עד כמה יעילות תרופות טבעיות כמו אבץ, ויטמין C ואכיניציאה?
יש מחקרים המראים כי תרסיסי אף על בסיס אבץ מפחיתים את חומרתה ומשכה של הצטננות. התיאוריה היא שייתכן כי האבץ עוטף את נגיף ההצטננות ומונע מבעדו לההיצמד לתאי האף שדרכם הם חודרים לגוף. אולם מחקרים אחרים הראו כי האבץ לא היה יעיל יותר מתרופת הדמה שניתנה לקבוצת הבקרה. מחקרים אחרונים ויסודיים הראו כי אכיניציאה אינה מועילה במניעת הצטננויות. אולם באחד המחקרים, 120 איש שסבלו מתסמינים דמויי-הצטננות נטלו 20 טיפות אכיניציאה בכל שעתיים במשך 10 ימים וההצטננות שלהם היתה קצרה משל אחרים.
באשר להשפעות של ויטמין C, סקירה שנעשתה לאחרונה של מחקרים שבוצעו במשך 65 שנה העלתה תועלת מוגבלת בלבד. החוקרים לא מצאו כל ראיה לכך שויטמין C מונע הצטננויות. עם זאת, הם מצאו כי ויטמין C עשוי לקצר את משך הזמן בו תסבלו מהצטננות. מחקר רחב היקף אחד הראה כי אנשים שלקחו מנת "מגה" (שמונה גרם) של ויטמין C ביום הראשון להצטננות – קיצרו את משך ההצטננות שלהם.
כדי למנוע הצטננות בדרך הטבעית, הדבר הטוב ביותר הוא לוודא שהמערכת החיסונית שלכם זוכה לתזונה טובה. מזונות ירוקים-כהים כמו תרד מלאים בויטמינים A ו-C. דג הסלמון הוא מקור מצוין לחומצות השומן אומגה 3, הנלחמות בדלקות. יוגורט דל שומן עשוי לסייע בהמרצת המערכת החיסונית.
פעילות גופנית קבועה – פעילות אירובית והליכה – מחזקת אף היא את המערכת החיסונית. אנשים שמתעמלים עדיין עשויים להידבק בנגיף, אולם הם יחוו תסמינים פחות חמורים. הם נוטים להחלים מהר יותר מאשר אנשים בריאים פחות.