רציתי לדעת מה אומר ממצא ליטי באגן בחלק האחורי של ה- SIJ עם פריצה של הקו
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

רציתי לדעת מה אומר ממצא ליטי באגן בחלק האחורי של ה- SIJ עם פריצה של הקורטקס. האם זה משהו מסוכן? האם אצטרך ניתוח?

תשובה:
מדובר בתהליך הורס עצם באגן שפורץ מעבר למעטפת העצם, בסמוך ל SIJ שהוא המפרק הסקרו - איליאקלי. משמעות הממצא אינה ברורה, אולם היא מחייבת המשך בירור ב CT ומיפוי עצמות. כמו כן ייתכן שיהיה צורך בנטילת ביופסיה, דגימת רקמה, תחת CT או בניתוח. אנא פני לאורתופד בהקדם.