תחושה של גוש בגרון
פורום אף אוזן גרון
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
תחושה של גוש בגרון
תים 18/01/2015 | 19:50שלום..כבר כשנה וחצי אני סובלת מתחושה חזקה של גוש בגרון.רופאת אף אוזן גרון שלי אמרה לי לאחר בדיקה שכנראה שאני סובלת מחומצות בקיבה.בחצי שנה האחרונה ניסיתי מספר תרופות כגון אומפרדקס שגרמו לי לשלשולים.בחודש האחרון לקחתי לנטון..ללא תופעות לוואי וללא תחושה שהכדור עוזר לי.רציתי לדעת אם זה הגיוני והאם כדאי להתייעץ עם מומחה..בכל מקרה כבר לא יכולה להמשיך לספוג את התחושה הזו ללא פיתרון באופק.אשמח לתשובה למי לפנות..תודה רבהקושי גם
מושיקה 08/06/2023 | 21:05הצלחת למצוא פתרון????קושי/פחד לבלוע רוק ומזון
מושיקה 08/06/2023 | 21:02כן אני!! כבר 3 חודשים בולעת רוק באופן מודע או מפחדת לבלוע רוק!! יש קושי לא יודעת אם פיזי או נפשי. בנוסף שנה וחצי אוכל... בהתחלה במקומות ציבוריים וכעת גם עם עצמי.בעיות בליעה
רונקי 31/05/2023 | 00:46מישהו חווה בעיות בליעה ? כמו בליעת רוק מוגברת פחד מלאכול ולשתות מהפחד לא להיחנק כמו גוש או גרעין גדול תקוע בגרון ??משהו תקוע בגרון
סנדי 20/05/2023 | 17:49למה זה קשור לבלוטת התריס? אני כבר חודש מרגישה שכשבולעת רוק משהו כאילו תקןע בגרון. אני בסרטים מפחדת שימצאו לי ממצא של גוש לא בריא... אני עם פעילות יתר של בלוטת התריס מאז תחילת הקורונה. מטופלת בכדורים וכעת מאוזנת. מה הקשר לבלוטת התריס?בלוטת התאיס
אאא 13/03/2023 | 07:04תבדקי את הבלוטה תריס אני גם כך ובסוף זה מה שגלוהיי רונה
טליה 24/02/2023 | 03:23היי רונה, אמנם עבר המון זמן מאז כתבת את ההודעה אבל את ממש מתארת את מה שעובר עליי כבר מעל חודש, בחילות בלתי פוסקות ומחנק בגרון והבדיקות בינתיים תקינות, האם נמצא אצלך הגורם? אני כבר דיי מיואשתאני סובלת בדיוק כמוך. אשמח לדעת אם מישהו עזר לך ?
קרין 20/01/2023 | 22:29האם את עדיין מרגישה שיש לך משהו תקוע?גוש בגרון
תימי 03/11/2022 | 11:39אני עדיין חווה את זה אבל הרבה פחות מתוך הבנה שזה נובע מלחץ והשריר נמתח לי בגרון. בנוגע לבליעת הרוק זה קורה גם לי מדי פעם אבל רק בגלל שאת חושבת על זה,תשתדלי לחשוב על משהו אחר כשזה קורה לך.מדויק
יאנה 03/11/2022 | 11:34בול אחד לאחד כמו אצלי וגם התחלתי לישון לב כל הזמן לבליעות שלי . עבר לך ?שאלה
עומריקו 07/09/2022 | 02:54לגבי התסמינים שלך אפשר לשאול מה היו?תחושת חומצה בגרון נובעת מתזונה לא מאוזנת
אביטל שריאל 18/08/2022 | 23:53לרוב בשל ריבוי חלבון מהחי. כדי לעכל חלבון הקיבה מפרישה אנזימים שהופכים את הקיבה לעוד יוצר חומצית. בעיקר חלבון מהחי שהוא קשה יותר לפירוק. גם מזונות מעובדים גורמים להפרשת חומציות. הפתרון הוא לא לקחת תרופה שתעלים את החומצה אלא לטפל בבעיה מהשורש- לעבור לתזונה יותר בסיסית לתקופה מסויימת, עד שיש הקלה. מזונות הגורמים לתגובה בסיסית: חסה, תרד,עלים ירוקים, שקדים, אוכמניות (למרות שטעמן חמוץ), לימון, טחינה, חלבון מהצומח כמו אפונה ושעועית אפשר לחפש בגוגל תזונה בסיסית וללמוד קצת על הנושא בהצלחה :)כנל
עומר 12/08/2022 | 01:15כנל אחי בול כמוך !! באלי לדבר איתךאני גם ככה
עומר 12/08/2022 | 01:10אני גם ככה. איזה מעצבןשאלה לתשובה
שרית 07/08/2022 | 17:30היי, אשמח לדעת האם מצאת פתרון לבעיה?תחושה בגרון
לילך 04/07/2022 | 12:12אני בול ככה מעל 8 חודשים לא יודעת מה לעשות.......תחושה דומה
עדן 24/06/2022 | 02:20גם אני מרגישה בול ככה.. צריך להיות צילום לדבר הזה לא הגיוניגוש בגרון/ בחילות/ שריפה בוושט
רונה 17/06/2022 | 20:39היי דוקטור, אצלי התופעה החלה לאחר וירוס בטן שלווה בהקאות מרובות משך יום אחד לפני חודש וחצי. מאז תחושה של ריפלוקס שעברה לאחר 3 שבועות ושבוע שעבר חזרה. הדבר גורם לי לאי שקט, שכן תחושת הבחילות והגולה בגרון לא עוברת. תחושות אלו גרמו לאובדן תיאבון ורזיתי 7 וחצי קילו ) מאוד רזה) הלכתי לגסטרואנטרולוג שהפנה למספר בדיקות כמו ניטור חומציות וצילום ושט קיבה. אנדסקופיה של הקופה יצאה תקינה.האם אכן ישנה אפשרות שנמתח שריר מלחץ( לחץ רגיל של לסגור את החודש) תרופות סותרות חומצה לא משפרות את הרגשתי. אשמח לסיוע לאן אוכל לפנות כדי למצוא מעט מזור למצבי.רונה
רונה 17/06/2022 | 20:24היי, סובלת מאותו דבר, גוש בגרון שגורם לחוסר תיאבון , שריפה בוושט ובחילות נוראיות מטופלת בנקסיום שעושה שלשולים ללא הקלה כעת המליצו לי לשנות לכדור דקסילנט. האם מישהו מצא מזור ויכול לשתף?גוש בגרון
תים 22/02/2022 | 11:58קלונקס חחגוש בגרון
שושקה 22/02/2022 | 11:50אני כבר שנתיים מרגישה גוש בגרון ואחרי זה מחנק קשיי נשימה זיעה קרה וכאבים במפתח. לב משתררת עייפות בכל הגוף לא יכולה לשבת או לשכב רק עומדת ללא נשימה עד שזה עובר עשיתי הרבה בדיקות אף רופא לא מבין ממה זה ורומזים שזה חרדה השאלה איך מטפלים בזה?????שאלה לתים
עמית 14/02/2022 | 21:36יכול להיות שאת לוקחת כל מיני תרופות פסיכיאטריות אם מרשם שגורמים לכך כחלק מתופעות הלוואי של זה??תחושת מחנק בגרון וצוואר
עמית מחפש פתרון 14/02/2022 | 21:16מ2015 את סובלת מי זה? האם מצאת איזשהו פתרון באופק?גוש בגרון
ענת 13/12/2021 | 22:33היי,מאמינה שהכל קשור לחרדה.התחושה של גוש בגרון לפי הבנתי מתרחשת משריר שנמתח בגרון מהלחץ וגם המצב שאתה מתאר נראה שנובע מלחץ נפשי.מציעה להשתחרר ולהירגע,בסופו של יום הכל בראש שלנו:)זה מה שקורה לי
אוראל 13/12/2021 | 21:46יש לי תחושה של משהוא תקוע בגרון כשאני נוגע בלמעטה של הצוואר ליד הגרון שם אז משם זה מגיע זה בא והולךחרדת בליעה
אופקיטו 13/12/2021 | 17:41רציתי לשאול למה זה קשור יש לי בעיה עם לפהק עד הסוף בעיה בבליעה של רוק מפחד להיחנק בעיה בבליעת אוכל מים מחשש להיחנק מכניס את עצמי לסרטים ובכך לא אוכל לא שותה כל היים מוטרד אשמח לעזרה!מרגישה חנק בגרון ועולה לי למוח
לילי 22/10/2021 | 00:54מרגישה מחנק בגרון למרגישה את כל המוח שליתחושת חתך בגרון בבית הבליעה
אף אוזן גרון 05/10/2021 | 15:26מטרד של המון שנים. עברתי ניתוח להסרת 2 פוליפים במיתרי הקול...חאחר מאמצ והמון צעקות ולאחר מכן ת. ד. הדף מצליפת שוט חזקה בצוואר... כבר שנים כאב ראש אחורי מקרין לעיניים ולאוזניים ערפול סחרחורת וקושי בהליכה. רופא א.א.ג. לא מצא כלום. ממשיכה לסבול. איכות חיים ירודב.קיים ריפלוקס ובעוד כחודש נשלחתי לבדיקת באריום.תחושת חתך בגרון בבית הבליעה
אף אוזן גרון 05/10/2021 | 15:13כן....גם מקרין לצוואר עיניים ולראש האחוריגוש בגרון
תים 19/09/2021 | 09:35רק בגרון,אבל אני סובלת גם מכאבי צוואר חזקים ושתי הבעיות נובעות מלחץ וחרדהגולה בגרון וצוואר
עמית סימון 19/09/2021 | 00:59האם תחושת המחנק בגרון, מקרין גם לצוואר או רק בגרוןגרון
Gal 17/09/2021 | 20:42יש לי שאלה גילית מה ההרגשה התקועה שיש לך בגרון כי אני סובל מזב שנתיים כבר והרופאים לא מצליחים להבין מה זהכאילו משהו בגרון כבר חודשים לא יכולה לאכול כלדבר
לילוש 31/08/2021 | 13:22מה עושים כדי שיתרפאגוש בגרון
תימי 24/08/2021 | 22:19אחותך חח,אני בת:)זה הרבה יותר טוב אבל יש תקופות שזה חוזר.זה במאה אחוז מלחץ וחרדה,צריך להירגע ,פשוט נמתח לך השריר בגרון מלחץ.וגם כשזה קורה לא נורא,לא יקרה לך כלום חוץ מאי נעימות..משהו תקוע בגרון
אלירן 24/08/2021 | 22:05אחי מה שסיפרת פה בפורום עבר לך ? אחרי כמה זמן? ואיך? אשמח אם תעזור ליגרון
לולו 06/07/2021 | 04:13זה בהרדמה כללית איזה תופעות לוואי היה?גוש בגרון
timor 03/04/2021 | 22:27זה נובע מלחץ נפשימחנק
ל.ר 03/04/2021 | 16:47היי האם מצאת פתרון לבעיה כן אני סובלת מזהמחנק
ל ר 03/04/2021 | 16:46היי האם מצאת פתרון לבעיה גם אני סובלת מזהתחושה של שערות בגרון
עופרה דהן 12/03/2021 | 14:18כבר חודשים תחושה של שירות בגרון. חשבתי שזה שערות של הכלב שהוא די חדש אצלנו. יכול להיות שאני אלרגית לכלב? מה הסיבה לתחושה ואיך פותרים זאת?תחושות של גולה בגרון
לימור פלח 15/02/2021 | 10:56היי אשמח לדעת אם קיבלת תשובה אני כבר מיום חמישי מרגישה כי משהו תקוע לי בגרון די מטריד ומלחיץ אותי, אולי יש משהו טבעי להוריד את זה? אם קיבלת תשובה אשמח לקבלה בטלפון 0524036738 תודההיי האם נפתרה לך הבעיה כמה זמן סבלת?
אייל 24/12/2020 | 21:13אני מרגיש כבר 4 חודשים מחנק בגרון כאילו משהו תקוע אין לי קשיי בליעה או נשימה. כל ערב וכאשר אני מוריד את הראש למטה. עשיתי שתי בדיקות אצל רופא אף אוזן גרון לא מצא כלום גם הכניס לי צינורית. עשיתי גם אולטרה סאונד לא מצאו כלום. מה הפתרון לבעיה אני ממש סובל מזה ממש....היי האם נפתרה לך הבעיה כמה זמן סבלת?
אייל 24/12/2020 | 21:12אני מרגיש כבר 4 חודשים מחנק בגרון כאילו משהו תקוע אין לי קשיי בליעה או נשימה. כל ערב וכאשר אני מוריד את הראש למטה. עשיתי שתי בדיקות אצל רופא אף אוזן גרון לא מצא כלום גם הכניס לי צינורית. עשיתי גם אולטרה סאונד לא מצאו כלום. מה הפתרון לבעיה אני ממש סובל מזה ממש....הבעיה נפתרה? אני מרגיש כבר 4 חודשים מחנק בגרון
אייל 24/12/2020 | 21:11אני מרגיש כבר 4 חודשים מחנק בגרון כאילו משהו תקוע אין לי קשיי בליעה או נשימה. כל ערב וכאשר אני מוריד את הראש למטה. עשיתי שתי בדיקות אצל רופא אף אוזן גרון לא מצא כלום גם הכניס לי צינורית. עשיתי גם אולטרה סאונד לא מצאו כלום. מה הפתרון לבעיה אני ממש סובל מזה ממש....הרגשה לא נעימה בגרון
עבאס 30/11/2020 | 23:54אני צריך את עזרתך אחי,, יש לי הרגשה ממש לא נעימה כבר שבוע . נסיתי הכל ואין שיפור.. מה הפתרון שאמרו לך אתה יכול לשלוח לי הודעה 0548785888גולה בגרון? - בודקים!
יוסי 15/11/2020 | 12:40גם לי היה, במקרה שלי,זה גם לווה בצרידות. כשבדקתי את זה, גילו שהמקור של ה"גולה" הייתה נפיחות קלה על מיתר הקול, עברתי ניתוח להסרתו. לבדוק! לא לזלזל! לקבוע תור, גם אם זה באמצע העבודה, וגם אם לא בא לכם, לקבוע תור וללכת.גוש בגרון
בעיה 29/10/2020 | 14:02גם אני באותו מצב :(גולה בגרון
גיגי 08/05/2020 | 09:00האם יש כדורים להרגעת השרירים בגרון, הגולה הזו תוקפת אותי כל כמה חודשים, מיום רביעי אני עם גולה כזו שרק מתגברת ולא עוזבת אותי גם עם מנוחה ושינה, מה עושים להרגעה ?גולה בגרון
מילנה 15/04/2020 | 07:16אני גם מאתמול מרגישה משו תקוע בגרון כאלו בלעתי גולה הרגשה לא נעימה. יש הרבה לחץ עליי כנראה זה באמת נובע מלחץ וסטרס שמחה שאני לא לבד חחחוואוו חשבתי אני היחידה גם לי יש את הגוש הזה
רונה 28/03/2020 | 00:25ואו קצת מרגיע שאני לא לבד בזה, אני כבר שבוע קמה מתוך שינה בבהלה וקמה עם תחושה שמשהו נתקע לי בגרון אני ישירות שותה מים וחוזרת לישון כאילו כלום לא קרה, אבל אתמול בלילה זה קרה שוב אבל הפעם לא הצלחתי להירדם כי התחושה הזאת של משהו תקוע בגרון פשוט לא עברה לי עד עכשיו שאני כבר לפני עוד לילה שלא יודעת איך ארדם. זה לא כואב זה מאוד מאוד מציק..אני עברתי התקפי חרדה בעברי אבל כרגע אני בתקופה אחרת וטובה ואין לי שום סיבה להיות בסטרס ממשהו. זה ממש מלחיץ הגוש הזה לא יודעת מה לעשותגולה בגרון
בליק 27/03/2020 | 17:29יש לי תחושה דומה כבר כמעט חודשיים, הייתי בטוח שזה איזה דלקת או משהו אבל זה לא כואב, לא מחמיר, רק לפעמים אני מרגיש את זה ימים שלמים ולפעמים פחות (מרגיש כמו איזה כדור גומי קטן בחלק העליון של הגרון, כאילו מתחת ללשון בחלק העמוק יותר בצד שמאל). הלכתי לאאג שבדק ואמר שאין כלום, לא דלקת, לא גוש והכל בסדר אבל זה ממש מעצבן ומציק. את הרגשת את זה בצד אחד יותר משני או ממש באמצע?גרון
תים 28/05/2019 | 11:02היי..חח זו הודעה ישנה שלי..מתברר שלרוב זה נובע מלחץ נפשי וכשאני בלחץ השרירים נמתחים לי וזה נותן תחושה של גוש בגרון.אין מה לעשות חוץ מלהירגע ואולי לקחת כדור לשחרור השרירים.אני עכשיו במצב שהתחושה בגרון בקושי מורגשת (לקח הרבה זמן).חשוב להירגע ולא לקחת דברים ללב.פתרון
חיים 28/05/2019 | 07:45האם הבעיה נפתרה וכיצד? *סובל מאותה בעיהתשובת מומחה תחושת גוש בגרון
ד"ר אמנון שמושקוביץ 27/01/2015 | 15:06שלום רב. תחושת גוש בגרון היא תחושה של משהוא המפריע בגרון ללא " הימצאות של אותו משהוא ". זה לא אמור להפריע לתהליכי בליעה של נוזלים או מוצקים ( אוכל ושתיה ׂ).אחת התיאוריות לבעייה היא שאין כרוניזציה בפעילות של השרירים האחראים על בליעת מזון או נוזלים. אך על מנת להגיע למסקנה זאתף מומלץ לבצע מספר בדיקות. תיאוריה נוספת מדברת על עליית חומצות קיבה לושט - מכונה בשם רפלוקס . חומצות הקיבה הבאות במגע עם שרירי הלוע והגרון עלולות לגרום להפרעה שכיווץ השרירים בנוסף לדלקת של רקמת רירית הלוע / גרון . אצל אחרים , סטרס , יכול לגרום להרגשה הנ"ל אצל אחרים עישון סיגריות הגורם לנזלת אחורית הנוזלת ללוע מהאף .מחלות נוירולוגיות או סיסטמיות אחרות של הושט או מערכת העיכול יכולות גם לגרום להרגשה הנ"ל. שורה תחתונה, רצוי לפנות לבדיקת רופא/ת אאג על מנת להיבדק כולל בדיקת סיב אופטי של הלוע העמוק והגרון ובמידה טניששלת בעיית אאג, מומלתץ לפנות להמשך בירור גסטרואנטרולוגי. רפואה שלמה.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים