תיאמין, ויטמין B1 (Thiamine, Vitamin B1)
סוג
ויטמיןמקורות תזונתיים וטבעיית
תיאמין מצוי בכל המזונות הלא מעובדים. מקורות תזונתיים טובים הם לחם ודגנים מלאים או מועשרים, אורז חום, מאכלי בצק (פסטה), כבד, כליות, בשר, דגים, קטניות, אגוזים, ביצים ורוב הירקות. נבט חיטה וסובין הם מקורות מעולים של תיאמין.תכשירים רפואיים
ניתן להשיג תיאמין ללא מרשם רפואי, לבד או במגוון רחב של תכשירי ויטמינים ומינרלים.סוגי אוכל המכילים את הויטמין
אגוזים, בשר אדום, כבד, לחם ודגנים, קטניותחיוני לטיפול ב
בריברי, התמכרות לאלכוהול, מחלת כבד, פעילות יתר של בלוטת התריס, תסמונת ורניקהכמות יומית מומלצת
גברים 1.0-1.3נשים 0.7-1.0
בזמן הריון 1-1.1
פירוט הקיצבות היומיות המומלצות הן: 0.3 - 0.8 מ"ג (מלידה עד 8 שנים), 0.9 - 1.2 מ"ג (נערים מגיל 9 - 17), 0.8 - 0.9 מ"ג (נערות מגיל 9 - 17), 0.9 - 1.3 מ"ג (גברים מעל גיל 17), 0.9 - 1.0 מ"ג (נשים מעל גיל 17). 1.0 מ"ג (בהריון), 1.1 מ"ג (בתקופת ההנקה).