רמות נמוכות של ברזל וטריגליצרידים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/12/2007
תאריך עדכון: 19/09/2013
1 דקות קריאה
שאלה:
בבדיקות דם שעברתי לאחר התעלפות התקבלו הנתונים הבאים: HDL 35.14 LDL 85.8 TRIGLYCERIDES 31.84 IRON 32.85 HEMATOCRIT 30.4 MCV 74.3 MCH 24.3 אני לא צמחונית, אני אוכלת בשר לפחות פעם ביום. מה יכול לגרום לרמות נמוכות של טריגליצרידים וברזל? וכיצד מ
תשובה:
האם את סובלת מכאבי בטן? שלשולים? ירידה במשקל? אצל אנשים שלא אוכלים בשר אכן רואים לעתים קרובות יותר רמות נמוכות של ברזל וויטמין B12, כי מקורם הוא בעיקר מן החי. ה-MCV הנמוך מעיד על חסר ברזל. מכיוון שאת מציינת שאת אוכלת בשר בכמות מספקת, ייתכן שאת סובלת מבעיית ספיגה, מה שגורם גם לרמות הנמוכות של הטריגליצרידים. עוד סיבה היכולה לגרום לרמות נמוכות של טריגליצרידים היא פעילות יתר של בלוטת התריס. אם הבעיה שלך אינה בעיית ספיגה, ניתן להעלות את רמת הברזל על ידי אכילת מאכלים עשירים בברזל, כמו בשר, כבד, מאכלי ים, פירות יבשים, ירקות בעלי עלים ירוקים. עישון, השמנת יתר והמעטה בפעילות גופנית יכולים לתרום לרמה הנמוכה של ה- HDL, "הכולסטרול הטוב". כדאי לפנות לרופא המשפחה ולגסטרואנטרולוג להמשך בירור. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד