דלג לתוכן

על ערמונית מוגדלת שפירה והפרעות במתן שתן

שאלות ותשובות על ערמונית מוגדלת שפירה והפרעות במתן שתן

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/11/2010
2 דקות קריאה

שאלה: באיזה גיל מומלץ לגשת לבדיקה ראשונית אצל אורולוג?
מומלץ לכל גבר בסביבות גיל ה 50 לבצע פעם בשנה בדיקה רקטאלית ע"י אורולוג ובדיקת דם ל PSA כבדיקת סקר לגילוי מוקדם של סרטן הערמונית.

שאלה: על איזה טיפול ראשוני אתה ממליץ לגבר כבן 60 שסובל מהפרעות במתן שתן?
בשלב הראשון לאחר הבדיקות הבסיסיות כגון בדיקות דם הכוללות :תפקודי כליות, בדיקת PSA. בדיקת שתן כללית + תרבית, ובדיקת אולטרסאונד, מומלץ להתחיל בטיפול תרופתי לשיפור התסמינים.
קיימים מספר רב של תרופות אשר באחוז מסויים גורמות לשיפור במתן השתן וכן לירידה בתסמינים החסימתיים. אולם יש לזכור כי לא קיימות תרופות אשר נותנות מענה לבעיה במאת האחוזים, וכן, ברוב המקרים ישנן גם תופעות לוואי, כגון: ירידת לחץ-דם, חולשה וסחרחורת וירידה בחשק המיני ובתפקוד המיני.

שאלה: באיזה שלב היית ממליץ על טיפול להסרת הערמונית?
במידה והמטופל נטל את התרופה לתקופה מסויימת ובזמן הזה לא חל שיפור בהפרעות, או שמתגלות תופעות לוואי אשר אינן מאפשרות המשך טיפול תרופתי.
ישנם מקרים בהם המטופל בעצמו איננו מעוניין בטיפול התרופתי, בתואנה שטיפול כזה רק דוחה את תאריך הניתוח ואינו פותר למעשה את הבעיה כמו בניתוח ערמונית.

שאלה: האם הטיפול פוגע בתפקוד המיני, והאם יש פגיעה בפוריות לאחר מכן?
בטיפול הניתוחי יש אחוז קטן (פחות מ 10%) של גברים שמתלוננים על ירידה בזיקפה, לעומת שיטת הניתוח הסגור בו אחוז החולים המתלוננים קטן יותר. בשתי השיטות, באחוז גבוה של החולים לאחר הניתוח ,ישנה תופעה של שפיכה אחורית. לכן הסיכוי לפוריות והבאת ילדים הינו נמוך, אך עדיין אפשרי.

שאלה: האם לאחר הטיפול, הערמונית עלולה לגדול מחדש?
הצלחת הניתוח תלויה במיומנות הרופא המנתח ,אשר מסיר את כל החלק הפנימי של הבלוטה עד לקליפה (קופסית). ידוע שבמקרים בהם הרופא המנתח לא הסיר את כל בלוטת הערמונית עד לקליפה, היתה גדילה מחודשת של הערמונית והפרעות במתן השתן שהופיעו לאחר מספר שנים. מנסיוני, במעקב של 10 שנים ומעלה, מעל 90% לא דווחו מקרים של הגדלה חוזרת.

שאלה: מה עושים במקרה של חולה עם קטטר קבוע שאין לו אישור רפואי לעבור ניתוח בהרדמה כללית או אזורית, והאם ניתן לגמול אותו מהקטטר?
קיים טיפול ללא צורך באשפוז, המתבצע במרפאה בעזרת אלחוש בלבד ע"י משחה. הטיפול נקרא תרמו-תרפיה. מדובר בטיפול חד פעמי האורך כשעה. הטיפול גורם לחימום של בלוטת הערמונית ועל ידי כך נגרם הרס של הרקמות החוסמות את מעבר השתן. מנסיוני, כ 70% מהמטופלים נגמלים מהקטטר לחלוטין לאחר כחודש ו 20% נוספים נגמלים לאחר חודש וחצי לערך, כך, שסיכויי ההצלחה לגמילה מקטטר הינם כ 90%.

הראיון נערך עם מומחה לכירורגיה אורולוגית וחלוץ שיטת אידוי הערמונית.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר מיכאל ביים
ד"ר מיכאל ביים כירורגיה
5.0
( 3 חוות דעת )
"דר מיכאל ביים רופא מלאךךך מרגיע סבלני עדין קשוב שהעביר לי את חווית הטיפול ברוגע ,בא למחלקה על הבוקר לראות אותי הטלפון שלו זמין תמיד אלוףףך"
פרופ' טוני כראם
פרופ' טוני כראם כירורגיה
5.0
( 3 חוות דעת )
"פעם ראשונה שהגעתי לפרופסור טוני כראם, יצאתי בהרגשה טובה, בדק את הבעיה, הסביר אותה לעומק בידע רב ובסבלנות רבה, עזר לי וייעץ לי לגביי פתרונות יעילים, אין ספק שהגעתי למקום הנכון."
ד"ר עיסאם ראבי
ד"ר עיסאם ראבי כירורגיה
4.8
( 9 חוות דעת )
"ד״ר עיסאם, רופא מקצועי בתחומו(לפי דעתי) לכן הגעתי אליו וכל שיעשה ומסביר אני סומכת עליו, אמליץ למקורבי עליו במידה ויזדקקו. יישר כוח לד״ר עיסאם מומחה לכלי דם."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו