פורום מסלול לשינוי – הפורום המלא לכירורגיה פלסטית ואסתטית

ציסטה תת עורית
קורינה 26/03/2025 | 10:40אימא שלי קיבלה תשובה של ביופסיה שנלקחה מאזור ציסטה תת עורית שהתפוצצה ובוצע לה ניקוז. הביופסיה נלקחה מארבעה מקומות באותו אזור - אני מבקשת לדעת הסבר לגבי הממצאים המפורטים להלן: The biopsy is lined by acanthotic skin with pseudoepitheliomatous hyperplasia and marked .hyper/parakeratosis Subcutis chronic inflammatory infiltrate, thick walled blood vessels and peripheral nerve structures are .present The histological findings are similar to those described above.. In addition a dermal cyst with: 2 דגימה keratinous content is present :Histology process panel 3Ruptured cyst with foreign body multinucleated giant cells reaction, marked inflammation, and calcifications is present Skin biopsy with marked dermal chronic inflammatory infiltrate admixed with hemosiderinladen .macrophages and vascular capillary proliferationהוסף תגובה
פתח בחלון חדשציסטה תת עורית
קורינה 31/03/2025 | 14:42תודה רבה. נפעל בהתאם להמלצתך.הוסף תגובה
תשובת מומחה ציסטה תת עורית
ד"ר גיל נרדיני 26/03/2025 | 18:37שלום רב במידה והאזור מחלים הייטב אני מציע לחזור לרופא המטפל ולקבל ממנו את ההסבר לתשובה הפתולוגית.הוסף תגובה
מתיחת בטן
Dafna 06/02/2025 | 10:16היי מה ההבדל בין מתיחת בטן מלאה למיני מתיחת בטן?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה מתיחת בטן
ד"ר גיל נרדיני 06/02/2025 | 16:34תודה רבה על השאלה ההבדל בין מתיחת בטן מלאה ומיני מתיחת בטן נקבע על פי הבעיה האסתטית שיש לפתור. במצב בו יש עודף של עור מעל גובה הטבור ו/או רפיון שרירים הפתרון הניתוחי הבלעדי הוא מתיחת בטן מלאה. במצבים בהם יש עודף עור ושומן מתחת לטבור בלבד ללא רפיון שרירים ניתן לבצע מתיחת בטן חלקית (מיני). הבדל נוסף הוא כמובן הצלקות. בשתי הטכניקות יש צלקת מצד לצד בשיפולי הבטן בקו התחתון אבל במתיחת בטן מלאה נוספת גם צלקת סביב הטבור מה שמאפשר גם לשנות את מראה הטבור לטבור צעיר יותר. את גם מוזמנת לפנות לאתר שלי שם יש מאמר שמסביר את ההבדל בין שתי הטכניקות בפירוט רב.הוסף תגובה
ניתוח מתיחת פנים
רותי 30/12/2024 | 14:03אני בת 66 ועברו 11 שנים מאז שעברתי ניתוח למתיחת פנים. כעת אני שוקלת לעבור את הניתוח בשנית ורוצה להבין מהם ההשלכות האפשריות והאם זה בכלל מומלץ עבורי בשלב זה בחיי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה מתיחת פנים שניונית
ד"ר גיל נרדיני 30/12/2024 | 19:16תודה רבה על שאלתך החשובה במיוחד שהיא נוגעת לנשים רבות עם דילמה דומה. מתיחת פנים שניונית היא ניתוח שכיח מאד ומביאה לתוצאות מעולות ולאורך זמן. ככל שגיל מתיחת הפנים הראשונית נמוך יותר הסיכוי לעשות שוב מתיחת פנים במהלך החיים גבוה יותר. אין לך מה לחשוש מלעבור שוב את הניתוח , הרי צלקות כבר קיימות אז את המשוכה הזאת עברת ואת גם יודעת פחות או יותר מה משמעות ההחלמה מניתוח כזה. לגבי חסרונות הניתוח השני הוא מחזיק קצת פחות זמן מהראשון סביב 7 שנים וכמו כן מומלץ בניתוחים שניוניים לפנות לכירורג פלסטי בכיר חבר באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית עם נסיון רב במתיחות פנים שיביא לך את התוצאה הטובה ביותר.הוסף תגובה
תפרים שנפתחו
אלמונית 11/12/2024 | 06:53שלום, עברתי ניתוח מעל השד והתפר (5 סמ) נפתח. הרופאה הדביקה את התפר, אבל ההדבקה לא שרדה ונוצרו לי 2 חורים של חצי ס"מ על חצי ס"מ עד הבשר... וקיבלתי אןגמנטין 875 פעמיים ביום אני שבועיים אחרי הפתיחה של התפר, עדיין מזוהם ויוצאת מוגלה. מפסיקה אנטיביוטיקה וחוזרת לספורט לפי הנחיות הרופאה. מוודאת מתי אפשר יהיה לסגור הכל, כך שירפה לחלוטין וחא יראו כלום. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה פעירת פצע
ד"ר גיל נרדיני 11/12/2024 | 17:02שלום רב האמת מאד קשה להשיב ספציפית לשאלתך מאחר וחסרים הרבה נתונים שמשפיעים על הריפוי כגון איזה סוג ניתוח שד עברת? האם היה שימוש בשתל סיליקון? האם את מעשנת ? האם יש מחלות רקע? מה גילך האם את במשקל יתר וכו. כל אלו משפיעים על ריפוי פצע ומהווים גורם להחלמה לא תקינה. באופן כללי שיש פעירה של פצע בחתך הניתוחי זמן ההחלמה הוא בין 10-12 שבועות בהתאם לסוג הניתוח וזאת כמובן בהינתן שאין חשיפה של שתל.הוסף תגובה
מיד פייס ליפט בגישה אנדוסקופיה
בוס 30/11/2024 | 11:24האם קיים רופא בארץ שמבצע מתיחת פנים אמצעית (מיד פייסליפט/הרמת לחיים) בגישה אנדוסקופיתהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה Pony tail lift
ד"ר גיל נרדיני 30/11/2024 | 16:04תודה רבה על השאלה. בכירורגיה פלסטית יש טכניקות שונות להשגת אותה תוצאה כולל בניתוח מתיחת פנים. בשנות התשעים התפרסמו מספר טכניקות הרמת פנים עמוקות בעזרת אנדוסקופ. הטכניקה הנ״ל מתאפשרת על ידי הרמת הפנים בעומק של שכבת הפריאוסט - אותה שכבה הדבוקה לעצם. בשנים האחרונות ישנם פרסומים על חזרה לשיטה זאת להרמת פנים או בשמה החדש והאופנתי pony tail lift. הגישה האנדוסקופית יכולה להיות מאזור הרקה או מאזור העפעף התחתון, ומאפשרת הרמה רק של מרכז הפנים או אפילו של כל הפנים כולל הצוואר. ישנם מספר רופאים המבצעים הרמה בשיטה אנדוסקופית אבל רוב הרופאים בארץ וגם בעולם בעקבות ההצלחה החלקית ואחוז הסיבוכים הגבוה של השיטה כפי שפורסמה בשנות התשעים מעדיפים להמנע משיטה זאת ואינם רואים את היתרון בה. בכל מקרה בהצלחה בחיפושך.הוסף תגובה
ניתוח מתיחת בטן
תימור 21/08/2024 | 19:32"האם ניתוח מתיחת בטן מתאים לי לאחר לידה בניתוח קיסרי? עבר מאז הלידה 3.5 שניםהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה מתיחת בטן
ד"ר גיל נרדיני 23/08/2024 | 13:22שלום רב תימור, לגבי מתיחת בטן אין שום מניעה לעבור ניתוח זה שלוש וחצי שנים לאחר הלידה. לגבי הצלקת הקיסרית נוכל להוריד אותה בניתוח מתיחת הבטן וליצור צלקת נמוכה יותר בקו התחתון. ניתוח מתיחת בטן מטפלת בפאוץ׳ הבטני שנוצר מעל הצלקת בעקבות ההריון והלידה ומביאה לבטן שטוחה ומעוצבת. אז לסיכום מתיחת בטן במידה ואת רוצה בטן שטוחה יותר ולהיפטר מאותם שיירים של ההריון מלפני שלוש וחצי שנים היא הפתרון המתאים.הוסף תגובה
מתיחת פנים
דינה 17/06/2024 | 14:33היי האם ניתוח למתיחת פנים משאיר צלקות? איפה וכמה הן נראות לעין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה ניתוח מתיחת פנים
ד"ר גיל נרדיני 13/07/2024 | 10:24חלק אינטגרלי מניתוח מתיחת פנים (מלאה חלקית או מיני) הוא הסרה של עודפי העור שנוצרו עם השנים עקב הצניחה של הפנים. כל חתך בעור מחייב היווצרות צלקת וכן בניתוח מתיחת פנים תמיד אבל תמיד יהיו צלקות שלא נעלמות. כמובן שניתן לשים את הצלקות במקומות מוסתרים וליצור צלקות עדינות כך שהן יהיו מטושטשות ברמה כזאת שגם במרחק שיחה לא ניתן להבחין בהם (גם בלי מייקאפ) . על כן היתרון בבחינה של מנתח פלסטי מומחה חבר האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית הוא שהניתוח יתבצע במקצועיות הגבוהה ביותר עם הצלקות המינימליות ביותר.הוסף תגובה
ניתוח להסרת ציסטה
אדיר 13/07/2024 | 08:23שלום וברכה ד"ר עברתי ניתוח להסרת sebaceous cyst בקרקפת רציתי לשאול האם יש גורם שבשליטתי ממנו נוצרץ הציסטה, ובנוסף האם יש דברים שיעזרו שהצלקת תהיה קטנה ככל הניתן תודה רבה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה ברכה ושלום
ד"ר גיל נרדיני 13/07/2024 | 10:18ציסטה אפידרמלית נוצרת מחסימה של בלוטות חלב בעור או חסימה של זקיק השיער. לצערי לא ניתן למנוע הופעה של ציסטות כאלו במהלך החיים אבל כן מומלץ להסירן בשני תנאים. התנאי הראשון שיש ארוע של זיהום של הציסטה והשני שהציסטה מפריעה מבחינה אסתטית או פונקציונלית. לגבי הצלקת יש שיטות רבות לטשטוש של הצלקת אבל השיטה היעילה ביותר במידה וההחלמה היא תקינה היא פשוט לתת זמן עד שהצלקת מלבינה ונעשית פחות בולטת. מקווה שעזרתי.הוסף תגובה
ניתוח אף
לאה 26/05/2024 | 09:25שלום רב הבת שלי בת 16 מאיזה גיל היא יכולה לעבור ניתוח אף?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה ניתוחי אף
ד"ר גיל נרדיני 28/05/2024 | 14:56שלום ותודה על השאלה. זאת שאלה מאד שכיחה ולרוב התשובה מאכזבת. בשנים עברו היה מאד שכיח לראות ניתוחי אף שנעשים בגיל 16 סביב כיתה י׳ יא׳ בעיקר בקיץ. בני נוער מאד מודעים למראה הפנים ולכן בעקבות החשיפה לרשתות חברתיות וצילומי הסלפי מעוניינים לבצע ניתוח אף בגיל מוקדם. התוצאה הייתה שינויים לא צפויים בצורת האף ומראה לא הרמוני. לשם ההסבר חשוב לזכור שניתוח אף מתבצע על השלד הגרמי והסחוסי של האף. בגיל ההתבגרות האף ממשיך בצמיחה שלו ומשתנה על כן על מנת להגיע לתוצאה אסתטית צפוייה ורצויה יש להמתין סיום הגדילה של האף. מאחר ומאד קשה לחזות מתי האף לא ישתנה יותר יש מספר כללי אצבע שיש להתחשב בהם. בנוסף יש הבדל בין בנות לבנים. לגבי בנות הן יכולות בבטחה לבצע ניתוח אף כחמש שנים לאחר המחזור הראשון, לגבי בנים מאחר ואין נקודת ציון כמחזור והם לרוב גם מתחילים את הגדילה המואצת בגילאים מאוחרים יותר ומסיימים מאוחר יותר, הזמן הבטוח לניתוח אף הוא גיל 18 והלאה. מקווה שעזרתי לך ולא לשכוח לפנות ליעוץ מקיף אצל כירורג פלסטיקאי מומחה שייתן לך את כל המידע ויתאם לביתך ניתוח בגיל המתאים.הוסף תגובה
לפני מתיחת בטן
יערה 22/05/2024 | 08:30היי , בשני ייעוציים אמרו לי שאני צריכה לרדת במשקל לפני מתיחת בטן. אני לא מבינה מדוע, האם תוכל להסביר לי את הסיבה ? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה ירידה במשקל לפני ניתוח של מתיחת בטן
ד"ר גיל נרדיני 23/05/2024 | 08:59הפופולריות של מתיחת בטן עם שילוב של שאיבת שומן הולכת ועולה בעיקר לקראת חודשי הקיץ והבילוי בים. למרות שהניתוח אמור לטפל בעודפי השומן והעור באזור הבטן יש מספר סיבות לירידה במשקל לפני ניתוח מתיחת בטן. הסיבה הראשונה היא סיבה רפואית. היחס בין המשקל לגובה נקרא BMI והוא מתאר את עודף המשקל של כל אחד ואחת בצורה אובייקטיבית ושווה. על פי מחקרים בBMI גבוה מעל 30 יש אחוז גבוה יותר של סיבוכים בעיקר פעירות פצעים באזור החתך ואחוז זיהומים גבוה יותר. שאנו מגיעים לBMI גבוה יותר מ30 אנו רואים גם סיבוכים בהנשמה ועד לסיבוכים קשים יותר כגון קרישי דם ובעיות נשימתיות. מאחר ומתיחת בטן היא פרוצדורה אלקטיבית במידה ואת בBMI גבוה מ30 יש לרדת במשקל למנוע שכיחות יתר בסיבוכים. הסיבה השנייה היא התוצאה האסתטית, לפעמים גם בBMI של 30 ומטה הכירורג פלסטי גם ימליץ על ירידה במשקל לפני מתיחת הבטן. המלצה זאת נעשית לאחר הבדיקה הגופנית שמיועדת לשלול הימצאות של שומן תוך בטני שיכול להביא לתוצאה אסתטית גרועה. שומן תוך בטני או שומן ויסראלי הם מצבורי השומן סביב האיברים הפנימיים כגון המעי והכבד. במצבים אלו כאשר מתבצעת מתיחת בטן הבטן לא תהיה ישרה אלא עגלגלה ותפוחה למרות הסרת עודפי העור. יש מצבים לא שכיחים בהם רק הסרת הסינר הבטני תביא לתוצאה טובה מבחינה פונקציונאלית ותעזור למטופלת להתחיל בפעילות גופנית וירידה במשקל כהכנה לניתוח דפנטיבי של מתיחת בטן מלאה. על כן יש חשיבות רבה ליעוץ אצל כירורג פלסטי מומחה שייתן לך את כל האפשרויות ויציג לך את התמונה האמיתית מבחינה התוצאה האסתטית. אל תשכחי בטיחות מעל הכל.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח עפעפיים, הרמת עפעפיים
-
הסרת עודפי עור
-
מתיחת ירכיים
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד שד
-
צילום פנים
מונחים קשורים
-
"אוזן חמור"
-
ניתוחים פלסטים
-
בוטוקס

פורומים נוספים בתחום
פורוםבוטוקס ומילוי קמטים
בפורום בוטוקס ומילוי קמטים ניתן להתייעץ עם ד"ר מוני פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בוטוקס ומילוי קמטיםפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל
בפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל ניתן להתייעץ עם ד"ר טלי פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן ...פורוםניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין
בפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה ...פורוםניתוחי חזה קוסמטיים
בפורום ניתוחי חזה קוסמטיים ניתן להתייעץ עם ד"ר שגית משולם-דרזון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי חזה קוסמטייםפורוםהשתלות שיער
בפורום השתלת שיער ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר גילוני, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות שיער