דלג לתוכן
ניתוח ציסטה בשחלה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 24. בצילום CT רדיואקטיבי של הבטן התגלה שיש לי ציסטה שעוטפת את השחלה בגודל 4 ס"מ. לאחר בדיקות מקיפות ניתנה לי האפשרות לעבור ניתוח להסרת הציסטה. אני אמורה להגיע לוועדה עם הפרופסור שמטפל בי ועוד 3 רופאים גינקולוגים לגבי הניתוח. אחותי בת ה-19 סובלת מאנדומטריוזיס והיא מטופלת בזריקות. אני די פוחדת לעבור את הניתוח בגלל הסיכונים העתידיים. אני רק בת 24 והפחד שלי הוא שהניתוח יכול לגרום בעיה בפוריות בעתיד. הציסטה כואבת לי חלק מהיום, בזמן ישיבה והליכה. הבדיקות שלי תקינות, אבל הכאבים ממשיכים. האם עלי לעשות את הניתוח, או שאפשר לחיות עם זה וזה לא יפריע בעתיד?

תשובה:
ניתוח להסרת ציסטה מהשחלה הוא ניתוח פשוט יחסית אשר בדרך כלל מבוצע בגישה לפרוסקופית, ואינו פוגע בפוריות האישה. אם את סובלת מהימצאות הציסטה, אני מאמינה שימליצו לך בוועדה להסיר אותה. מכיוון שאין בידי עוד מיעד על מצבך הבריאותי ועל סוג הציסטה, לא אוכל להמליץ לך אם לעבור את הניתוח או לא. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
 ראודה מאדי
ראודה מאדי סחרחורת
5.0
( 44 חוות דעת )
"ראודה מקצועית מאוד ונעימה. כבר פעם שנייה שהיא מטפלת בי בורטיגו במסירות ובנועם תוך שהיא מסבירה ותומכת. אני ממליצה מאוד עליה."
ד"ר קורנליוס נאסר
ד"ר קורנליוס נאסר עיניים
מנהל יחידת ניתוחי רשתית וזגוגית העין במרכז רפואי שמיר (אסף הרופא) מומחה בכיר למחלות וניתוחי רשתית וניתוחי קטרקט מתקדמים
ד"ר הדס מאירסון
ד"ר הדס מאירסון נוירולוגיה ילדים והתפתחות הילד
5.0
( 19 חוות דעת )
"הגעתי עם הבן שלי בן 6, בכיתה א' לייעוץ בנושא קשב וריכוז. ד"ר מאירסון קיבלה אותנו בחיוך ובנועם. האינטרקציה עם הילד היתה מעולה . ד"ר מאירסון הקדישה לנו זמן רב, הסבירה בצורה ברורה את מסקנותיה וענתה על כל השאלות בסבלנות ובמקצועיות רבה."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו