ויטמין E (Vitamin E)
סוג
ויטמיןמקורות תזונתיים וטבעיית
שמנים ממקור צמחי מהווים מקור טוב של ויטמין E. מקורות אחרים עשירים בויטמין זה הם ירקות עם עלים ירוקים, דגנים מלאים ונבט חיטה.תכשירים רפואיים
ניתן להשיג ויטמין E ללא מרשם רפואי, לבד או במגוון של תכשירי ויטמינים ומינרלים. ויטמין E מצוי גם בקרמים לפנים. אלפא טוקופרול היא הצורה הפעילה ביותר של ויטמין זה.סוגי אוכל המכילים את הויטמין
ביצים, חמאה/מרגרינה, ירקות ירוקים, כבד, לחם ודגנים, פירותחיוני לטיפול ב
מחלת כבד, ציסטיק פיברוזיסכמות יומית מומלצת
גברים 10נשים 8
בזמן הריון 10-11
פירוט המינון של ויטמין E מבוטא בשני סוגי יחידות. שווה-ערך לאלפא טוקופרול (alpha-TE) ויחידות בינלאומיות (IU) . הקיצבות היומיות המומלצות הן: 3 מ"ג אלפא-TE (4.5 IU) מלידה עד 6 חודשים. 4 מ"ג אלפא-TE (6 IU) מ- 6 חודשים עד שנה, 5 מ"ג אלפא-TE (7.5 IU) משנה עד 3 שנים, 6 מ"ג אלפא-TE (9 IU) מ- 4 עד 6 שנים, 7 מ"ג אלפא-TE (10.5 IU) מ- 7 - 10 שנים, 8 מ"ג אלפא-TE (12 IU) לגברים מגיל 11 - 14 ולנשים מגיל 11 ומעלה, 10 מ"ג אלפא-TE (15 IU) לגברים מעל גיל 15. יש להוסיף 2 מ"ג אלפא-TE (3 IU) בהריון ו- 3 מ"ג אלפא-TE (4.5 IU) בהנקה.