דלג לתוכן

הורדת חום לילד חולה

לחום ישנן סיבות רבות. בעיני הרפואה המודרנית החום הוא סימן אשר מעיד על מאבק של מערכת החיסון עם וירוס או חיידק בגוף. הטענה היא ש"חום אינו מחלה" אלא ביטוי שלה ולכן הימצאותו בגוף אינה משקפת שום דבר לגבי מאפייני המחלה.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/11/2010
2 דקות קריאה
לחום ישנן סיבות רבות. בעיני הרפואה המודרנית החום הוא סימן אשר מעיד על מאבק של מערכת החיסון עם וירוס או חיידק בגוף. הטענה היא ש"חום אינו מחלה" אלא ביטוי שלה ולכן הימצאותו בגוף  אינה משקפת שום דבר לגבי מאפייני המחלה.
לגבי הסכנות אשר נשקפות מחום גבוה- הן מסוכנות רק מעל טמפרטורה של 41C. כך שצריך לבצע הפרדה ברורה ל"סכנות" שחום גבוה יכול ליצור עם תחושת חוסר האונים ואי הנעימות הקיימות כאשר הילד חולה.
כולנו חונכנו כך שחום הוא איום ולכן מומלץ מאד שיעדר. כמו הרבה "פרות קדושות" גם כאן חייבים להבין באופן ברור - חום אינו איום.
הקושי הגדול שהחום מעורר טמון בחוסר הנוחות וזהו מצב אינו מסוכן.
כך, שברוב המקרים הורדת חום מתבצעת בכדי שלילד ולהורים יהיה נוח ונעים יותר.
יש הרבה לכתוב לגבי הנושא הזה של "נוחות הילד וההורים". בדרך כלל אנו מעדיפים שיהיה נוח ונעים אך ישנם מצבים שבהם אנחנו, בעיניים פקוחות, מעדיפים שיהיה פחות נוח עכשיו אבל שהילד יתחזק ובפעם הבאה יהיה הרבה יותר נוח. כך הוא שהילד עומד לפני טיפול שיניים, לדוגמא, שאינו הליך נעים אך מונע כאבים עתידיים משמעותיים שיכולים להיגרם וכך הוא שהילד אינו רוצה להכין שעורי בית ואנחנו לוחצים בשל החשיבות שישנה בעיננו לדבר וכך הוא שהילד מרגיש שקשה לו בתחומים שונים אבל אנו מבינים שבכדי שיגדל ויחזק את עצמו עליו להתגבר על ה"לא נעים".
התנהגות ההורים במפגש עם מחלת ילדים אמורה להיות דומה.

זה לא שאין מוצרים מעולים שיודעים להוריד חום ולשפר לבלי היכר את ההתנהלות הילד, ל"הסתיר" את המצב ככה שהילד ירגיש נעים יותר ויוכל ללכת לגן עם אקמול בגופו ואף יפתח בחזרה את התיאבון שלו. ויהיה חברותי למשתמש. ובאמת אפשרי לשאול – אז למה לתת לילד להרגיש רע ?
התשובה היא פשוטה : ניתן לילד להרגיש לא נעים מפני שגופו עובר תהליך אשר בו הוא מתמודד עם אויב חיצוני/פנימי ואין כל רע בתחושה לא נעימה.
גופו של הילד משקיע הרבה מאמץ בהתמודדות עם המחלה ואין לו כוחות כפי שיש לו בדרך כלל. הילד יחוש יותר חולשה ועייפות ויהיה פחות "מלא חיים" מאשר במצב בריא. הגוף שואף להתמקד בבירור ופתרון המצב ולצורך כך הוא מגייס את כל יכולותיו.
וטוב שכך- אנחנו רוצים שגופו של הילד יוכל להתגבר על המחלה כמו על אתגר לימודי ויצא מכך מחוזק ומלא בטחון להתמודדויות נוספות שתהינה בעתיד.

לכן אין כל רע בילד חלש ועייף אשר מחפש היכן יוכל להתכרבל ולנוח. ואנחנו צריכים לעודד ולחזק אותו לכך- שיישאר בבית ויתחזק. כמו השקעה עתידית מוצלחת גם כאן אם נתנהג לפי כלל זה יהיה הילד הרבה פחות חולה בעתיד ויצטרך להישאר פחות ימים בבית
מאת יוסי לוי מנהל תחום רפואה סינית בפורטל

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
ד"ר נטע לניאדו שריג - מומחית למשפחה, עוסקת ברפואת גיל המעבר
ד"ר נטע לניאדו שריג - מומחית למשפחה, עוסקת ברפואת גיל המעבר משפחה
5.0
( 4 חוות דעת )
"ד"ר לניאדו פתרה לי בעיה שרופאים אחרים לא התייחסו אליה כמו שצריך אחרי הרבה זמן ללא פתרון"
ד"ר הדר מורן לב
ד"ר הדר מורן לב גסטרואנטרולוגיה ילדים
מומחית בגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים
ד"ר רוני שפר
ד"ר רוני שפר ילדים
5.0
( 12 חוות דעת )
"דוקטור רוני שפר רופא מנוסה מקצועי רגיש ברמות ונותן מענה גם ברגעים לא קונבנציונליים"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו