פורום נאזאל פוליפוזיס

-
ALKALINE PHOSPHATASE תוצאה 133
אורה 10/02/2024 | 14:34שלום בת 76 והתוצאה של הבדיקה. 133 האם מדאיג, מה עלי לעשות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ALK
ד"ר רמית מעוז-סגל 10/02/2024 | 20:55תלוי בהקשרהוסף תגובה
-
-
ירידה חדה ופתאומית ברמת ה-IRON
רועי 06/01/2024 | 10:23שלום רב, אני מפנה את השאלה לתחום רפואה פנימית ואשמח להכוונה: אני בן 42 ובבדיקות הדם לפני 3 חודשים רמת ברזל 167. מזה שבועיים סובל מקור עז בכפות הרגליים. יש לי רקע של כולסטרול גבוה שאינו מטופל תרופתית. הרופא הפנתה לבדיקת דופלר רגליים ובדיקות דם חוזרות. בבדיקת הדם לפני 4 ימים- ערך ברזל IRON צנח מ-167 ל- 44 . שאר הערכים הקשורים לברזל בספירת הדם כולל המוגלובין, כדוריות דם אדומות, וטרנספרין ופריטין - תקינים. עשיתי מיד בדיקת דם סמוי בצואה- בדיקה תקינה. מה המשמעות של הירידה הפתאומית החדה בברזל והאם נדרש לפנות "הלאה" לבירור ואצל איזה רופא? אציין שהשינוי היחיד שהתרחש בחודשיים האחרונים הוא החלפת תרופת מקור לתרופה גנרית עקב מחסור ארצי בתרופה המקור. מדובר בתרופה LUSTRAL אשר הוחלפה בגנריקה ישראלית בשם SERENADA. יש קשר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לפנות לפנימאי
ד"ר רמית מעוז-סגל 06/01/2024 | 21:56אין קשר לפורום הנוכחיהוסף תגובה
-
-
עייפות
עייפות 29/04/2023 | 23:09התחילו לי כמו מין הזיות לפני שנה וחצי שבאות מדי פעם זה לא הרגשת דמיונות זה כמו הזיות סתמיות לשמוע תשם שלי לשניה כאלה חשבתי שאולי יש לזה היבט של עייפות כי כשאני מאוד מאוד עייף אני יכול להרגיש הזיות ברמה קיצונית ושהעייפות תחלוף אפילו אחרי כמה שניות ההזיות יעברו עכשיו השאלה שלי אם לדעתך זה כנראה מעייפות ראיתי שסרטן יכול לגרום להזיות וההזיות פשוט באו וכן הייתי עייף בחלק מהפעמיל שזה קרה אבל לא עייפות קיצונית בכל הפעמים ואני מאוד חושש שזה נןבע מסרטןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
עייפות
עייפןץ 29/04/2023 | 23:11ביצעתי באןפן כללי על ידי כמה רופאי משפחה בדיקה נויריןלוגית בסיסית ואמרו שזה לדעתם לא גידול אך אני ממש חושש בגלל ההזיות לא סיפרתי על ההזיות בפירוט רק על תעתעי ראיה של לראות לשניה משהו שלא קים השאלה שלי פשוט אם זה יכול לנבוע מגידול או שאולי זה מעייפות ואם כן מה לעשותהוסף תגובה
-
-
כאבי בטן חזקים מאוד, לא נמצא גורם
שירי 24/01/2023 | 11:48בתי בת 14.5. אובחנה מזמן עם אלרגיה לקרדית אבק, ולכוויות קור כרוניות (בעייה בזרימת דם??), גם הרבה דימום מהאף. יש לה מזה כשנה התקפי בטן חזקים ביותר, פופיק ומעלה (הגענו למיון..), לאחרונה תדירות עולה. וביניהם כמעט כל הזמן כאבים. הרבה גזים. לא צתליחים לפתור. לפעמים הקלה אחרי התפנות (בהתחלה), וכבר לא. לפעמים על קיבה ריקה (התעוררה בבוקר מכאבים. רופאת נשים שללה משהו נשי (+טרם קיבלה מחזור). שילילת לצליאק, שלילית למחלות מעי דלקתיות (ב. דם). שלילית להליקובקטור. בדיקת טפילים העלתה טפיל שלא מטפלים, בכל זאת קיבלה אנטיביוטיקה. ביצעה גסטרוסקופיה. הכל תקין. ביצעה אולטראסאונד בטן עליונה, הכל תקין, כולל אבנים במרה. נמנעה 3 שבועות מלקטוז, שבוע וחצי מגלוטן (ואז היה התקף), שבועיים על low FODMAP, כלום לא עוזר. אין חום (לא בדקנו אבל לא נראה). תרופות למעי רגיז כמו קולוטל וקל בטן פורטה לא עוזרות. מה עוד ניתן לבדוק?? אלרגיה למזון??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבי בטן
ד"ר רמית מעוז-סגל 24/01/2023 | 16:48זו שאלה מורכבת מדי לפורום ומצריכה יעוץ פרטני. מה גם שאינה עוסקת בפוליפים באף. אשמח לעזור ביעוץ במרפאההוסף תגובה
-
-
דם בטעם מתוק אחרי ניתוח Fess
אלירן גל 06/09/2022 | 14:40שלום ותודה על הפלטפורמה החשובה! לפני כחודשיים אושפזתי במחלקת א.א ג. למשך כשבוע כדי לעצור דימום מסיבי מהאף. בבדיקת רופא והדמיית סיטי אובחן סינוסיטיס ופוליפ אנטרוכואנלי. לפני חמישה ימים בוצע ניתוח fess, כריתה של הפוליפ ושליחה לביופסיה. sinusotomy and diagnostic עדיין יש דימום קל והפרשות מהאף שיורד בעיקר לפה. שמתי לב שהטעם של הדם מתוק ולא מתכתי, האם זה נורמלי או שצריך לבדוק ? אציין שחוש הטעם והריח שלי בסדר. תרופות מאז הניתוח: אנטיביוטיקה - זינט, תרסיס לאף סטרונאז, ושטיפה של האף FLO CRSהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח fess
ד"ר רמית מעוז-סגל 07/09/2022 | 11:01כדאי לפנות למנתח שלך לבדיקה מקיפה.הוסף תגובה
-
-
האם מותר לקבל זריקות הרזיה (סקסנדה ) לחולה קרוהון
חיים 05/07/2022 | 14:16שלום, דיאטנית הפנתה אותי לברר האם מותר לי לקבל זריקות הרזיה (סקסנדה ) מבחינתה אני מתאימה, רצתה לדעת מה מבחינת הקרוהן. תודה מראש,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מחלת קרון
ד"ר רמית מעוז-סגל 05/07/2022 | 17:32זה לא ככ קשור לנושא הפורום. נא להתיעץ עם הרופא המטפלהוסף תגובה
-
-
ביופסית כבד
Lia 30/06/2022 | 23:43עבר מעל חןדש מאז בצעתי את הבדיקה, עדיין יש לי כאבים אזוריים פעם בכמה ימים, כאבים לא קלים… האם נורמליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים
ד"ר רמית מעוז-סגל 01/07/2022 | 09:29מומלץ ללכת להבדקהוסף תגובה
-
-
נזלות חוזרות
קארין 03/03/2022 | 12:23שלום, הבן שלי סובל מנזלות חוזרות, וכל פעם קשה לו להחלים מהנזלת, מושך אותה זמן רב. יש משהו לעשות כדי להיפטר מהרגישות הזו? בן 15. תודה רבה לך על התשובה, מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נזלת
ד"ר רמית מעוז-סגל 03/03/2022 | 12:55הייתי מתחילה בביקור אצל אלרגולוגהוסף תגובה
-
-
איך מבחינים בין זיהום לדלקת.
מנחם 12/02/2022 | 00:03אם זיהום הגורם עצמו לדלקת. האם יש הבדל מבחינת הבדיקות דם או השתן? איך מבדילים מבחינת אנטיביוטיקה. או מסתכלים על שניהם כהיינו אך. זיהום = חיידקים. דלקת = תגובה מדדית לזיהום? בקיצור, האם נותנים אוטומט אנטיביוטיקה לטווח רחב. גם שתן, גם ריאות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה זיהום ודלקת
ד"ר רמית מעוז-סגל 12/02/2022 | 00:17זו שאלה חשובה - דלקת - מצב בו מערכת החיסון ״ מתעוררת״ ביתר בשל זיהום ( הדבקה בוירוס, חיידק או אחר) או גידול ממאיר או מחלה אוטואימונית ( הגוף תוקף את עצמו) או סיבה אחרת. דלקת היא השם הכולל, זיהום הוא מצב פרטני אחד בתוך דלקת- ופה יש מקום לתת טיפול אנטימיקרוביאלי ( אנטיביוטי או אנטי פטרייתי או אחר) מקווה שהצלחתי להסבירהוסף תגובה
-
-
CRP90 ואני רואה טווחי נורמה של עד חצי אחוז - היתכן
צבי 01/01/2022 | 21:10אומרים שצריך CRP מתחת ל-1, או עד 0.500. האם ניתן להסיק שהמספר הזה הוא מעל הנורמה בהרבה? למה הכוונה 90? 0.900 ? איך להתייחס לתהליך שכזה. ניתן להסיק שזהו זיהום או דלקת. אכן? מה הנורמה המקובלת ל-crpהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה CRP
ד"ר רמית מעוז-סגל 06/01/2022 | 08:59אם קיימת שאלה לגבי תוצאות הבדיקה ניתן לבעה שוב- אנא פנה לרופא ששלח אותך לבדיקה זו CRP הוא אכן מדד שלקתי שיכול לעלות במצבי דלקת או זיהומים אבל גם מצבים אחרים נוספיםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה CRP
ד"ר רמית מעוז-סגל 05/01/2022 | 11:33זה באמת תלוי בהקשר הרפואי . הטווח של הנורמה מופיע כחלק מתוצאות הבדיקה שמקבלים במעבדההוסף תגובה
-
ובכ"ז טווח נורמה crp
צבי 03/01/2022 | 14:50מיון מעבדת שיבא CRP90 איך יודעים מה הנורמה שם? עד איזה טווח נחשב תקין? אין מדדי דלקת בדם או זיהום פעיל או חום. האם חיידק שיש לכולנו בגוף נניח, גם יכול לגרום לcrp לעלות? crp יכול גם לרדת? גוף יכול להילחם לבד להורידו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה מדדי דלקת
ד"ר רמית מעוז-סגל 02/01/2022 | 19:50הטווח שונה בין מעבדה למעבדה - לכן יש לבדוק ולהשוות לטווח הנורמה באותה מעבדה בה בוצעה הבדיקה. בדכ לא מסתמכים על CRP לבדו אלא על מכלול הקליניקה והבדיקותהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
בדיקות קשורות
-
כדוריות דם לבנות WBC
-
קובלט בדם
-
קדחת מערב הנילוס
-
תרופות קשורות
-
דפראסירוקס
-
זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
-
מונחים קשורים
-
אורתוסטטי
-
אבחון (דיאגנוזה)
-
אוהל

פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר שי מטלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבדפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב