שמן בבוקר , או בערב אבל עדיין מרגישה עייפה השאלה היא האים יש שמן שלא גורם לעייפות ? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה קנאבי ועייפות רוקחי בזלת 14/02/2021 | 15:44שלום קנאביס ממיצוי מלא יכול לגרום לטיפה ייפות אך הגוף מסתגל עם הזמן לכן הייתי בוחנת שוב האם העייפות נובעת מקנאביס או לאו דווקא. מעבר לכך לחב' בזלת ישנה סדרת שמנים שמאופיינים כסאטיבה ( לפי הריכוז במרשם) . מוצרי סאטיבה מיועדים לשעות היום בעיקר ואינם אמורים לגרום לעייפות ומאפשרים תפקוד תקין . בהצלחההוסף תגובה
קנאביס רפואי לעבר פלילי שחר 14/02/2021 | 12:51יש לי עבר פלילי על סחר. האם אוכל לקבל רישיון לטיפול בקנאביס לכאבים כרוניים מהם אני סובל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קנאביס ועבר פלילי רוקחי בזלת 14/02/2021 | 13:40שלום במקרה הזה התשובה לא אצלינו אלא אצל הרופא המאשר ויחידת קנאביס של מ. הבריאות נראה שהעיקר זה מצבך הרפואי ווההחלטה היא רפואית . אולי יהיה שיקול לגבי הכמות ברשיון.הוסף תגובה
דחוף מאוד האיש החושב. 13/02/2021 | 09:46קיבלתי רישיון לקנאביס רפואי. קניתי שקית באחוזים שנתנו לי thc 15 cbd 3. התחלתי לעשן ואחרי העישון הופיעו לי חרדה כאב מאחורי הראש ומחשבות טורדניות. אני מעשן וזה עובר וזה חוזר אחי. נתנו לי גם לשעות הבוקר cbd 20 thc 1 ניסיתי שמן והתופעות שוב לא היו רגועות. השאלה אם להפסיק את השימוש בקנאביס או לנסות את ה cbd 20 t 1. בתפרחת ? ולראות איך אני מגיב לזה. חשוב לציין שאני מודע לתחושות בגוף שלי מאוד וכל שינוי קטן מעורר בי גם מצוקה אז מה לדעתכם לעשות? ואם אפשר לענות תשובה מפורטת ומספקת כמובן.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
האיש החושבהאיש החושב 13/02/2021 | 14:30ואם אפשר להמליץ על מרשם למאוזן יותר thc/cbd או cbd יותר דומיננטי אשמח שתענו על שתי השאלות.הוסף תגובה
תשובת מומחה תופעות לוואי רוקחי בזלת 14/02/2021 | 13:20שלום יש מס' דרכים להתגבר על תופעות הלוואי : לא ציינת את המינון אותו אתה לוקח וכמה שאיפות אתה מעשן . ייתכן והתופעות נובעות ממינון גבוה מדי . בנוסף אנו ממליצים ליטול קנאביס לאחר ארוחה קלה . לשאלתך לגבי T1/C20 - זהו מינון שמשרה רוגע אך אינו פסיכואקטיבי או מרדים ולכן כן מומלץ לנסות אותו כמה ימים . בתחילת הדרך ישנן תופעות לוואי קלות שרובן חולפות לאחר מס' ימים . לא מומלץ לעלות מינון כל עוד ישנן תופעות לוואי ולא הושג איזון. במידה ומוצר THC גבוה מעורר חוסר נוחות או חרדה ניתן לבקש מהרופא מוצר מאוזן יותר דוגמת T 10 /C10 או אף לשלב עם מס' טיפות לשם האיזון (CBD ( T1/C20ׁׁהוסף תגובה
רפואי ? תסביכן 02/02/2021 | 12:05העישון לא עושה לי בידיוק כל כך טוב השפעה שלו טובה חלקית מצד אחד, מרגיע את הגוף אבל מצד שני יש המון התעמקות בתוך עצמך ומחשבות ותהיות ואני מפחד שלא יהיה לי דרך להשיג את אותה הרגשה אם אני אבחר שלא לגעת בזה יותר כי המגרעות מתגברות על הטוב. אבל מצד שני יש את השמן שהביאו לי שהוא פה להרגעה ולא את תחושת היי. אז אני מנסה אותו שאני מעשן אני מרגיש שאני מתעורר מהשינה חווה רגשות, שלא חוויתי לא זוכר כבר כמה זמן אני מרגיש את הכאב של האחר של מי שקרוב אלי במשפחה שלי ומי שקרוב אלי במקומות עולים לי זכרונות ממקומות טובים שהייתי נמצא בהם. ובלי העישון איך אני אגיע להרגשה כזאת אבל מצד שני התעמקות במחשבות ולדעת מה קורה איתך באותו רגע ומה עובר עלייך ולחוות תחושות - [ ] של חרדה אז אני לא יודע איך אוכל להגיע לתוצאה כזאת שהיא שלמה שגם הכל שקט. וגם הכל רגוע ולא מעלה חרדההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רפואי? רוקחי בזלת 02/02/2021 | 12:25שלום מה שאתה מתאר בעצם זו תחושת חרדה / עודף מחשבות שמלחיצות אותך לאחר עישון. יכולות להיות מס' סיבות ואחת מהן היא מינון גבוה מדי של THC יתכן והמוצר (תפרחת או שמן) שהינך צורך אינו מתאים לך . למצוא מוצר /ריכוז נכון מצריך לפעמים זמן וסבלנות . לא רשמת האם יש לך רשיון ולאיזה מינון? תחושת ה'הי ' אינה התוויה רפואית ולכן לא אוכל להתיחס לנושא , אך אם תרצה מוצר עם תכונות מרגיעות יותר אוכל להמליץ לקבל מרשם למאוזן THC/CBD או CBD יותר דומיננטי רק בריאותהוסף תגובה
תודה להשם.התסביכן 02/02/2021 | 19:36היי, תודה רבה על המענה. כן יש לי רישיון לקנאביס רפואי- קיבלתי תרפחת c 20 Thc 1 עשרה גרם. וקיבלתי מוצר שני שהוא ללילה- תפרחת cbd 3 ו t15. עשרה גרם. נתנו לי אופציה לבחור בשמן או בתפרחת בחרתי בשמן. אני מאובחן ב ocd חרדות ופוסט טראומה. השמן עושה לי טוב וגם העישון אבל לפעמים נהיה לי חרדות מזה. אשמח לקבל המלצה למשהו מאוזן יותר.הוסף תגובה
רפןאיתסביכן 03/02/2021 | 13:15היי, תודה רבה על המענה. כן יש לי רישיון לקנאביס רפואי- קיבלתי תרפחת c 20 Thc 1 עשרה גרם. וקיבלתי מוצר שני שהוא ללילה- תפרחת cbd 3 ו t15. עשרה גרם. נתנו לי אופציה לבחור בשמן או בתפרחת בחרתי בשמן. אני מאובחן ב ocd חרדות ופוסט טראומה. השמן עושה לי טוב וגם העישון אבל לפעמים נהיה לי חרדות מזה. אשמח לקבל המלצה למשהו מאוזן יותרהוסף תגובה
תשובת מומחה רפואי רוקחי בזלת 14/02/2021 | 12:16שלום חרדה יכולה לנבוע לעיתים ממינון גבוה מדי ולכן היינו ממליצים לך קודם כל להתחיל ממינון מאוד נמוך ( טיפות בודדות) . במידה והכל בסדר ויש רגיעה ללא תופעות לוואי ניתן להעלות מינון . בנוסף חשוב גם לאכול לפני נטילת הטיפות : וכך לשמור על האיזון .הוסף תגובה
שמן קנאביס מומלץ בלה 01/02/2021 | 08:57שלום לכם, אני בת 56, מטופלת בקלונקס, בחרדות. איזה שמן מומלץ לשלב? מטופלת גם במחלת מפרקים קשה וכאבים כרוניים. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שמן קנאביס רוקחי בזלת 02/02/2021 | 11:50שלום האם יש לך מרשם /רשיון? ממליצים לך לגשת לרופא מומחה כדי לקבל יעוץ ומרשם בגלל הכאבים והדלקת . מכיוון שאת גם סובלת מחרדות ואי שקט סביר להניח שההמלצה תהיה שמנים עשירי CBD להם אין השפעה פסיכואקטיבית ומעט תופעות לוואי באופן כללי . יש לCBD תכונות מרגיעות וגם נוגדות כאבים ודלקות , כך שנראה ששמן עשיר CBD עשוי להיות לך מועיל מאוד. רק בריאותהוסף תגובה
קנביס ונהיגה איציק 31/01/2021 | 22:50כמה זמן אחרי עישון קנביס רפואי אפשר לנהוגהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קנאביס ונהיגה רוקחי בזלת 02/02/2021 | 11:46שלום זהו נושא משפטי ואנו ממליצים להתיעץ עם עורכי דין מתמחים . בעיקרון הכל מושפע מרמת THC בדם ותלוי קצב פינוי אצל כל בן אדם . למטופלים כרוניים יש לצפות נוכחות קנבינואידים בדם אף למעלה משבועיים/שלושה לאחר הפסקת שימוש . רק בריאותהוסף תגובה
הפרעות התנהגות בדמנציה יוסי 31/01/2021 | 11:47אשמח לשמוע על טיפול בשמן קנביס בהפרעת התנהגות בדמנציה, אפשר הפניה למאמריםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קנאביס ודמנציה רוקחי בזלת 31/01/2021 | 16:23שלום קנאביס ידוע בתכונותיו המרגיעות ( לרוב במוצרי CBD) ולכן מתבע מחקר בנושא גם בארץ . המחקר עדיין לא התפרסם ומ. הבריאות עוד לא הכליל את הדמנציה כחלק מהתוויות למתן קנאביס. יחד עם זאת אנו רואים לא מעט מטופלים מבוגרים שקיבלו רשיון בגלל סימפטומים אחרים וחלה אצליהם הטבה גם בהפרעות התנהגות . ממליצים להתיעץ עם הרופה המטפל כדי לבחון את אפשרות הטיפול . בהצלחה !הוסף תגובה
השפעת קנאביס רפואי איציק 31/01/2021 | 14:40ייתכן שקנאביס רפואי לא משפיע עליי? אולי בגלל שימוש בתקופת הנעורים? בן 70 יש מה לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה השפעות קנאביס רוקחי בזלת 31/01/2021 | 16:13שלום קודם כל אין קשר בין שימוש בנעורים ועכשיו. זו לא הסיבה . לא ציינת מה המינון והריכוז אתם קיבלת ולכן זה יקשה עלינו לענות על שאלה זו . פנה למרכז יעוץ עם הפרטים ונשמח לעזור וללוות . בהצלחההוסף תגובה
קנאביס רפואי . עומר 30/01/2021 | 20:44קיבלתי מרשם של קנאביס רפואי t 15 c 3 אינדיקה. ושמן סאטיבה 20 cbd t 1. התחלתי עם העישון לקחתי זן בשם אופאל והכל היה בסדר אבל שהשפעה נגמרת יש כל מיני מחשבות וכל מיני הרגשות מסוימות אפשר לומר חרדה גם. לקחתי את הטיפול בישביל חרדה אבל משום מה זה כן מציף כי 1. אני לא מקבל את הטיפול אני כל הזמן חושב שזה לא בסדר ומתי תפסיק ההשפעה וכמה אני אצרוך את זה ואני לא רוצה להיות מכור. קבלתי את זה עבור ptsd והפרעת חרדה ו ocd ויש לי כל הזמן לחץ בנוגע לזה רצוי לומר שאני מעשן את האינדיקה. עדיין לא ניסיתי סאטיבה. ואת השמן אני לוקח ואני מרגיש יותר רגוע מפחד שהשפעה אולי תרד ואז ארגיש שוב לא רגוע הייתי רוצה השפעה שמשיכה פשןט כל היום ואני לא צריך לדאוג לה שהיא עושה את שלה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קנאביס רפואי רוקחי בזלת 31/01/2021 | 16:11שלום אני חושבת שלא קיבלת הסבר מספק לגבי אופן ההשפעה והשלוב כמו כן יש צורך להתאים את רמת הציפיות מהטיפול והמינון המתאים . אין מוצר שהשפעותו נמשכת כל היום ( שמן 5-6 שעות, עישון כ 3-4 שעות ) ויש צורך למצוא את השילוב המתאים על פני כל היום כדי לאפשר תפקוד עם מינימום הפרעות . מציאת שילוב נכון עבור המטופל יכולה להמשך עד חודשיים ואנו ממליצים לא להתיאש . אנא פנה למח' יעוץ בחברות שמהם אתה רוכש את המוצר וישמחו ללות אותך בתהליך רק בריאותהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
התקף חרדה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תרופות נוגדות דיכאון
-
טיפול קצר מועד מעורר חרדה על פי פיטר סיפנאוס
בדיקות קשורות
-
אבחון דידקטי
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
תרופות קשורות
-
פמולין
-
דוקספין

פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי

פרופ' שלומית יוסט-כץ
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
פיט סטפ פרו
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס