ניאצין, ויטמין B3 (Niacin, Vitamin B3)
סוג
ויטמיןמקורות תזונתיים וטבעיית
כבד, בשר רזה, עוף, דגים, דגנים מלאים, אגוזים וקטניות מיובשות הם המקורות הטובים ביותר של ניאצין.תכשירים רפואיים
ניתן להשיג ניאצין ללא מרשם רפואי, לבד או במגוון רחב של תכשירי ויטמינים ומינרלים. חומצה ניקוטינית במינון גבוה ניתן להשיג רק עם מרשם רפואי.סוגי אוכל המכילים את הויטמין
אגוזים, בשר אדום, דגים, כבד, לחם ודגנים, עוף, קטניותחיוני לטיפול ב
התמכרות לאלכוהול, מחלת כבד, פלגרהכמות יומית מומלצת
גברים 19נשים 15
בזמן הריון 18-21
פירוט הקיצבות היומיות המומלצות של ניאצין הן: 6 מ"ג (מלידה עד 6 חודשים), 8 מ"ג (6 חודשים עד שנה), 9 מ"ג (מגיל שנה עד 3 שנים), 11 מ"ג (4 - 6 שנים), 16 מ"ג (7 - 10 שנים), 18 מ"ג (גברים מעל גיל 10), 15 מ"ג (נשים מעל גיל 10). בהריון יש להוסיף 18 מ"ג, ובהנקה - 21 מ"ג.