דלג לתוכן

הלבנת שיניים בלייזר (Laser Teeth Whitening)

Laser Teeth Whitening

מתאים לטיפול ב:

  • חריקת שיניים
  • עששת
המומחים של Infomed מסבירים:
הלבנת שיניים בלייזר היא הליך שנעשה במרפאת שיניים אצל רופאה או רופא שיניים ולא באופן עצמאי בבית. הלבנת שיניים היא אחד מטיפולי השיניים הקוסמטיים המבוקשים ביותר, אך בשונה משיטות הלבנה אחרות, הליך זה כולל שימוש בג'ל הלבנה ולייזר - קרן אור בעוצמה גבוהה.

חשוב לציין כי ממחקר שסקר מחקרים מקצועיים בין השנים 2003-2013, עולות ראיות סותרות לגבי האם הלייזר באמת מגביר את יעילות ההלבנה או מאיץ את ההלבנה בהשוואה להליכי הלבנה אחרים[1].

קיימות אפשרויות רבות להלבנת שיניים ביתיות כגון סדים המוכנים על ידי רופא/ה שיניים או תכשירי מדף ללא מרשם כגון משחות שיניים, ג'לים ומדבקות. במרפאות השיניים, לעומת זאת, הלבנת שיניים בלייזר היא השיטה המקובלת, בה נעשה שימוש בחומרים המכילים חומרי הלבנה יעילים בריכוז גבוה יותר, מאחר שהדבר נעשה תחת פיקוח מקצועי[2].

מטופלת שוכבת על כיסא רופאת שיניים בזמן הלבנת שיניים בלייזר
צילום: shutterstock | F8 studio

מטרת הטיפול

המטרה של הלבנת שיניים בלייזר היא לגרום לשיניים להיראות לבנות יותר. עם זאת, מדובר בהליך אסתטי ומראה לא לבן ונוצץ של השיניים אינו בהכרח מעיד על בעיה או על הצבע האמיתי של השיניים. בסופו של יום, צבע השן האמיתי הוא צבעו של הדנטין (גוף השן), המצוי מתחת לאמייל (השכבה החיצונית), וצבעו של הדנטין הוא בעל גוון חום-צהבהב ואילו האמייל שקוף. כדי לדעת אם ניתן באמת להשיג את מטרת ההלבנה, יש לפנות לרופא/ת שיניים לקבל ייעוץ[3].

מתי מתבצע

כמו שצבע השיער והעור שלנו משתנים עם הגיל, כך גם השיניים שלנו משתנות. למעט אנשים יש שיניים לבנות מבריקות, ולובן השיניים נוטה להפוך לדהוי יותר ככל שמתבגרים. שינוי צבע השיניים יכול לקרות מסיבות רבות, ובהן[4]:
 
  • צריכת מזונות ומשקאות מסוימים, כמו קפה ותה.
  • עישון.
  • הזדקנות.
  • סדקים בשיניים שנוטים יותר להיות מוכתמים.
  • תרופות מסוימות, כמו סוגים של אנטיביוטיקה.

הכנות לטיפול

לפני ביצוע הלבנת שיניים בלייזר יש לעבור בדיקה יסודית על ידי רופא/ת שיניים כדי לוודא שאין כתמים שניתן להסיר באמצעות ניקוי של שיננית, כמו גם כדי לוודא ששינוי הצבע אינו נובע מעששת או מבעיה אחרת. ההמלצה היא לבצע ניקוי יסודי של השיניים והחניכים כשבועיים לפני הלבנת שיניים בלייזר, כמו גם להקפיד על שימוש במשחת שיניים נגד רגישות לפני הטיפול.
עם זאת, במקרה של ביצוע הוספת שיניים לא טבעיות, מומלץ לבצע הלבנת שיניים בלייזר לפני התקנת הכתר, שתל, תותבת, וזאת כדי שניתן יהיה להתאים אם צבע התוספת לצבע השיניים הטבעיות לאחר ההלבנה[3].

מהלך הטיפול 

הלבנת שיניים בלייזר היא הליך שאורך כשעה. תחילה יונח מעין מגן גומי על החניכיים כדי להגן עליהן מפניה צריבה או כוויה. לאחר מכן רופא או רופאת השיניים ימרחו על השיניים ג'ל מיוחד, שהוא החומר הפעיל (לרוב מי חמצן) ולאחר מכן השיניים יוארו בלייזר כדי להאיץ את התגובה של החומר הפעיל בתהליך ההלבנה. במקרים רבים הליך זה נעשה מספר פעמים במסגרת הטיפול. לבסוף, לאחר שהשיניים הגיעו לגוון הרצוי, יוסרו המגן וחומר ההלבנה מהפה[4].
 

כאמור, האמייל הוא שכבה שקופה וחיצונית לדנטין. הדנטין, שצבעו צהוב-חום, משתקף דרך שכבת האמייל. בתהליך הלבנת שיניים בלייזר למעשה החומר הפעיל חודר דרך האמייל אל הדנטין וגורם לשחרור של פיגמנטים אשר גורמים לדנטין להיות לבן יותר[3].

אחרי הטיפול 

במקרים מסוימים השיניים עלולות להפוך לרגישות לקור ולחום כמה ימים לאחר הטיפול. במקרים אחרים יורגשו אי נוחות בחניכיים, כאב גרון או שיופיעו כתמים לבנים בקו החניכיים. תסמינים אלו הם בדרך כלל זמניים וצריכים להיעלם תוך מספר ימים מסיום הטיפול[5].

סיכונים ​​​​​​​

הלבנה בלייזר נעשית במרפאה על ידי רופא/ת שיניים ואינה אמורה לגרום לנזק כלשהו בשן, כמו גם לא להחליש או לפגוע באמייל ובעצב השן[3].

להבדיל מהערכות הביתיות, שלעיתים אינן מכילות מספיק מוצר הלבנה או שהסד בהן לא יושב בדיוק וחלק מהג'ל עלול לדלוף אל החניכיים והפה ולגרום לשלפוחיות ולרגישות, הלבנה בלייזר נחשבת להליך בטוח יחסית. עם זאת, חשוב לשים לב שההליך מבוצע על-ידי רופא/ת שיניים ולא על ידי שיננית, אחות או קוסמטיקאית[4].
​​​​​​​

הלבנת שיניים נעשית באופן פרטי מאחר שזה נחשב לטיפול קוסמטי. העלויות משתנות אך לרוב הליך זה נחשב ליקר יותר בהשוואה להלבנת שיניים ביתית[4].

הלבנת שיניים בלייזר יכולה לעבוד רק על שיניים טבעיות. זה לא יעבוד על תותבות, כתרים וציפויים[5].

מומלץ להימנע מהליך זה לעתים קרובות מדי. רופאה או רופא שיניים מנוסים יכולים לתת מידע מה היא התדירות הטובה ביותר עבור המטופל/ת.

תוצאות הטיפול​​​​​​​

במשך הזמן השיניים נוטות שוב להצהיב או לצבור כתמים. כדי לשמור עליהן לבנות ייתכן ויהיה צורך לבצע מדי פעם טיפול נוסף3. התוצאות יכולות להימשך בין מספר חודשים ל-3 שנים – הזמן הארוך ביותר מבין כל טיפולי הלבנת השיניים[4].
​​​​​​​

ניתן לעזור לשמור על התוצאות לטווח ארוך יותר על ידי צחצוח, שימוש בחוט דנטלי ושטיפה מדי יום. כמו כן, מומלץ להימנע או להפחית מזונות ומשקאות חומציים ועתירי טאנינים כגון תה שחור וקפה, יין לבן ואדום, משקאות אנרגיה, משקאות מוגזים (כהים ובהירים), רטבים מסוימים (סויה, עגבניות, קארי), פירות יער ומזונות אחרים בעלי צבע חזק[6].
[1] Niger Med J. 2014 Sep-Oct; 55(5): 363–368. doi: 10.4103/0300-1652.140316.
[2] J Evid Based Dent Pract. 2014 Jun; 14 Suppl: 70–76. Published online 2014 Feb 13. doi: 10.1016/j.jebdp.2014.02.006.

רופאים בתחום

רפואת שיניים
ד"ר גבי לביא רופא שיניים, מומחה לרפואת הפה, מוסמך לביצוע היפנוזה רפואית וכן לשימוש בגז צחוק
קראו עליי עוד
רפואת שיניים
ד"ר עמוס בוחניק
5.0
( 23 חוות דעת )
"שירות מעולה"
קראו עליי עוד
רפואת שיניים
ד"ר יארה סרור מומחית לאנדודונטיה (מומחית לטיפולי שורש)
קראו עליי עוד

המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:

מאמרים בנושא הלבנת שיניים בלייזר

לייזר ברפואת שיניים
לייזר ברפואת שיניים
ד"ר תמר אדהאן מאת: ד"ר תמר אדהאן 31/05/2023
  • חסות

אחד החידושים בתחום רפואת השיניים הוא השימוש בלייזר. כיצד מסייע לייזר בטיפולי שיניים, אילו טיפולים אפשריים בשיטה זו ... לכתבה המלאה

שאלות מתוך פורום ציפוי שיניים

בניהול ד"ר יואב ירון
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו