דלג לתוכן
באילו מאכלים יש אבץ, ומה הכי טוב לקחת כשיש מחסור באבץ? ברצוני לדעת באילו
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/12/2000 תאריך עדכון: 17/09/2013
1 דקות קריאה
שאלה:

באילו מאכלים יש אבץ, ומה הכי טוב לקחת כשיש מחסור באבץ? ברצוני לדעת באילו מאכלים יש אבץ, ומה הכי טוב לקחת כשיש מחסור באבץ?

תשובה:
אבץ מופיע בכמויות קטנות במגוון רחב של מזונות. אבץ מן החי נספג טוב יותר מאבץ שמקורו בצומח. מזונות עתירי חלבון כגון בשר רזה ומאכלי ים הם המקורות הטובים ביותר למינראל זה. גם לחם מחיטה מלאה, דגניים וקטניות מיובשות הם מקורות טובים. תזונה מאוזנת הכוללת מזונות טריים ולא-מעובדים מספקת בדרך-כלל את כמויות האבץ הדרושות. מחסור באבץ הוא נדיר, ויכול להופיע רק במצבים מסוימים כמו חוסר תזונה ( אצל קשישים ותשושים), ספיגה לקויה של האבץ בגלל הפרעות מסוימות במעי (ציסטיק פיברוזיס), מחלת תא החרמש sickle) cell), כוויות קשות, או נזק בכבד. [13/12/2000]
רופאים בתחום
ד"ר תמר פדות קלויזמן
ד"ר תמר פדות קלויזמן עיניים
4.9
( 49 חוות דעת )
"5"
ד"ר שירה שור
ד"ר שירה שור גסטרואנטרולוגיה
5.0
( 9 חוות דעת )
"ד"ר שור מקצועית, נעימה, מסבירת פנים ומאד מרגיעה שזה סופר חשוב בטיפול הזה."
פרופ' עמירם ניר
פרופ' עמירם ניר קרדיולוגיה
מנהל היחידה לקרדיולוגית ילדים ומומי לב במבוגר, המרכז הרפואי שערי צדק, ירושלים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו