מי צריך לבצע בדיקת CMV?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת וירולוגיה לפני הריון נמצא כי אשתי אינה חולה, וגם אינה נושאת נוגדני CMV. כיום אשתי בהריון בשבוע העשירי. אינני יודע אם חליתי במחלה בעבר. נכון להיום איני סובל מתסמינים. האם אני צריך לבצע בדיקה ל- CMV כעת ובמהלך ההריון? אם כן, באיזו תדירות? ומה סיכויי ההידבקות של אשתי במידה אם אני נשא או חולה?

תשובה:
אתה לא צריך לבצע בדיקות ל-CMV אלא אם כן אתה מרגיש חולה. אשתך צריכה לבצע את הבדיקה אחת לכמה שבועות, כדי לוודא שלא נדבקה. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד