סובל מעצירות? פנה למומחה בפורום מערכת העיכול >>>
אנשים רבים עסוקים יתר על המידה בנושא של עצירות. דאגה ביחס לצורת הצואה, מידת הנוקשות, הצבע ותכיפות פעולות המעיים מדווחים פעמים רבות לרופא/ה. אלו תלונות זניחות מבחינה רפואית. רק לעיתים נדירות (ולרוב אצל מטופלים מבוגרים יותר) מעיד שינוי בפעילות המעיים על בעיה רצינית.
ירידה במשקל וצואה צרה, דמוית עיפרון, מרמזים על גידול במעי התחתון.
כאב בטן ובטן נפוחה מרמזים על חסימת מעיים אפשרית.
טיפול ביתי
תזונה בריאה למעיים עדיפה על גילוי עניין בפרטי תהליך יציאת הצואה. התזונה צריכה לכלול פירות וירקות טריים. זאת בשל תרומתם כמשלשל טבעי ותוספת הסיבים התזונתיים שלהם. סיבים תזונתיים מצויים בסובין, סלרי, לחם מדגנים מלאים. הם אינם קיימים במזונות מעובדים מאוד. הסיבים סופחים מים לצואה ומוסיפים נפח, ובכך מפחיתים את זמן המעבר מהפה למעיים ומרככים את הצואה.
יציאת צואה עשויה להתרחש שלוש פעמים ביום או פעם אחת מדי שלושה ימים, ועדיין היא תהיה נורמלית. אין סיבה לדאגה גם אם משתנה צבע הצואה, מרקמה, דחיסותה או הנפח שלה. היציאות עשויות להיות סדירות או לא סדירות. אל תדאגו ביחס אליהן אלא אם כן יש סטייה משמעותית ביותר מהשיגרה.
אם אתם צריכים להשתמש בחומרים משלשלים, עדיף לבחור בחומר משלשל כגון פסיליום . חלב מתחמוצת המגנזיום עשוי להיות מספק, אבל אסור להשתמש בו לאורך זמן, כמו גם במשלשלים מסורתיים חזקים אחרים. זכרו שפעילות גופנית יכולה לעזור (ממש כמו בכל מצב אחר).
במקרה של בעיה חריפה, חוקן עשוי לעזור. חוקנים מסוג פליט (Fleet) הם חד פעמיים ונוחים לשימוש. אם יש לכם צורך במשלשלים באופן קבוע, התייעצו עם הרופא/ה שלכם בביקור השגרתי הבא שלכם.
בעת ביקור אצל הרופא/ה
אם שגרת היציאות שלכם השתנתה באופן משמעותי, ניתן לצפות לבדיקה רקטלית ידנית של פי הטבעת. לרוב יומלץ גם על בדיקת המעי התחתון או אף על בדיקת המעי הגס כולו בעזרת צינור גמיש (סיגמוידסקופיה או קולונוסקופיה). בדיקות אלו אינן מסוכנות וגורמות לאי נוחות קלה בלבד. אם אתם סובלים רק מבעיה קלה, ייתכן שתקבלו עצות דומות לאלו שניתנו בחלק מן הטיפול הביתי, בלי שייערכו בדיקה או הליכים אחרים.
סובל מעצירות? התייעץ עם המומחה בפורום מערכת העיכול >>>