- אינפומד
- טיפולים וניתוחים
- כריתת כליה
כריתת כליה (Nephrectomy)
Nephrectomy
המומחים של Infomed מסבירים:
מטרה
כריתת כליה מבוצעת במטופלים הסובלים מנזק חמור לכליות כתוצאה ממחלה, פציעה, או מצב מולד. בין אלה נכללים סרטן כליות (קרצינומה של תא הכליה), מחלת כליות פוליציסטית (מחלה שבה ציסטות, או מבנים דמויי כיס, מחליפים את רקמות הכליה הבריאות; וזיהומי כליה חמורים. היא משמשת גם להסרת כליה בריאה מתורם לצורך השתלת כליה.
הכנה לניתוח
קודם לניתוח כריתת כליה , יילקחו מן המטופל דגימות דם כדי לוודא את הסוג ואת ההתאמה המוצלבת למקרה שיידרש עירוי דם במהלך הניתוח. כמו כן יוכנס קתתר לשלפוחית השתן של המטופל. ההליך הניתוחי של כריתת כליה יוסבר למטופל יחד עם הסיכונים האפשריים.
סיכונים
סיבוכים אפשריים של כריתת כליה כוללים זיהום, זימום, ודלקת ריאות שלאחר ניתוח. ישנו גם סיכון של אי ספיקת הכליה אצל מטופל בעל תפקוד לקוי או מחלה בכליה הנותרת.
תוצאות
תוצאות נורמליות של כריתת כליה תלויות במטרת ההליך ובסוג הכריתה המבוצע. מיד לאחר ביצוע ההליך, רגיל הוא שהמטופלים יחושו כאב במקום החתך, במיוחד בעת שיעול או נשימה עמוקה.
לאחר כריתת כליה מתבצע מעקב קפדני אחר התפקוד הכלייתי של המטופל. אם הכליה הנותרת בריאה, היא תגביר את פעילותה עם הזמן כדי לפצות על אובדן הכליה שהוסרה.
משך האשפוז תלוי בסוג הליך כריתת הכליה. מטופלים שעברו כריתת כליה לפרוסקופית רדיקלית ישוחררו כעבור יומיים עד ארבעה ימים. מטופלים שעברו כריתת כליה פתוחה מסורתית מאושפזים למשך כשבוע.
זמן ההתאוששות מהליך של כריתת כליה משתנה גם הוא בממוצע משלושה עד שישה שבועות.
רופאים בתחום
אורתופדיה
פרופ' רונן דבי מומחה להחלפת מפרקים, אורטופד ירך וברך, כירורגיה אורטופדית, שחיקת סחוסים.
קראו עליי עודהמומחים של Infomed עונים על שאלות:
שאלה: יש לי שחיקת סחוס בברכיים. לפני שנה עברתי ניתוח לכריתת גוש סרטני בכליה. נשארו לי 80 אחוז מהכליה. שתי הכליות עובדות מצוין. האם תוסף המזון מגה גלופלקס יכול להזיק לכליה?
המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:
מחלות קשורות
- סרטן כליות
- אבנים בכליות
בדיקות קשורות
- ספירת דם
- בדיקה דם סמוי בצואה
טיפולים וניתוחים קשורים
- ריסוק אבנים חוץ גופי ESWL
- תיקון דליפת שתן TVT
- ניתוח אשך טמיר
- כריתת ערמונית
- ריסוק אבנים אורטרוסקופיה
מאמרים בנושא כריתת כליה
אבחון הרחבת אגן הכליה בעזרת אולטרה סאונד
מאת: פרופ' דניאל לנדאו, מנהל מחלקת ילדים 26/01/2014
הרחבת אגן הכליה בעובר היא ממצא שכיח מאוד במהלך ההיריון ומתגלה באמצעות בדיקת אולטרה סאונד. מהו אגן כליה מורחב ואיך מ... לכתבה המלאה