השוואה בין צריכת אומגה 3 ממקורות שונים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/04/2008
תאריך עדכון: 02/10/2013
1 דקות קריאה
שאלה:
האם הוכח מדעית כי אומגה 3 הנלקח באמצעות גלולות נספג בגוף באותה מידה כמו אומגה 3 שמקורו באכילת דגים ומוצרים הכוללים אותו? והאם סרדינים וטונה שנאכלים כשימורים ולא כ"דג חי" כוללים אומגה 3 ושאר ויטמינים ומינרלים באותה רמה כמו בדג חי?
תשובה:
מחקר שהתפרסם ב Clinical Nutrition ב-2007 בדק את השאלה אם חומצות שומן אומגה 3 מדגים נספגות באותה מידה כמו חומצות שומן אומגה 3 מתוספים. במחקר נבדקו נשים לפני גיל המעבר במשך 16 שבועות. הנשים חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות: קבוצה אחת קיבלה 2 מנות שמן דגים בשבוע וקבוצה שניה קיבלה 2 כמוסות ביום. תוצאות המחקר הראו כי רמת חומצות השומן מסוג אומגה 3 היו זהות בשתי הקבוצות, כלומר, כאשר מדובר בצריכת כמות זהה של אומגה 3, אין הבדל בין צריכת שמן דגים לצריכת כמוסות. http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/86/6/1621