נזלת אחורית עזרה בבקשה
פורום אף אוזן גרון
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
- נזלת אחורית עזרה בבקשהרויטל 09/08/2014 | 10:27היי אני רויטל ואני בבעיה רצינית !! כבר 7 חודשיים אני סובלת מליחות שיוצאות דרך הפה כמו נזלת כרגע אני אחרי שעברתי חצי הריון ועוד 3 חודשים עם הבעיה ואני מרגשה תחושת חנק משהו תקוע בגרון ליחה דביקה שיוצאת כל שעות היום והלילה ללא שינה הצטרפו גם חרדות מהחנק והמשיכות הבלתי פוסקות להוציא את זה או לבלוע בכלל אין בליעה , כבר עברתי מספר בדיקות אצל רופאיםסיטי ריאות רנטגן ושת קיבה צילום סינוס הכל תקין יש לי אני לא יודעת מה לעשות כבר לילות וימים עם אדים בסיר וקינמון שטיפות מלח אינלתיה מכייחים תרופות ועוד ... עזרה בבקשה לא לא יכולה עוד דקה אשמח לתגובה להצעה לרעיון פליז);
- לא מקצועןאור 08/07/2023 | 20:23אני סובל גם מליחה כרונית ואף סתום. אשתי קנתה לי גבישי מנטול שם במים חמים מריח הכל נפתח פלא! שווה לנסות
- נזלת אחוריתיוסי 11/06/2023 | 05:29אני בן 74 סובל מנזלת וליחה המטפטפת לגרון הגורמת להרגשה של חנק .ואף סתום .ברקע גם מחלת מילופאטיה צווארית במצב מתקדם עם פגיעות עצביות . מחפש מומחה מקצוען בנושא.
- תחושת חנק ליחתית תמידיתיעקוביאן 28/04/2023 | 18:29אני בן 41 כמעט ואני אובחנתי ע"י ריפלוקס אצל רופאים . אני מרגיש תחושת חנק בגלל ליחה צמיגית והיא מתעקשת לא לצאת ממני . אני לוקח נקסיום 20 מ"ג פעם ביום על בסיס קבוע אך ללא הועיל . מישהו אולי מכיר את התופעה הזו ? זה ממש סיוט מתמשך . תודה רבה ובריאות לכולם אנשים יקרים .
- נזלת אחוריתאיש אחד 06/02/2023 | 20:57עברתי ניתוח מחיצה ולא עזר לי
- הייעידו 05/02/2023 | 08:00אז מה עושים נגד זה
- נזלת אחוריתמרי 17/01/2023 | 18:14גם אני עם אותה בעיה מה עושים
- ליחהחנה 17/10/2022 | 17:56יש לי שאלה אני סובלת מאותן התסמינים שכולם רשמו פה כבר 6 שנים זה התחיל באיטיות ומלווה בתקופות צינון ככה שאף פעם לא ידעתי מהו הרגע המדויק. רק יכולה להגיד שבאותה עת סבלתי ממצב קשה נפשי בנוסף היה לי לחץ מהלימודים שלי ואכלתי לא בריא והשמנתי וכמובן המון סיגריות. יש לי שאלה האם המצב קשור למשהו רגשי? האם מישהו יחקור את הנושא הזה מתישהו ? מוכנה לקחת חלק במחקר .האם יש טיפול אחר שלא כולל סטרואידים או טיפול מתמשך ?האם לא חייב לשנות תזונה? אשמח לתשובה כבר אובדת אצות.
- ליחהחנה מולונך 17/10/2022 | 17:38רציתי לדעת איזה ניתוח עשית ומה הייתה התוצאה של הניתוח ?
- נזלת אחורית עזרה בבקשהיונתן 11/10/2022 | 18:24אני עוד מעט בן 16 ואני סובל כבר כמה שנים מנזלת אחורית לקחתי כדורים ותרסיסי אף שלא ממש עזרו כרגע אני בניסוי שבו אני לא אוכל מוצרי חלב לחודש היה לי נזלת אחורית כשהייתי קטן ואז זה הפסיק לכמה שנים ובגיל שמונה זה שוב חזר אני כבר מלא שנים עם נזלת אחורית וזה מאוד מפריע לי אשמח לפתרון
- דבק בגרוןרויטל 02/10/2022 | 15:30עדיין המצב קיים 2022 אין סיוט כזה בעולם ולא בעקבות .
- הליקובקטר והרגשה של גוש בגרוןלירון גופברג 17/09/2022 | 23:42הי ליר, הפוסט שלך מ2019, הצלחת מאז לגלות מה זה? אם כן בבקשה תשתפי אני באותו מצב בדיוק :(
- ליחה כרוניתאמי 28/07/2022 | 13:32גם אני באותה צרה מזה 4 שנים.
- עדיין עם הדבר הנוראי הזהרויטל 23/07/2022 | 17:50האמת גם לדעתי זו הסיבה
- טפטוף ליחה כרוניאילנה 11/07/2022 | 18:55לי יש ליחה כרונית כבר 15 שנים ללא הקלה.לאחרונה הלכתי למטפלת רגשית שאמרה לי שהטפטוף הזה בתת מודע הוא בעצם בכי צער וכאב של הנפש והנשמה. על משהו שהיה בעבר, והיא גילתה על ידי בדיקת שריר ממה בדיוק זה קרה. הופנתה אותי גם לדיקור סיני, אפשר לשלוח לי מייל ואגיד לכם אם יש שיפור אחרי סדרת טיפולים. al0527614@gmail.com
- ליחה שקופה צמיגיתאורלי 11/06/2022 | 02:57גם אני מצטרפת לסיוט בן 10 שנים..נזלת וליחה שקופה 24/7 כחכןכים ושיעולים..עברתי את כלהבדיקות האפשריות ואין לרופאים שום מענה לצרה הזאת..לא סירופים לא תרסיסים כלום!!!פשוט סיוט שלא נגמר..אין לי איכות חיים .צרה צרורה
- אמא שלך חראאמא שלך 29/05/2022 | 09:37לאה ישקרנית בת זונה
- חיי החברה שלךאמא שלך 29/05/2022 | 09:21תעשי טובה אל תפגשי עם אנשים
- נזלתאמא שלך 29/05/2022 | 09:19נזלת זה טעים
- אני 4 שנים אחרי ...כישלון 07/05/2022 | 17:17שלא תעיז. הניתוח שלי החמיר לי את המצב. אחרי 3 חודשים פניתי לרופא אחר שאמר שזה ניתוח די מסובך, לעומת המיתוס הרווח. תחזק ריאות וטחול. הם יצרני הליחה בגוף
- הפניה לבדיקת שינהירון 02/05/2022 | 15:18אם אתה מתעורר חנוק, יכול להיות שיש לך דום נשימה בשינה.
- בבוקר צרידות עים לחה תקועהגקי 09/03/2022 | 07:20לחה צרידות לא יכול לדבר בבוקר
- לחה מרידות בבוקרגקי 09/03/2022 | 07:19לחה צרידות על הבוקר
- בבוקר הקול שלי עבה מחוספס. צרוד מנוזלגקי 25/02/2022 | 01:06אני חרדתי והקול שלי הישתנה אני בבוקר מיתעורר עים אף מנוזל וקול עבה מחוספס שאני מפחד מיזה הבעיות האלה כוור שנה מירוב הפחד ניהיה לי יותר קשה מפחד ליפתוח סיחות אין לי כאב כרון לא בעייה בבליעה יש לי לחה צניגית לבנה
- בעייה הקול שלי הישתנה צרודגקי 25/02/2022 | 00:59אני בין 70 יש קול שלי השתנה כוור שנה. בזמן האחרון יש לי ארבה לחה מנוזל במיוחד בבוקר קול עבה מחוספס צרוד הקול שלי עולה יורד מפחיד אותי שאני מפחד להתחיל לדבר בבוקר עים אנשים
- נזלת אחורית, גודש בגרוןלירון 15/02/2022 | 15:56הי, גם לי גילו הליקובקטר וגם לי יש ליחה קבועה ותחושה של משהו שמפריע בגרון לי זה קרה מיד לאחר שהתחלתי לצרוך אנטיביוטיקה מסוג דוקסילן לאחר הפלה של הריון בן שלושה חודשים. לאחר שלקחת אנטיביוטיקה להעלמת ההליקובטר התחושה הלא נעימה בגרון עברה לך? בבקשה תעני..ממש רע לי לרופאים אין מושג מה גורם לתחושה הזו בגרון אשמח שתשתפי
- סילוק נזלת אחוריתלירון 15/02/2022 | 15:45הי, תנסי לברר על שימוש בליקוריץ לניקוי הגרון מפני הליחה זה ממש עוזר
- ליחה צמיגית שלא עוברתרויטל 11/07/2021 | 22:32תשובה דווקא, הוצאתי את השתלים בעקבות המחלות הרסה יותר כייף ונוח אבל בינתיים לא עבר לי לצערי הרב הסבל אין סופי כבר 7 וחצי שנים את ההןדעה הראשונה בפורום שלחתי 2014 ,זה התחיל בהריון וקיים עד היום הסבל הזה.
- כחכוח תמידיענת דרעי 09/07/2021 | 11:48שנים רבות אני מכחכחת בגרוני עשיתי בדיקות ואמרו לי שזאת נזלת אלרגית .אין לי חיים מרגישה תמיד מחנק בגרון מה עושים
- מתעורר חנוק ! פה יבש מאוד ! ליחה צמיגית . הגוף חונק את....עצמו !סובל שנים 24/03/2021 | 15:55מה הפתרון !!?? איך יתכן שהליחה סותמת תוך כדי שינה את דרכי הנשימה ואז הפה שמנסה להכניס אוויר...מתייבש ואני כבר מחזיר נשמתי לבורא...! אך אז הגוף מתעורר ובשניות אחרונות מצליח להרטיב את בשפתיים ולנשום מהפה. מדהים לגלות כאן בוג של חברים לצרה. מישהו ניסה לעשות ניתוח קונכיות באף כדי לפתוח יותר את הנשימה מהאף ?
- ליחה כרוניתשבתאי 21/03/2021 | 19:01מכל הבדיקות שעשיתי הבנתי שלרופאים אין פתרון. אחרי אינספור ניסיונות שונים - מצאתי דרך אחת להפטר מהליחה: לא לגעת בקפה!!! כנ"ל שוקולד מריר ואלכוהול. נסו להמנע מהם לשבוע לפחות ותראו הקלה דרמטית. הבעיה היא שגם ההימנעות הזו פוגעת באיכות החיים... גם הפחתה בכמויות תעזור. באופן כללי, כל המזונות שגורמים לצרבת רלוונטיים גם לעניין הליחה.
- איך יכול להיות שאין לחרא הזה פתרון!!גיא 21/03/2021 | 10:34דיי כבר זה סבל מחריד! עשיתי כבר ארבעה ניתוחים , לא מפסיק המחנק הכיוח החוסר נוחות באף הליחה הנזלת חוסר תחושת בליעה רוק צמיגי
- ליחה שקופה בגרוןרות 11/01/2021 | 10:56גם אני סובלת מנזלת אחורית וליחה בין האף והגרון . הבעיה רק בלילה כשאני מתעוררת עם אף סתום ואז מתחילה לכייח דרך הגרון תוך השמעת קולות. הפסקתי עם החלב ובהמלצת רופאת א.א.ג לוקחת תרסיס סטרונז' לאף וגם טלפסט במשך שנים אבל זה לא עוזר. ההמלצה היא ניתוח המחיצה באף שאיני רוצה. רק מי שעובר את הסיוט הזה מבין ללב כל הכותבים. מדהים שבשנת 2021 עדיין לא נותנים לנו פתרון
- בן 15המשך 03/01/2021 | 21:15שכחתי לציין שהליחה היא חוטית מהגרון
- בן 15ווו 03/01/2021 | 21:12היי אני כבר עם ליחה שנתיים רק בנחיר הימני ובזמן האחרון התחילו כאבים באף ובמקום בין החזה וגרון בזמן ביצוע פעילות אירובית. כדורי אלרגיה עזרו קצת מאוד. למישהו יש פתרון?
- ליחה שתקועהמיטל 20/12/2020 | 20:56גם אצלי יש כל הזמן ליחה שתקועה. בלי קשר למזג האויר בחוץ. זה כמובן גורם לי לקוצר נשימה מה שעוזר לי קצת זה סוכריות מנטה חריפות. כל מה שמכיל מנטה חריפה בגדול מועיל. לפעמים אני לוקחת מוקומיסט (מכייח) רק כשאין ברירה.
- ליחחה שתקועה בגרון ושיעולאמי 05/12/2020 | 13:53סובלת מליחה שתקועה בגרון ונזלת אחורית עברתי את כל הבדיקות הכל תקין אבל הסבל הוא בלתי נסבל. קיבלתי טלפסט עזר שבועיים והפסיק להשפיע לקחתי המון סותרי חומצה לא עזרו. היחיד שמעט עוזר זה פמוטדין. בנוסף קיבלתי כדור שנקרא נורטילין 25 מ"ג עוזר לי לשיעול ולכחכוח של הליחה שעולה ויורדת. מקווה שעזרתי.
- ליחהא 26/11/2020 | 01:34אני סובלת כבר 16 שנה מליחות.במיוחד בבוקר.במשך היום לפעמים.אבל בבוקר אני מוציאה את נשמתי בכיור.זה מתסכל.לא מסוגלת לאכול או לשתות כלום .עשיתי בדיקות צילומים.כלום לא עזר.אפילו גסטרו.אמרו שאין כלום.אפילו עשיתי ניתוח באף.( לא קוסמטי) ולא עזר.ממש מיואשת.זה התחיל לי בהריון בחודש 5.ולא עבר עד עכשיו.אני אשאל שאלה שאולי תהיה לכם מוזרה.יש פה מישהי שעשתה שתלים בחזה? כי אני עשיתי בגיל 27 ובגיל 30 בהריון התחילו לי ליחות.אני מתחילה לחשוב שאולי זה בגלל זה.אומרים ששתלים גורמים למחלות אוטומניות בגוף.אני כבר לא יודעת מה לחשוב.בכל אופןן...עוד כמה זמן אוציא את השתלים.אולי זה יעזור.אם יש פה מישהי שגם יש לה שתלים וגם סובלת מליחות אשמח אם תגיב פה.שאולי נצליח לעלות על הבעייה.
- ליחהאושרית 17/11/2020 | 14:00היי בת 20, סבלתי לפני כחודשיים ממש מליחה תקועה , עכשיו אני מצוננת ומרגישה גם תקוע כזה וקשה לי להוצציא אותה מישיכול לתת לי עצה , אשמח
- נזלת אחורית כרוניתהלן 10/10/2020 | 07:37https://www.healthline.com/health/thick-rubbery-mucus-from-nose הסבר בקישור
- סיוט מתמשךאורלי 08/10/2020 | 17:47אני בת 50 סובלת מבעיה הליחה השקופה והמטרידה כבר 10 שנים..את כך הבדיקות האפשריות עברתי ולא נמצאה כל בעיה..זה פשוט סיוט שאין ל י מילים..מתסכל ופוגע בכל שעה ביום..מתפללת למי שימצא פתרון או אפילו הקלה סיוטטטטטט
- גם אני מצטרפת לבעיהאורית 04/10/2020 | 18:58כבר הפכה לליחה כרונית. לא ישנה בלילות. כל היום בקושי מתפקדת. שיניתי הרגלי אכילה ולמרות זאת הליחה לא הולכת.
- נזלת אחורית מעל שנהמיואשים 18/08/2020 | 12:46שלום, קוראת ומזדהה עם הרבה מהתחושות. בת 38 אחרי 3 לידות כהאחרונה לפני כמעט שנה. מרגישה ליחה תמידית תקועה ומפריעה לנשום ולדבר, תחושת מחנק חלקי,גוש תקוע, מכייחת כל יום כמה פעמים, מצליחה להוציא ממש מעט. בבדיקת סיב אופטי אצל רופא אאג נמצאה נזלת אחורית. צרודה מהליחה והגרון החסום חלקית.מאוד מציק ומפריע. הבן שלי בן 8 סובל מאותו הדבר וחרד מאוד מתחושת החנק ולא מצליח לכייח,הוא עבר ניתוח הסרת שקד שלישי בגיל 5. שינוי תזונתי לא עשינו. הרופט רשם לנו תרסיס סטראאידי. אני חוששת שזה תגובה אלרגית שמשותפת לי ולילד. אנו חיים באזור מושבי השרון, המון צמחייה וחקלאות וחרקים..אולי יש לכך קשר? אבקנים מסויימים של פרחים והפרשות של חרקים? כמובן גם ללחות שבמרכז הארץ ולמזג האויר בארץ בכלל. יש תקופות בחורף שיש הקלה מסויימת בתופעות אבל אחרי זמן מה זה חוזר. לא שוללת החמרה בזמן מתח נפשי, ייתכן שיש קשר. כמוכ ולם פה,גם אנחנו אובדי עצות ונשמח לפיתרון. לא ממש ניסיתי תרופות מאחר ואני בהריון או מניקה רוב הזמן. ננסה תכשירים הומאופטיים לטיפול באלרגיות וספריי מי מלח.טאמס. די מיואשים מהענין.ונשמח לשמוע המלצות לטיפול מוצלח וכמה שיותר טבעי כמובן וכל מזור והקלה בתופעות.
- ליחה 8 חודשיםהילה 08/08/2020 | 10:27גם אני בדיוק כמותכם אשמח לפיתרון בנושא ..נראה שאין לרופאים מושג מה זה יכול להיות כל עניין הליחה הזה, אני ממש מקווה שימצאו פיתרון ויכתבו כאן * אני חושבת שיש סיכוי טוב שזה קשור למזג האוויר בארץ וספציפית במרכז עם הלחות, - כי בחול בדכ זה פחות מורגש באמת
- ליחה שקופה ומציקהאור 12/06/2020 | 00:12אני כבר אובד עצות תקופה שהשיעול והליחה נכנסו לחיי והשמידו כל חלקה טובה בחיי! ליחה שקופה שמציקה בבוקר,גורמת להתעורר באמצע הלילה ולהשתעל למעלה משעה בשביל לחזור לנשום שוב סיוט אין לי באמת מילה אחרת ,עשיתי סיטי של מערות האף , אמרו לי שיש לי מלא ךיחה והאף אלרגי ובצקתי קיבלתי טיפול באנטביוטיקה לאחכ מכן הומלץ לי על ניתוח מחיצות לאף יש קשר בין הדברים? אני מטופל בקנאביס רפואי ושמתי לב שהייתי בחול ממש עבר לי חלק ורק מהרפורמה שעשו פה וכל החרא שנותנים לנו התחיל לי ללא הפסקה גירוי בגרון ושיעול, היה זן שהביאו מחול במשך 10 ימים לא הייתי קם בלילה , וחוזר לעצמי אתמול עישנתי זן אחר והכל חזר אליי, שוב לקום בלילה ושוב השיעול מציק ללא הרף! ניסתי את כל תרופות הסבתא ועדיין לא עוזר כמה שאלות : א. בגלל שהאף שלי חסום זה מפתח יותר בעיות בגרון וגורם ללחה? ב.האם פיתחתי אלרגיה למשהו? לעשן או כו ? ג.האם הניתוח מבטיח להחזיר לי את חווית העישון?
- היי אני אותו דבריעקב 04/06/2020 | 23:58שלום.אני גם כמוך יש לי כל הזמן ליחה וכן תמיד בה לי להקיא כזה במיוחד שאני קם. אז אם מצאת פתרון לבעיה אשמח מאוד אם תעדכני אותי
- נזלת אחורית וליחה עם שיעול כרונימישהו 04/06/2020 | 19:17שלום לכולם. אני סובל כבר שנים משיעול כרוני וליחה לאחר בירור גם אצלי לא מצאו כלום חוץ מרפלוקס לרוב לא חומצי, ונזלת אחורית. השילוב של שניהם גורם לגירוי בלוע ובסימפונות ומכאן לשיעול כרוני. זה מתסכל ומשגע. הדברים שנמצאו שעוזרים אם כי לא פותרים לחלוטין. הסותר חומצה היחיד שעזר לי זה נקסיום בניגוד לחוק אומפרדקס ולנטון שלא עזרו לי. מוקוליט מאוד עוזר להפיג את הצמיגות ולכייח ואין לו תופעות לואי, ועקב כך הוא גם מפחית את הגודש והנזלת. מה שהכי עוזר זה שינוי תזונה (לא תמיד עומד בזה) להוריד בעיקר מתוקים קמח לבן ומוצרי חלב. ותוספי תזונה של מולטי ויטמין ובפרט ויטמין c וכדורי פרוביוטיקה עם סיבים fos יש עוד כל מיני תכשירים מחזקים של צמחי מרפא ומזון על שיכולים לעזור. כל אחד שיבחן לעצמו מה מחזק ועוזר לו. בהצלחה לכולנו.
- ליחהאנונימי 26/05/2020 | 08:43היי גם אני סובל מאותה בעיה מעל לשנה עצוב שיש כלכך הרבה סובלים ואין פיתרון
- ליחהאנונימית 08/06/2019 | 13:36אני בת 15 וחצי והליחה התחילה אצלי בערך מגיל 13 סבלתי שנתיים בשקט כל היום מבזבזת קמויות נייר וזה התחיל משפעת שהייתה לי ועד עכשו זה רודף אותי שנתיים וחצי כמעט ואני לא יודעת מה לעשות הלכתי לרופא אף אוזן גרון הוא אמר שאין כלום אין משהו השקדים או משהו אמר שהכל תקין וכל בוקר שאני קמה זה בכלל סבל וסיוט מרגישה שבא לי להקיא מי שיכול לעזור לי אשמח כי לא חשבתי שמגיל 13 תתחיל לי ליחה של כל חצי שעה לפחות אפילו יש פעמים שכל כמה דקות אשמח לעזרה בבקשה merachelazmi@gmail.com
- סיכום טוב אבל לא לגמרי.דורית 13/05/2019 | 17:41הליקובקטור בדקת...? א. לא מצאתי רופא שבאמת מטפל ופותר נזלת אחורית. לא מושפעת משום תרופה עד כה. ניסיתי . אם למישהו יש כזה רופא- תכתבו מי!!!! לריפלוקס ולהליקובקטור יש טיפולים טובים. רק שצריך לבדוק אם זה לא חוזר במקרים של הליקובקטור.
- סיכום טוב אבל לא לגמרי.דורית 13/05/2019 | 17:41הליקובקטור בדקת...? א. לא מצאתי רופא שבאמת מטפל ופותר נזלת אחורית. לא מושפעת משום תרופה עד כה. ניסיתי . אם למישהו יש כזה רופא- תכתבו מי!!!! לריפלוקס ולהליקובקטור יש טיפולים טובים. רק שצריך לבדוק אם זה לא חוזר במקרים של הליקובקטור.
- נ.באייל 11/05/2019 | 06:01אה וגם לאחרונה התחלתי עם תכשיר מי מלח - טבע ספריי - כסוף כזה עם סגול זה 80 אחוז מי ים + מים מטוהרים אז אולי גם זה קצת מתחיל לעזור ורופא אמר לי שכל תרסיס לאף שלוקחים נושמים עמוק כדי להחדיר כמו שצריך למערכת הנשימה.
- נסה לשבועיים-שלושה כדור טאמס לפני השינה.אייל 11/05/2019 | 05:57נסה לשבועיים-שלושה כדור טאמס לפני השינה.
- ליחה כל היום.אייל 11/05/2019 | 05:50כבר רשמתי כאן, אבל מסכם על מנת לתת עוד רעיונות לטיפול... בגדול אומרים ש 90 אחוז מהמקרים שסובלים משיעול כרוני\ליחה זה או נזלת אחורית או ריפלוקס. לפני שנתיים הליחה התפרצה אצלי אחרי צינון - כיוחים כל היום אולי 150! סיוט!לקח לזה איזה חצי שנה להירגע. לאחר כחצי שנה שהיה ממש רגוע שוב הצטננתי ושוב זה התפרץ - אז מה ניסיתי? קצת שינוי תזונתי - הרבה פחות לחם לבן. חלב כמעט לא צורך. טיפולים תרופתיים שניסיתי שקשורים בדלקת\ אלרגיה: תרסיס סטרואידי לאף במשך חודש פלוס - לא ממש עזר. סטרואידים במשאף חודש - לא עזר. אנטיהיסטמין לאף כמה ימים - לא עזר. סינופד - מייבש ליחה הפחית אמנם ב 50 אחוז - אבל אסור לקחת יותר מכמה ימים ברצף לכן הפסקתי. ואז הלכתי לרופא אא"ג - אמר שיש קצת אודם בגרון ואולי זה ריפלוקס ושאנסה לקחת פעמיים ביום לנטון (מעכב הפרשת חומצה) - ניסיתי חודש - אולי שיפור קל. כיום לוקח לנטון אחד בבוקר ולפני שינה לוקח כדור טאמס - מנטרל חומצה שכבר קיימת בקיבה..אולי חלק מהתרופה נשארת בוושט ובגרון ולכן כל מגע עם חומצה שעולה מנטרל אותה - יכול להיות שיש שיפור נוסף בזכות זה. במהלך כל התקופה לקחתי ועדיין לוקח 3 כדורים מוקוליט ביום. לפעמים יש מצבים במיוחד אחרי שינה שהליחה הצטברה ונדבקה למערכת הנשימה וזה גורם לשיעול וכיוח שלא נגמר - הכי טוב זה פשוט ללכת מעל כיור - ולכייח בערך 15-20 דקות (הנשמה יוצאת) כדי לנקות ואז באמת יש קצת שקט מזה - אם זה גורם לרפלקס הקאה - בהחלט כדאי לקחת מוקוליט. זהו, זה הסיפור שלי מקווה שזה ימשיך להשתפר ושמשהו מהמידע הזה יעזור למישהו!
- מעדכן שהטיפול סטרואידי אסתמה לא עזר ונראה שגם סטרואידים לאף לא עזראייל 11/04/2019 | 04:29מנסה עכשיו פעמיים ביום לנטון לעיכוב הפרשות חומצה - אחרי שרופא א.א.ג ראה אדמימות בלוע שאולי נגרמת מריפלוקס
- ליחה מסיבה נפשיתדורית 24/03/2019 | 08:53הי.. מעניין מה שכתבת.. ובהחלט הגיוני.. תודה על השיתוף. את האדם הראשון שמעלה אופציה זו לכאן. נטורופט אמר לי שזו תופעה שיכולה להופיע בעקבות סטרס או התקף חרדה.. אצלי זה התחיל חודש אחרי סטרס מטורף ואחרי התקף חרדה אך לצערי לא עבר למרות השיפור במצב הנפשי.
- מכה שלא כתובה הדבר הזה - סובל סבב שני לאחר שהייתה הפוגה של 8 חודשיםאייל 21/03/2019 | 21:46זה התעורר שוב אחרי הצטננות.. התחלתי טיפול של אסתמה לפני 10 ימים ובנתיים אין שיפור...אמשיך עוד 3 שבועות ונראה..
- ליחה כתוצאה מסיבות נפשיות?כבר בלי ליחה 12/02/2019 | 08:14בילדותי עברתי התעללות פיזית ונפשית מצד אמא לאחר מות אבי, והאווירה בבית תמיד מתוחה , במקביל היה לי כל הזמן ליחה כרונית שחוסמת את הנשימה. היתה לי תקופה שיצאתי מהבית לחו''ל לחצי שנה, ושם לא היתה לי ליחה -שייכתי את זה למזג האוויר \ תזונה כי כשחזרתי, ולגור עם אמא, חזרה הליחה. פתאום אני עכשיו מקשרת , אחרי 8 שנים שעזבתי את בית ההורים, ועברתי לחיות עם בן זוגי המהמם , שעכשיו אין לי ליחה כבר שנים, ונמצאת במצב נפשי הרבה יותר נוח. התחלתי לעשות גוגל ומצאתי את הדיון הזה , משאירה את זה פה. עדיין תוהה אם יש קשר
- נזלת אחורית, שיעול,גודש בגרוןLIR 07/02/2019 | 12:20שלום, גם אני אחרי שנה וחצי מאז ההריון. התחושה של הגוש בגרון התחילה לי עוד בהריון בחודש 5 6, נאמר לי שזה בצקת וייתכן שזה מההריון . עד עכשיו אני עם התחושות האלה , באות והולכות . גילו לי חיידק בקיבה הילקובקטר - התחלתי עם טיפול אנטיביוטי אך עדיין התחושות בושט ובגרון אותן תחושות של תקיעות, צמיגות ליחתית , הרבה שיעול. הלכתי לרופא אאג אמר לי שזו תגובה אלרגית כנראה כתוצאה ממה שיש לי בקיבה. אנחנו שפני נסיונות או מה? בבקשה מחפשת פתרון . אני סובלת מזה כבר כמעט שנתיים . נורא קשה לי.
- נזלת אחוריתדורית 14/01/2019 | 20:49לא יאומן..עצוב ש כ"כ הרבה סובלים מזה ואין פיתרון. פשוט אין? יותר מ10 סוגי תרופות נתנו לי, בדיקות בלי סוף וכלום... שינוי תזונה גם לא עזר. דיקור, נטורופטיה כלום. אז לאחר מחקר של שנה: אם כל העניין הוא כרוני מתמשך, יש את אלה שמקור הליחה הוא ממערכת העיכול והליחה פשוט עולה להם ולכן תרופות לריפלוקס וכדו' כולל תזונה מסויימת, הפחתת סטרס, אולי יעזרו. כמובן טיפול רופא. ויש את אלה שמקור הליחה הוא מאחורי האף באיזור הסינוסים וזה נוזל לגרון. ואז כדאי לבדוק אלרגיה או דלקת וטיפול רופא מתאים. לצערי אצלי טרם נמצא פיתרון.. מקווה שעזרתי למישהו. אשת רוקח.
- גם אני עם אותן תופעות כבר שנתיים בת 41דגיגה 14/01/2019 | 13:31אשמח לשמוע האם יש פתרון בנושא
- גוש ליחהלא רופא 01/09/2018 | 19:52אני לא רופא אבל אצלי מה שעזר לתופעה היא לקחת כמה חודשים אומפרודקס אפילו פעמיים ביום שעה לפני האוכל. בנוסף טלפסט ליבוש התגובה האלרגית ואז לרדת במינון לפי סימפטומים. זה יכול לקחת איזה חודש עד שנעלם. להקפיד על הליכה בחוץ כל יום שעה, ולמסות לישון על צד שמאל עם כרית שמישרת את הראש, לי יש גם מיטה מתרוממת אז מרים אותה 10 מעלות
- חווה את אותם תסמיניםניקול 19/06/2018 | 00:57כבר 9 חודשיים סובלת מאותם תסמינים נחנקת בלילה מהליחה והיא לא מפסיקה !! מה לעשות ???
- גם אני מרגישה בדיוק כמוך!ממי 15/06/2018 | 07:55התקפי שיעול וחנק מהלילה הצמיגה. זה מאוד מאוד מפריע. אני גם מכירה את החרדה שהתקף כזה יוצר. גם לי זה התחיל בהריון, אך אני עשרה חודשים אחרי לידה וזה עדיין נמשך. כלומר, חזר מחדש לאחר הפסקה. שללו ריפלוקס. האא'ג אמרו שזה כנראה אלרגיה. השאלה היא למה... זה אכן סיוט
- ליחהבני 16/09/2017 | 18:26מזה כבר שנה אני סובל מליחה ואם למישהו ישתרופה אני מבטיח לו שהוא יהיה מליונר בין לילה פשוט כל הרופאים יש להם אותה תרופה רפולוקוס לחץ תזונה אני בדרך כלל בריא לא לוקח שום תאופה אני בן 59 ומאוד סובל אז בבקשה 0606261346
- תשובת מומחה ליחה ד"ר אמנון שמושקוביץ 01/03/2017 | 18:17.
- שלום לך רויטל,לליקה 01/03/2017 | 11:07אמנם עברו מס' שנים. מכיוון שגם אני חווה את אותה הבעיה המטרידה ,סקרנית לדעת האם הבעיה נפתרה ואם כן מה עשית לפתרונה או שמא חלפה מעצמה במהלך הזנים. תודה לאה, 0502796429
- ליחה כבר מלא זמןרויטל 16/08/2014 | 10:10היי לילאן תודה על תשובתך , אני אחרי לידה כבר 4 חודשים זה התחיל בחודש חמישי וקצת ונתקע לי , ליחה דביקה צמיגית כל היום והלילה בלי הפסקה שנתקעת בגרון ולא יוצאת אני כבר לא אוכלת מוצרי חלב ועדיין התופעה ממשיכה זה משהו לא נורמלי אין לי רגע מנוחה , אין איכות חיים בכללל אני בקושי מצליחה לטפל בילדה כי זה תקוע לי בגרון ומוציא אותי מדעתי , בלי שינה וכל הזמן אי נעימות שאני מושכת את זה מחריד . יש לך עוד עצות בשבילי ? תודה רבה ושבת שלום ומבורכת (;
- תשובת מומחה המשך ד"ר אמנון שמושקוביץ 15/08/2014 | 10:19בנושא החרדה כדאי לפנות לטיפול ויעוץ פסיכולוגי ולעיתים גם פסיכיאטרי - זאת לא בושה וכמו שהגוף זקוק למזור כך לעיתים כגם הנפש. לעיתים לחצים עלולים לדמות מחלות שונות ואז עלולים להתחיל לקבל טיפולים לא נכונים עקב זאת. רפואה שלמה.
- בקשר לליחהליליאן 14/08/2014 | 19:14היי רויטל בשעה טובה עם ההריון :-) אני גם סבלתי מליחה, הפתרון שלי היה ניסוי וטעיה-בסוף גיליתי שהורדה מתפריט לגמריי-לחם ומוצרי חלב. הפחית את הלליחה ב100% !! עכשיו כבר אין ליחה! :) את בהריון לכן לא אמליץ לך לנהוג כמוני, אבל אחרי ההריון אם תרצי-תנסי זאת זה לא קל לשנות תזונה. אבל לחם עם שמרים זה מזיק לבריאות-אם תחפשי בגוגל מידע באנגלית כנל לגבי מוצרי חלב. לא אוכל בכלל גם לא עיזים. זה היה קשה בהתחלה, אבל אחרי חצי שנה מתרגלים וכבר אין חשק למוצרים הנל. יש המון מידע בגוגל שחלב עושה ליחה בגוף... בהצלחה!
- ליחהרויטל 12/08/2014 | 22:57שלום ד״ר כן אני מאוד לחוצה , היות והרבה זמן אני מחכה שזה יעבור ולא קורה שום דבר למרות הניסיונות הרבים , התחילו לי חרדות מאז שזה קרה והמצב רק מחמיר כי אני לא מוצאת פיתרון .. טוב אני חרדתית בלי כל קשר (; ); . עשיתי צילום רנטגן ושת גיבה ותרסריון יצא תקין .. אאג אמר שזה בצקת באף , גם גודש וקיבלתי גם זריקת סטרואידים שלשום שגרמה לי לתחושת מחנק יותר , לגביי רפלוקס אמרו לי שאין , גם שאני מפחיתה משמעותית מוצרי חלב יש לי עדיין , לגביי עישון .. כל ההריון כמובן שלא עישנתי , כרגע מעשנת 3-4 סיגריות זה קריטי? יש לל המלצה איך להעביר את הגודש ואת הבצקת באף ובגרון? נראה לי שזו הבעיה העיקרית .. ומה דעתך על דיקור סיני אני חושבת שרק את זה לא ניסיתי .. תודה רבה על מה שרשמת טען עוזר שנמאים בחרדה .. אני יודעת שאני לא אמות מזה .. אבל החרדה יותר חזקה ממני..עקב האי נוחות המתמשכת המון זמן .
- תשובת מומחה ליחה ד"ר אמנון שמושקוביץ 12/08/2014 | 14:20שלום רויטל . מהפניה את נשמעת מאוד לחוצה . דבר ראשון, זה לא מוסיף בריאות , אז ממליץ לך לנסות לצאת מהלחץ . כמה מהר- ככה עדיף. את לא בסכנת חיים הרי , נכון ? מה שאת מתלוננת זה על אי נוחות. הריון יכול לגרון לשינויים הורמונאליים בגוף , לשינויים פיסיולוגיים כולל נזלת, ליחה, עליית חומצות קיבה ללוע ולגרון עקב שינויים במפל הלחצים בין הלחצים בבית החזה ללחצים בבטן - דבר המכונה בשם רפלוקס. גם הלחץ הנפשי עצמו גורם להחמרת הבעייה. גם סוגי האוכל אותו אנו אוכלים , למשל גבינות מהבקר, אורז לבן, דברי בצק מקמח לבן, דברי מתיקה , כל אילו עלולים לגרום להיווצרות ליחה צמיגה . נראה לי על פי התיאור שעברת ריבוי בדיקות שלא מצאו דבר ( פתולוגיה) . אז שורה תחתונה, ממליץ בירור אאג כולל בדיקת סיב אופטי של מיתרי הקול / לוע. בדיקת גסטרואנטרולוג לשלול רפלוקס ויעוץ עם תזונאית ( אפילו הוליסטית ) לגבי סוגי מזון שאת אוכלת והעיקר, לצאת מהלחץ שלא מוסיף בריאות.ועוד דבר, אני מקווה שאינך מעשנת. רפאה שלמה.
- סובלת מאודדדרויטל שובב 09/08/2014 | 10:48דר שלום , שכחתי לציין שגם קניתי סירופ צמחי מרפא , ושהליחה היא צמיגית ושקופה כמו דבק שלא עוזב אותי אין לי שנייה טובה ביום בבקשה תעזור לי , תודה רבההה
- לא מקצוען
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים