דלג לתוכן

אימון לקשב וריכוז (ADHD Coaching)

ADHD Coaching

מתאים לטיפול ב:

  • ADHD הפרעות קשב וריכוז במבוגרים
המומחים של Infomed מסבירים:

"יש לו פוטנציאל, הוא פשוט לא מממש אותו..." כמה פעמים שמעת את המשפט הזה בילדותך, בבית הספר ובבית? כמה פעמים הרגשת אותו בבגרותך, כשמצאת את עצמך דוחה מטלות לימודיות, מאחר לעבודה, מתקשה למצוא דברים, מלהטט בהצלחה חלקית בלבד בין משפחה לעבודה או משלם ללא סיבה קנסות על איחורים בתשלום החשבונות?

בניגוד לדעה הרווחת, הפרעות קשב וריכוז אינן מתקיימות רק בילדות כפי שבא לידי ביטוי בבית הספר. הפרעות קשב וריכוז יכולות להמשיך לפגוע בתפקוד הלימודי, היומיומי, התעסוקתי והבין אישי גם בבגרות. אימון אישי לבעלי הפרעות קשב וריכוז פותח עבור אנשים החשים כי הפרעות הקשב מפריעות להם לתפקד ולנהל את חייהם כפי שהיו רוצים.

אימון אישי לבעלי הפרעות קשב: מטרות ואפשרויות

אימון אישי הוא התערבות ייעוצית קצרה וממוקדת המכוונת לסייע למתאמן לשפר את תפקודו והישגיו בכל תחום שיבחר. הוא מבוסס על יצירת מסגרת עבודה מחייבת בה מוגדרים יעדי על ותתי יעדים, ונבנית תוכנית פעולה להשגתם.

אנשים רבים מתקשים לבנות תוכנית פעולה ולדבוק בה, אך אנשים עם הפרעות קשב וריכוז עשויים להתקשות בכך במיוחד. זאת בשל הקשיים שלהם להתמקד במטלה יחידה ולהימנע מהסחות, לשמר מוטיבציה ועניין לאורך זמן, לארגן ולנהל לו"ז יעיל ולחלק משאבים בצורה מאוזנת בין מטרה מסוימת לבין לתחומי חיים אחרים. בשל כך, אימון אישי להפרעות קשב וריכוז מכוון להקניית מיומנויות שיאפשרו את מיצוי הפוטנציאל האישי ומבוסס על מספר היבטים מרכזיים:

• ארגון וניהול זמן: אימון אישי לבעלי הפרעות קשב וריכוז עשוי להתמקד בבנייה וארגון של מטלות יומיומיות, סדר עדיפויות ולוח זמנים, בשל הנטיות להתפזרות, דחיינות, חוסר מיקוד ומעבר תזזיתי ממטלה למטלה.

• חשיבה לטווח רחוק: רבים מבעלי הפרעות הקשב מאופיינים בהתנהלות אימפולסיבית, קושי בדחיית סיפוקים והימנעות מתכנון לטווח רחוק. אימון אישי מסייע להם לצפות קשיים, לזהות אזורים מועדים לפורענות, ומקנה אסטרטגיות התמודדות איתם. לדוגמא, אימון אישי לבעלי הפרעות קשב וריכוז יכול לסייע בבניית סביבת למידה או עבודה מתאימה.

• אסטרטגיות לפתרון בעיות: חוויות של תסכולים, כישלונות וקושי בשימור מוטיבציה לאורך זמן מותירות את חותמן ועלולות להקשות על התמודדות עם בעיות ועם גורמים מעכבים בדרך. אימון אישי לבעלי הפרעות קשב וריכוז מתמקד ברכישת מיומנויות עבודה, יכולת התמודדות עם תסכולים ואסטרטגיות לפתרון בעיות.

• מיומנויות בין אישיות: הפרעות קשב וריכוז יכולות להיות מלוות בקשיים חברתיים או בינאישיים, שכן אימפולסיביות, וכחנות, נטייה לעימותים, חוסר טאקט ופיזור דעת יכולים לתסכל ולהכעיס את הסביבה. אימון אישי לבעלי הפרעות קשב וריכוז מכוון לזיהוי קשיים אופייניים ולחיזוק המיומנויות החברתיות באופן שמקדם התמודדות יעילה יותר.

• ליווי בדרך להשגת מטרות ספציפיות: חלק מהסובלים מהפרעות קשב וריכוז פונים לאימון עם מטרות נקודתיות אותן הם מתקשים להשיג כגון הרחבת העסק הפרטי, עמידה בלוחות זמנים לימודיים, בניית אורך חיים בריא וכו', ולא על רקע קושי בהתמודדות כללית עם ההפרעה. עבור אנשים אלו האימון יהיה דומה לאימון אישי רגיל, אך יתייחס לקשיים הנובעים מהפרעת הקשב.

אימון אישי לבעלי הפרעות קשב: למי מתאים ולמי לא?

אימון אישי לבעלי הפרעות קשב וריכוז יכול לסייע משמעותית לאנשים החשים כי הסימפטומים שלהם פוגעים בהישגיהם וביצועיהם. עם זאת, מסגרת אימון זאת אינה מתאימה לכל מי שסובל מהפרעת קשב, ובפרט במקרים הבאים:

• הפרעת קשב קשה: האימון האישי אינו מהווה מענה מספיק במקרים של הפרעת קשב קשה עם סימפטומים בולטים, ובפרט סימפטומים חמורים של היפר אקטיביות, אך יכול לתרום כאשר הוא נלווה לטיפול תרופתי.

• הפרעת קשב וריכוז המלווה בקשיים רגשיים משמעותיים: מחקרים מצביעים על כך שאנשים עם הפרעות קשב וריכוז פגיעים יותר להפרעות רגשיות כמו דיכאון, חרדה, שימוש בחומרים ממכרים והפרעות התנהגות. במקרים אלו אימון אישי המתמקד בהיבט התפקודי בלבד אינו נותן מענה טיפולי מספק ומומלץ לפנות קודם לטיפול פסיכולוגי ובעת הצורך ניתן לפנות גם לאימון אישי.

• קשיים בין אישיים משמעותיים: כאמור, הפרעות קשב מלוות לעיתים בקשיים בין אישיים ובמיומנויות חברתיות. כאשר יש קושי משמעותי כגון בידוד, התנהגות אנטי-חברתית או קושי משמעותי ביצירת קשר, תהליך האימון עלול להיפגע ולכן מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי.

אימון קשב וריכוז במקום ריטלין?

כיום, כבר מובן כי ריטלין אינו תרופת קסם. הוא מסייע במיקוד הקשב, צמצום הנטייה להסחות דעת והפחתת היפר אקטיביות, אך אינו יוצר יש מאין את המיומנויות והיכולות החסרות לבוגרים עם הפרעות קשב וריכוז. ריטלין אינו מעלים קשיים חברתיים, אינו יוצר מוטיבציה ואינו מפתח יכולות ארגון וניהול זמן. בשל כך, התפתחו התערבויות מגוונות לסיוע לאנשים עם הפרעות קשב וריכוז בתחומים אלו ובתחומים אחרים בנוסף לטיפול התרופתי או בלעדיו.

אימון קשב וריכוז מסייע בשני מצבים מרכזיים:

1. אנשים המתקשים להתמודד עם תסמיני הפרעת הקשב: אם אתה מתקשה בניהול סדר העדיפויות שלך, לעמוד בלוחות זמנים, לארגן סדר יום יעיל, לשמור על סדר ולשמור על הרגלי חיים בריאים, אימון קשב וריכוז יכול לסייע.

2. אנשים המעוניינים בשיפור תפקודם או הישגיהם בתחום ספציפי: אם גם אתה מרגיש כי הישגיך בתחום התעסוקתי, הלימודי או האישי אינם מספקים, אימון קשב וריכוז יסייע לך בהשגת יעדים אלו. אימון קשב וריכוז יכול לסייע לך להקים עסק עצמאי, להגדיל את מספר לקוחותיך, לשפר את יכולות הניהול שלך, לשנות תחום קריירה, לפתח תחום עיסוק פרטי ועוד. האימון יהיה דומה לאימון רגיל אך יותאם באופן ייחודי לצרכיהם של בעלי הפרעות הקשב.

אימון קשב וריכוז אינו מתאים במקרים של קשיים רגשיים הנובעים מהפרעת קשב וריכוז. הפרעת קשב וריכוז מלווה פעמים רבות במצבי חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך או קשיים חברתיים המצריכים פסיכותרפיה אצל פסיכולוג, פסיכותרפיסט או עובד סוציאלי קליני. אימון קשב וריכוז אינו מתאים במקרים אלו שכן לרוב למאמנים אין הכשרה מתאימה לטיפול בקשיים רגשיים.

אימון קשב וריכוז - איך זה עובד?

אימון קשב וריכוז הוא סוג של אימון אישי. במסגרת אימון זה המאמן מסייע למתאמן להגדיר מטרות לשינוי. לעיתים יכוון האימון לשיפור מיומנויות התארגנות וניהול עצמי ביומיום ובמקרים אחרים יוגדרו מטרות שאינן נוגעות ישירות להפרעת הקשב. לאחר שיקבע יעד, ייקבעו תתי יעדים שהמתאמן ינסה להשיג בין פגישה לפגישה. בפגישות נערכת התבוננות משותפת ביעדים שהושגו ובקשיים שמנעו את השגתם. בשלב זה ניכרת פעמים רבות הפרעת הקשב. רבים מבעלי הפרעות הקשב מתקשים לנהל את זמנם ביעילות, לגייס ולשמר מוטיבציה לאורך זמן, להתמיד במטלות רוטיניות או לא מעניינות ולהאמין ביכולתם להצליח. כאשר מאותרים קשיים אלו המאמן והמתאמן פועלים יחד לצמצומם ולבניית אסטרטגיות התמודדות. קיומה של מסגרת מחייבת מהווה יתרון משמעותי עבור בעלי הפרעות קשב וריכוז הנוטים להתפזר ולהיות מוסחים בקלות.

    רופאים בתחום

    אף אוזן גרון
    פרופ' משה פוטרמן
    5.0
    ( 3 חוות דעת )
    "ד"ר פוטרמן טיפל בי במקצעויות. סובלני וקשוב .נתן מענה על כל שאלה. ממליצה בחום."
    קראו עליי עוד
    כירורגיה
    פרופ' סמי ניטצקי סגן מנהל המחלקה לכירורגיה של כלי הדם והשתלות ברמב"ם
    קראו עליי עוד
    תזונה ודיאטה
    ד"ר אילנה דריאל מחלות דרכי העיכול, אלרגיה ורגישות למזון בעלת דוקטורט לביוכימיה ומדעי התזונה
    קראו עליי עוד

    המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:

    מאמרים בנושא אימון לקשב וריכוז

    הכירו את התוכנה לאימון מוחי שתאמן את הקוגניציה והזיכרון שלכם
    הכירו את התוכנה לאימון מוחי שתאמן את הקוגניציה והזיכרון שלכם
    מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 04/01/2021
    • כתבה מכילה וידיאו
    • חסות

    רובנו מתייחסים לירידה בזיכרון בגיל המבוגר כאל תהליך בלתי הפיך ובלתי נמנע. אבל האם ידעתם שלמוח שלנו יש יכולת להשתנות... לכתבה המלאה

    מחקר: מצב רוח טוב משפר את יכולת קבלת ההחלטות שלכם
    מחקר: מצב רוח טוב משפר את יכולת קבלת ההחלטות שלכם
    מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/08/2014

    חוקרים אמריקנים מדווחים כי על ידי שיפור מצב הרוח במחוות קטנות, אפשר לשפר משמעותית את תפקוד הזיכרון ותהליכי קבלת החלטות לכתבה המלאה

    באנר הצטרפות

    רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

    שווה לך להצטרף!
    youtube ערוץ הוידאו של
    Infomed
    הפייסבוק
    שלנו
    instagram האינסטגרם
    שלנו