דלג לתוכן

טיפול TRT לטינטון (Tinnitus Retraining Therapy)

Tinnitus Retraining Therapy

מתאים לטיפול ב:

  • היפראקוזיס
  • טינטון (טיניטוס) אוזן פנימית
המומחים של Infomed מסבירים:

טינטון כרוני עיקש (ציפצופים באוזניים, טיניטוס) הוא תופעה שעדיין רבים מהרופאים והמטפלים בארץ אינם מקדישים לה תשומת לב ראויה, למרות שהיא פוגעת בכ- 10% מהאוכלוסיה לפחות. על פי מחקרים בינלאומיים מדובר בתופעה המשפיעה על 10-15 אחוז מהאוכלוסיה (אנשים מעל גיל 18 סובלים מטיניטוס עיקש). 

חלק ניכר מהחולים סובל מהיפראקוזיס (רגישות לרעש, חוסר סבילות לרעש) ומתופעות של הפרעות שינה ודיכאון, הם סובלים מיאוש עמוק, העדר יעוץ תומך, ותחושה חריפה של חוסר אונים.

המודל הרפואי הנוירופיזיולוגי (Jasterboff model) פותח בשנות התשעים, והוא מסביר את מהות והיווצרות הטינטון. על בסיס המודל פותחה שיטת טיפול TRT -Tinnitus Retraining Therapy, שכוונתה להביא להסתגלות (Habituation) של המוח ושל החולה לטינטון. הטכניקה להסתגלות המוח משלבת עבודה על הרובד המוחי התת מודע באמצעות גריה אודיטורית, ועל הרובד המוחי המודע על ידי מפגשי יעוץ, טכניקות הרפיה שונות ולמידה עצמית מודרכת.

בטיפול TRT החולה מקבל שילוב בין ייעוץ הנחייה ליווי והדרכה, לבין טיפול בגירוי שמיעתי לאוזניים. הגירוי השמיעתי יכול להיות באמצעים שונים, בין אם על ידי שימוש בתוכנות חינמיות של רעשי סביבה ועד להתאמת מכשירי שמיעה. משך טיפול ממוצע הוא כשנה וחצי עד שנתיים כאשר תדירות מפגשי הייעוץ יכולה להיות בין פעם בחודש ועד פעם בכמה חודשים (למקרים מאוד קשים).

טיפול TRT מבוצע על ידי רופאים וקלינאים שהוסמכו לטפל בשיטה זו בקורסים מיוחדים שנעשים על ידי מפתחי השיטה בארה"ב ובבריטניה.

על פי מחקרים בינלאומיים רבים שנעשו על אלפי חולים ברחבי העולם ובישראל, מצבם של יותר מ- 84% מהחולים משתפר באופן ניכר, ועל פי כל מדד של מחקר טיניטוס הם נחשבים כהצלחה טיפולית.

TRT הוא הטיפול המוביל לטינטון ולהיפראקוזיס בבריטניה, אוסטרליה, ארה"ב, צרפת, הולנד, שבדיה, פולין, גרמניה וארצות רבות בעולם המערבי.

מאת: ד"ר טליה מרק, מנהלת תחום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה וטינטון במכון אופקים

    רופאים בתחום

    יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
    ד"ר עלי מפרע מומחה ברפואת נשים ולאולטרסאונד מיילדותי
    קראו עליי עוד
    רפואה סינית
    אסף מור (Dipl CM)
    5.0
    ( 25 חוות דעת )
    "לא כרגע"
    קראו עליי עוד
    אורתופדיה
    פרופ' רונן דבי
    4.9
    ( 8 חוות דעת )
    "התשובות אומרות הכל, דליה, הפרופסור, שירה, צוות אדיב נעים ומקצועי, תודה על הכל"
    קראו עליי עוד

    מאמרים בנושא טיפול TRT לטינטון

    כמה רעש פוגע בשמיעה?
    כמה רעש פוגע בשמיעה?
    ד"ר טליה מרק מאת: ד"ר טליה מרק 11/03/2014

    רעש נמצא בכל מקום. אבל כשאתם חשופים לרעש חזק מדי, אתם עלולים לפגוע בשמיעה שלכם. בפעם הבאה שתלכו להופעה או שתעמדו לי... לכתבה המלאה

    יש לך ועדה רפואית של ביטוח לאומי? 7 טעויות שאסור לעשות
    יש לך ועדה רפואית של ביטוח לאומי? 7 טעויות שאסור לעשות
    עו"ד ענת רותם מאת: עו"ד ענת רותם 02/12/2015

    טעויות במילוי טפסים, חוסר מיקוד ואפילו פספוס של תאריך ההתיישנות: כולם עלולים להוביל לכישלון התביעה בוועדה הרפואית ש... לכתבה המלאה

    באנר הצטרפות

    רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

    שווה לך להצטרף!
    youtube ערוץ הוידאו של
    Infomed
    הפייסבוק
    שלנו
    instagram האינסטגרם
    שלנו