פורום אלרגולוגיה

אי-נטילת אנטיהיסטמינים טרם בדיקה (לת)
רז 06/04/2025 | 22:20השגתי בנס תור לאלרגולוג עוד שלושה ימים (היום יום א', התור בבוקר יום ד'). ברוב המקומות ראיתי שמומלץ לא לקחת אנטיהיסטמינים 5 ימים טרם הבדיקה - אך כיון שנטלתי היום בבוקר טלפסט, זה אומר שלא אקח אותם רק 3 ימים עד לבדיקה. האם זה עדיין בסדר (כלומר לא יפגע בתבחיני האלרגיה ובדיקת התסמינים וכו')? בתודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשעגיל בשפה מטיטניום
רוצה לעשות עגיל 02/04/2025 | 10:33שלום דוקטור מה שלומך אני אלרגית למתכות ניקל ולזהב אפילו האם אני יכולה לעשות עגיל בשפה מטיטניום אומרים שזו מתכת כמו שתל או שזה גם יגרום לי לגירוי? ברמב״ם שעשו לי את הבדיקות גילו שאני אלרגית למתכות ניקל וזהבהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה עגיל בשפה מטיטניום
ד"ר בן ורנר 02/04/2025 | 18:39שלום אני לא חסיד של עגיל לא בשפה ולא באפרכסות ובוודאי לא באף . מעבר לזיהום מקומי וצלקת מקומית בהמשך החיים שלא תחלוף !! יש סכנה של התפתחות רגישות אלרגית היות וכבר אבחנת כרגישה למתכות הצעתי הימנעי .גם טיטניום שהיא סגסוגת של אלומיניום ומוליבנדיום ביחסים שונים עלולה לגרום לאלרגיה בייחוד בפציעת הרירית חג שמח ד״ר וגנרהוסף תגובה
תשובת מומחה עגיל בשפה מטיטניום
ד"ר בן ורנר 02/04/2025 | 18:39שלום אני לא חסיד של עגיל לא בשפה ולא באפרכסות ובוודאי לא באף . מעבר לזיהום מקומי וצלקת מקומית בהמשך החיים שלא תחלוף !! יש סכנה של התפתחות רגישות אלרגית היות וכבר אבחנת כרגישה למתכות הצעתי הימנעי .גם טיטניום שהיא סגסוגת של אלומיניום ומוליבנדיום ביחסים שונים עלולה לגרום לאלרגיה בייחוד בפציעת הרירית חג שמח ד״ר וגנרהוסף תגובה
אבאמיס-ספריי נגד אלרגיה
אבנר 31/03/2025 | 15:36שלום רב האם סחרחורות היא תופעת לוואי נפוצה של ספריי נגד אלרגיה "אבאמיס"? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה אבאמיס-ספריי נגד אלרגיה
ד"ר בן ורנר 31/03/2025 | 16:00שלום אבמיס יכול לגרום לכאבי ראש אציע להפסיק להתרשם מהעלמות התגובות ולחזור לקחת ולהתרשם שוב ד״ר ורנרהוסף תגובה
אלרגיה (לת)
מיק 31/03/2025 | 14:44איך נקרא החומר הכימי שנמצא בצבע לשיער? האם זה ppd?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשטסלין-כדור נגד אלרגיה
דני 25/03/2025 | 22:20שלום רב רציתי לדעת בבקשה האם התרופה החדשה נגד אלרגיה "טסלין" פוגעת בעירנות ואם בטוחה בשימוש בעת נהיגה ושימוש במכונות מכיוון שלפי העלון לצרכן אין מידע על הנושא. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה טסלין-כדור נגד אלרגיה
ד"ר בן ורנר 26/03/2025 | 09:24שלום זו תרופה על בסיס צמחים לא אמורה להיות בעיית ערנות ד״ר ורנרהוסף תגובה
אבמיס ופליקסונז
ikehgl 25/03/2025 | 09:02בכל מנה של פליקסונז ספריי יש כפול חומר פעיל מאשר באבמיס ספריי. למרות זאת רק פליקסונז היום הוא ללא מרשם. יש סיבה רפואית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה אבמיס ופליקסונז
ד"ר בן ורנר 25/03/2025 | 19:23שלום את השאלה הזו יש להפנות לקופותהוסף תגובה
טסלין-שאלה בנושא (לת)
דני 23/03/2025 | 18:42שלום רב רציתי לדעת בבקשה האם התרופה החדשה נגד אלרגיה "טסלין" פוגעת בעירנות ואם בטוחה בשימוש בעת נהיגה ושימוש במכונות מכיוון שלפי העלון לצרכן אין מידע על הנושא. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשאלרגיה לכרום
RONEN 13/03/2025 | 06:57שלום לבן שלי יש תפרחת מגרדת על הידיים ( אדמומיות וגירודים) מידי פעם. לאחר בדיקה התגלה שהוא חיובי לכרום. הוא טוען שהוא שם לב שאחרי מטווחים זה מופיע. האם יש קשר בין הדברים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשאלרגיה לכרום
דר בן ורנר 13/03/2025 | 21:06הכרום נמצא בדכ בציפוי מתכות וסגבוגות ותעשית הקרמיקה . הפתרון היחיד הוא לההמנע ממגע. לגבי נשק בדכ זה רגישות לשמנים ודלקים. זו בדיקה שאינה סטנדרטית ואינה ברשותי. מציע לנסות לפנות למרפאת העור ברמבם.הוסף תגובה
אלרגיה לכרום
RONEN 13/03/2025 | 14:14קודם כל תודה על התשובה המהירה. אנחנו נשמח לבוא ( מנהריה.אבל נגיע) . רק השאלה שלי : הוא כבר עשה בדיקה , ונמצא חיובי לכרום. השאלה אם נשק זה קשור לכרום. ואז יש לו השפעה על הימצאות התפרחת ? והאם יש פיתרון לאלרגיה לכרום?הוסף תגובה
תשובת מומחה אלרגיה לכרום
ד"ר בן ורנר 13/03/2025 | 14:01שלום לאבחנה יש לבצע מבחני טלאי . ניתן לבצע את הבדיקה במרפאות האלרגיה ובמרפאתי פורים שמח ד״ר ורנרהוסף תגובה
תשובת מומחה אלרגיה לכרום
ד"ר בן ורנר 13/03/2025 | 14:00שלום לאבחנה יש לבצע מבחני טלאי . ניתן לבצע את הבדיקה במרפאות האלרגיה ובמרפאתי פורים שמח ד״ר ורנרהוסף תגובה
רגישות לניקל מתכות וזהב
מנגנת 11/03/2025 | 16:06שלום אני מנגנת בחשמלית יש לי רגישות לניקל מתכות וזהב שאובחנה ברמב״ם האם כשאני נוגעת במיתרים הם עשויים ממתכת גם אם אשיג ללא ניקל מיתרים עדיין רגישה למתכות זה בסדר שאני ממשיכה לנגן ? אני לא מקבלת פריחות או משהו על האצבעות אבל קשה לי לוותר על משהו שאני אוהבת חוץ מכאב שזה מפרק היד והאצבעות שצריך להתרגל אין משהו פריחה חוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה מנגנת
ד"ר בן ורנר 12/03/2025 | 12:42שלום תגובה לניקל אינה שכיחה במנגני כלי קשת ואין מניעה להמשיך ולנגן היות ואין לך כלל תגובה למיתרים אני לא רואה כל בעיההוסף תגובה
הפסקת טיפול בסטרואידים
ערן 09/02/2025 | 15:44שלום , שאלה בבקשה עבור ביתי בת 6.5 שבוע אובחנה עם אורטיקריה חריפה סימפטומים של נפיחות במפרקים גרד בכל הגוף תגובות אלרגיה שזזו ממקום למקום ולצערנו נורופן ש בדיעבד הבנו שהגביר את התופעה. אלרגולוגית של הקופה החלה טיפול בסטרואידים פרדניזון וסירופ היסטזין. לאחר 4 ימים שיפור ניכר. מאחר ואנחנו חוששים מאוד מההשלכות של סטרואידים היינו רוצים לעצור את הטיפול הנוכחי. האם עצירת הטיפול היום תגרום להחזרת הסימפטומים בתקופה המדוברת באירוע חד פעמי ? עד מתי נצטרך להמשיך את הסטראוידים במידה ולא ניתן לעצור , האם יש טיפול אחר שכדאי לבחון שהשלכותיו מתונות יותר ? איך בהדרגה ניתן לעצור טיפול סטרואידיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה אורטיקריה
ד"ר בן ורנר 10/02/2025 | 16:04שלום תודה לפניתך התקפי אורטיקריה חריפים בדרך כלל קצרים ועם הטיפול חולפים השימוש בסטרואידים לזמן קצרצר מיטיבים טאל לתקופה ארוכה עלולים לגרום לתופעות לואי בלתי רצויות . במידה ויש הטבה ניתן להמשיך רק באנטיהיסטמיניקה בכל מקרה פני לרופאה שטיפלה להמשך טיפול ומעקה במידת הצורך ד״ר ורנרהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
בדיקות קשורות
-
בדיקת אלרגיה
-
אימונוגלובולינים
-
מעכב C1 אסטראז
-
פאנל מערכת המשלים
-
דמודקס
מונחים קשורים
-
אטופיה
-
אופסוניזציה
-
ליחה, ריר (כיח)
-
אלרגיה
-
עמותת עינבר

פורומים נוספים בתחום
פורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)פורוםאטופיק דרמטיטיס מבוגרים וילדים
בפורום אטופיק דרמטיטיס מבוגרים וילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אטופיק דרמטיטיס מבוגרים וילדיםפורוםנאזאל פוליפוזיס
בפורום נאזאל פוליפוזיס ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נאזאל פוליפוזיספורוםאלרגולוגיה
בפורום אלרגולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר בן ורנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אלרגולוגיה