דלג לתוכן

בדיקות בתקופה של היריון

בדיקות בתקופה של היריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/05/2009
2 דקות קריאה

כל אישה יודעת שברגע שהיא נכנסת להיריון, היא נכנסת למסדרון ארוך שכולל אינספור בדיקות. מטרתן לבדוק את מצב העובר, ולאבחן בעיות שונות, אם הן קיימות. זאת על מנת שיהיה ניתן להתמודד איתן בזמן, עד הרגע בו העובר יוצא אל אוויר העולם.

מהרגע הראשון בו אישה נכנסת להיריון היא מתמסרת לסוגים שונים של בדיקות, אשר מאפשרות לאשש או להפריך קיומן של מחלות שונות. אישוש או הפרכה אלו עוזרים לה להמשיך בתהליך ההיריון. לעיתים הם עוזרים לה להחליט האם ברצונה או ביכולתה להמשיך כלל בתהליך, וכמובן להכין את עצמה לרגע בו יצא העובר אל העולם.

קצרה היריעה מלהכיל את כל סוגי הבדיקות שיש לערוך בעת תקופת ההיריון. על כן נציין חלק מהן, על פי חלוקה לקטגוריות שונות. לפני כן יש לומר שכל בדיקה נעשית אך ורק בהסכמת האישה, אחרי שהוסבר לה באיזו בדיקה בדיוק דובר, מה המשמעות שלה, וכמובן אחרי שהיא וידאה שאת הבדיקה עורך רופא אחראי ומנוסה.

בדיקות ההיריון השונות ניתן לחלק לשלוש קבוצות. הקבוצה הראשונה, הן בדיקות רגילות. מדובר בבדיקות שמטרתן לאבחן את מצב בריאותה של האישה באופן עקבי, אחת לחודש עד ההיריון. מדובר בבדיקות כמו לחץ דם, משקל, חלבון, ספירת דם, שתן, בדיקת העמסת סוכר ובדיקת אולטראסאונד. בדיקות אלו מאפשרות לאבחן פגמים בבריאות האישה ובבריאות העובר.

קבוצה שניה של בדיקות, נתמכות לא מעט על ידי הקבוצה הראשונה של הבדיקות. מדובר בבדיקות שמטרתן להפריך סיכונים למחלות שונות. למשל, בדיקת חלבון עוברי, בדיקת שקיפות עורפית, ובדיקות נוספות לגילוי תסמונת דאון ומומים שונים במערכת העצבים והמוח של העובר. הבדיקות נערכות בטווח זמן סביר אחרי ההיריון (בין השבוע העשירי לעשרים) על מנת שהאישה תוכל להחליט אחריהן, האם ברצונה וביכולתה להמשיך בהיריון או לא.

קבוצה שלישית של בדיקות, הן בדיקות גנטיות היריון, שמטרתן לאבחן האם לקה העובר במחלה שקיימת אצל אמו או אצל אביו. בין שאר הבדיקות מדובר בבדיקות טיזקס, דם עוברי ובדיקות סיסי שלייה. כל קבוצה של בדיקות מתבצעת בהתאם לצורך, והן בהתאמה לגיל האישה, מצבה הרפואי וההיסטוריה הרפואית של המשפחה. כל בדיקה דורשת היערכות אחרת של האישה, אם זה צום ואם זה מנוחה לפני ואחרי הבדיקה. חשוב מאוד שהיא תברר אצל הרופא המבצע את הבדיקה מה עליה לעשות לפני ואחרי הבדיקה, על מנת לעבור אותה בצורה שלווה.

נקודה אחרונה, שחשוב שהאישה תשים לב אליה, היא עלות הבדיקות. עלות הבדיקות מתחלקת לשניים. ישנן בדיקות שקופת החולים מעניקה לאישה בחינם כגון, בדיקות דם, לחץ דם, משקל, סוכר, ואולטראסאונד. לעומת זאת, ישנן בדיקות שהקופה משלמת רק במידה והן נכללות בביטוח של האישה, למשל בדיקת מי שפיר, בדיקת חלבון עוברי, סיסי שלייה, בדיקות גנטיות היריון, בדיקת שקיפות עורפית ועוד. על האישה לבדוק מה כלול אצלה בביטוח ומה לא, ומה קופת החולים עושה בעצמה ומה היא שולחת אותה לעשות אצל גורם אחר.

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
ד"ר עלי מפרע
ד"ר עלי מפרע יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחה ברפואת נשים ולאולטרסאונד מיילדותי
ד"ר אולגה גורגולה גלפרין
ד"ר אולגה גורגולה גלפרין יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
4.9
( 16 חוות דעת )
"אני שנים אצל ד״ר אולגה גורגולה ולא אחליף אותה! לפניי שהיא ד״ר, היא בן אדם אנושי, בגובה העיניים, מקשיב ואכפתי! ובפן המקצועי, היא מקצועית ברמות הכי גבוהות שיש! תמיד נותנת תחושת ביטחון והבנה!"
ד"ר לילך בנימיני
ד"ר לילך בנימיני גנטיקה רפואית
5.0
( 6 חוות דעת )
"נעימה ויסודית"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו