דלג לתוכן

האם תזונה נכונה יכולה למנוע סרטן?

יום הסרטן הבינלאומי (04.02.2011) בסימן מודעות. חשוב לדעת, סרטן לא תמיד גזירה משמיים. ידעתם שניתן לצמצם את סיכויי התחלואה ולמנוע כ-50% ממחלות הסרטן?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 03/02/2011 תאריך עדכון: 25/07/2011
3 דקות קריאה
סרטן אינו תמיד גזירה משמיים. ידעתם שניתן למנוע כ-50% ממחלות הסרטן? בהתאם לנתוני האגודה למלחמה בסרטן, נציגת ארגון הסרטן הבינלאומי (UICC) בישראל, מדי שנה הורגות מחלות הסרטן ברחבי העולם מספר אנשים הגבוה יותר מכל אזרחי ישראל. מדי שנה מאובחנים כ-28,000 חולים וכ-11,000 נפטרים כתוצאה מהמחלה. ואילו בעולם כ-12 מליון איש מאובחנים כחולים במחלה, ו-7.6 מתים ממנה. אסור לשבת מנגד ולא לעשות כלום הרי שאז, צפויים שיעורי הסרטן לעלות בכ-80%, במיוחד בקרב מדינות בהן מצוי מצב חברתי-כלכלי בינוני עד נמוך. יתר על כן, מדבור במדינות בהן שיעורי הריפוי מהנמוכים ביותר. ברוב סוגי הסרטן בישראל, ניכרת עליה בשיעורי הריפוי עולים בעקבות הטיפולים המתקדמים ותוכניות סריקה לגילוי מוקדם אשר יזמה האגודה למלחמה בסרטן.

ישיבה ראשונה מסוגה שנערכה לאחרונה, בה לקח חלק הלובי למאבק בסרטן בפרלמנט האירופאי, הוקדשה לנושא הסיכון לחלות בסרטן כתוצאה מצריכת משקאות אלכוהוליים. בישיבה לקחו חלק מדענים וחוקרים מובילים, ונציגי ארגוני סרטן מכל רחבי אירופה. כל אלו התאחדו, בקריאה להעלות המודעות בציבור לקשר שבין שתיית משקאות אלכוהוליים, בעיקר אצל צעירים, לבין הסיכון לחלות במחלת הסרטן. בישיבה הוצגו מחקרים שהדגישו את הקשר המוכח בין שתיית אלכוהול, לבין תחלואה בסרטן שד, המעי הגס והחלחולת, הגרון, הלוע והוושט. "ניתן להפחית עד 7% ממקרי סרטן השד עד לשנת 2050, אם נשים תצמצמנה את צריכת האלכוהול שלהן לכוסית ביום", לדבריו של ד"ר הנס סטורם, מנהל תחום מניעת סרטן באגודה הדנית למלחמה בסרטן.

לאחרונה פורסם מחקר בכתב העת CANCER WATCH אשר מצביע על מגמה לפיה עד שנת 2030, תהווה האוכלוסייה המבוגרת כ-20% מכלל האוכלוסיה. על פי ההערכות 4 מ-5 סוגי סרטן מאובחנים אחרי גיל 55. בגיל 65 הסיכון לסרטן גבוה פי 10 מהסיכון לסרטן בגיל צעיר. הכנס האחרון של סוכנות חקר הסרטן האמריקאית הוקדש לנושא המחקר. בכנס הוצג מחקר שמציג מצב בו כבר בשלב מתקדם בחיים, קיימים סוגי סרטן שונים שניתן לדחות הופעתם, ואולי גם למנוע אותם בעזרת תזונה נכונה ופעילות גופנית. יש לציין כי לא מדובר רק במניעה. בכנס הועלו עוד מספר מחקרים אשר מצביעים כי פעילות גופנית ותזונה נכונה יעזרו לחולים להחלים בצורה טובה יותר ומהר יותר. כל זאת ועוד, המרכיב הכלכלי גם מושפע, לפי החוקרים, שיפור זה יוביל לירידה של אחוז בודד בתמותה מסרטן דבר יחסוך למשק 500 מיליארד דולרים.


במחקר נוסף, שפורסם לאחרונה בכתב העת היוקרתי British Medical Journal, הוצג כי שמירה על תזונה בריאה יכולה להציל 33,000 בני אדם מדי שנה בבריטניה ממוות כתוצאה ממחלות כרוניות וסרטן. לדברי החוקרים צריכה של 5 מנות של פירות וירקות ביום, ויישום המלצות הנוגעות להפחתת המלח והשומן בתזונה היומית, עשויים היו להפחית התמותה ולהביא להצלת חיי אדם רבים.

לדברי ד"ר אדוארדו קאזפ, נשיא ארגון הסרטן הבינלאומי (UICC): "התנהגות הבוחרת באורח חיים בריא, מפחיתה את הסיכון לסרטן בכל מדינות העולם. מטופלים רבים שלי התוודו בפני שהם מצטערים שלא שמעו להמלצות למניעה או לסריקה בשלב מוקדם יותר בחייהם. בשמם, אני קורא וממליץ לכל אחת ואחד לנקוט בכמה פעולות פשוטות שבכוחן להפחית את הסיכון האישי שלך לחלות בסרטן, ולהפיץ את הבשורה לכל אהוביך ויקירך".

לדברי מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן: "מטרת יום הסרטן הבינלאומי היא להעלות את המודעות לצורך לתגבר את המאבק ברמה הגלובלית ולהעביר את המסר לכל אזרחי הארץ והעולם: ניתן לצמצמם את נתוני התחלואה והתמותה! ניתן לעשות זאת על ידי שמירה על אורח חיים בריא: הימנעות מעישון, תזונה נכונה, פעילות גופנית, משקל תקין וצריכת אלכוהול מוגבלת. לזאת יש להוסיף התנהגות חכמה בשמש, הימנעות מחשיפה לעישון כפוי ולגורמים מסרטנים אחרים, ביצוע חיסונים ובדיקות לחיידקים וזיהומים העלולים לגרום לסרטן ועריכת בדיקות לגילוי מוקדם לסרטן השד וסרטן המעי הגס".
 
לייעוץ בפורומים בנושא אונקולוגיה וסרטן >>

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
ד"ר רונן ברנר
ד"ר רונן ברנר אונקולוגיה
מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בביה"ח וולפסון
ד"ר לריסה ריבו
ד"ר לריסה ריבו אונקולוגיה
מנהלת המכון האונקולוגי בבית החולים אסותא אשדוד
ד"ר סיון שמאי
ד"ר סיון שמאי אונקולוגיה
מומחית באונקולוגיה, רופאה בכירה במערך האונקולוגי באיכילוב
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו