דלג לתוכן

תיאמין, ויטמין B1 (Thiamine, Vitamin B1)

1 דקות קריאה


סוג

ויטמין

מקורות תזונתיים וטבעיית

תיאמין מצוי בכל המזונות הלא מעובדים. מקורות תזונתיים טובים הם לחם ודגנים מלאים או מועשרים, אורז חום, מאכלי בצק (פסטה), כבד, כליות, בשר, דגים, קטניות, אגוזים, ביצים ורוב הירקות. נבט חיטה וסובין הם מקורות מעולים של תיאמין.

תכשירים רפואיים

ניתן להשיג תיאמין ללא מרשם רפואי, לבד או במגוון רחב של תכשירי ויטמינים ומינרלים.

סוגי אוכל המכילים את הויטמין

אגוזים, בשר אדום, כבד, לחם ודגנים, קטניות

חיוני לטיפול ב

בריברי, התמכרות לאלכוהול, מחלת כבד, פעילות יתר של בלוטת התריס, תסמונת ורניקה

כמות יומית מומלצת

גברים 1.0-1.3
נשים 0.7-1.0
בזמן הריון 1-1.1
פירוט הקיצבות היומיות המומלצות הן: 0.3 - 0.8 מ"ג (מלידה עד 8 שנים), 0.9 - 1.2 מ"ג (נערים מגיל 9 - 17), 0.8 - 0.9 מ"ג (נערות מגיל 9 - 17), 0.9 - 1.3 מ"ג (גברים מעל גיל 17), 0.9 - 1.0 מ"ג (נשים מעל גיל 17). 1.0 מ"ג (בהריון), 1.1 מ"ג (בתקופת ההנקה).

מינון לטיפול בחסר

המינון נקבע באופן אינדיבידואלי על פי אופי וחומרת המחלה. כללית נותנים 5 - 25 מ"ג 3 פעמים ביום דרך הפה. לעתים נותנים את הויטמין בהזרקה, כאשר המחסור חמור או כשהתסמינים הופיעו לפתע.
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו