דלג לתוכן

הומיאופתיה וטיפול בחרדות

כ 5-10% מהאוכלוסייה סובלים מהפרעות חרדה שונות כגון: פחד מזרים, פחד מבחינות, פחד ממעליות, חרדה חברתית ועוד.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/06/2011
2 דקות קריאה
כ 5-10% מהאוכלוסייה סובלים מהפרעות חרדה שונות כגון: פחד מזרים, פחד מבחינות, פחד ממעליות, חרדה חברתית ועוד.

חרדה מהווה מחלה, כאשר היא מאופיינת בפגיעה בתפקוד ובהנאה שלנו מהחיים וכאשר אירוע זניח ויומיומי מכניס אותנו ללחץ ודאגה קיצוניים. כאשר אירוע שאינו חריג, כגון מבחן, עלייה במעלית או לחץ בעבודה גורמים לנו להיכנס ללחץ ולעורר חוסר שקט ודאגה קשים, מדובר בחרדה.

החרדה פוגעת באיכות החיים שלנו, בדימוי העצמי, גורמת לנו להיכשל ולהאשים עצמינו ובעצם להיכנס למעגל קסמים שלילי ממנו קשה לנו לצאת.

החרדה מקשה עלינו ביצוען של פעולות יומיומיות פשוטות וגורמת לנו להיראות בעייני אחרים מוזרים או "בעייתיים" ואנו נוטים להאשים את עצמינו במצבים אליהם נקלענו ובעצם להחריף את הבעיה. תהליך זה יוצר הרגשת חוסר אונים, פוגע בהערכה העצמית שלנו ותורם לאותו מעגל קסמים שלילי ממנו כה קשה לנו לצאת.
הטיפול ההומאופתי מנסה לחזק את האדם כך שיהיה מסוגל להתמודד עם החרדות, לא על ידי מתן תרופה יום-יומית העלולה ליצור תלות, אלא שימוש בתרופה חד פעמית (לעיתים יש לחזור על התרופה אולם בדרך כלל בתדירות של פעם בחודש או אפילו פחות מכך) שתלמד את המטופל כיצד להתמודד עם החרדות.
לצורך מציאת התרופה המתאימה, יש להבין את המקרה בכללותו, להכיר את המטופל, את קווי האופי הכלליים, מהן החרדות מהן הוא סובל ועל איזה רקע הן התפתחו, האם קיימים סימפטומים נוספים ואם כן, מהם - ולפי כל אלה יש לבחור את התרופה ההומיאופתית הנכונה מבין עשרות תרופות הומיאופתיות היכולות להתאים לטיפול בחרדות.

ההומיאופתיה אינה מטפלת בחרדות עצמן כי אם באדם הסובל מאותן חרדות. לא החרדה מטיסות או מכישלון עומדת במרכז הטיפול אלא האדם הסובל ממנה. מיהו המטופל? מה מאפיין אותו? איזה מין בנאדם הוא? לפי כל אלה נבחרת תרופה שתתאים למטופל ותיתן לו את היכולת לפתור את בעיית החרדות או כל בעיה אחרת.
בנוסף לתופעות הלוואי והתלות שיוצרות חלק מתרופות ההרגעה נוצרת לעיתים בעיה של השטחת רגשות המטופל. תרופות ההרגעה אומנם מקלות על תסמיני החרדה אולם פעמים רבות מקהות את הרגשות, לטוב וגם לרע. במקרים קיצוניים אנו עלולים לראות אדם זומבי אשר אינו סובל אך גם לא ממש נהנה. זהו אינו ריפוי אמיתי, זוהי רק החלפה של בעיה אחת באחרת.

הטיפול הומיאופתי יכול לשחרר את המטופל מסבלו לא במחיר של ויתור על האישיות שלו כי אם דווקא על ידי העצמתה. הטיפול ההומיאופתי נותן למטופל את הכוח להסיר את החרדות בכוחותיו הוא וכך הוא מאפשר לו ליהנות, להתפתח ולחיות חיים בעלי משמעות.
מאת: ערן אינדיג

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
ד"ר טלי פרידמן
ד"ר טלי פרידמן כירורגיה פלסטית
מומחית לכירורגיה פלסטית לעיצוב הגוף, בעלת המרכז הבינלאומי לעיצוב הגוף המתמחה בפתרונות כירורגיים ואסתטיים מקיפים
אלון איזנברג
אלון איזנברג נטורופתיה
מומחה לנטורופתיה אינטגרטיבית ולטיפול בצמחי מרפא ופטריות (הרבליסט קליני), מומחה לטיפול טבעי בהפרעות חרדה ומצבי רוח ועייפות כרונית, הפרעות זיכרון
ד"ר אלי רוזנפלד
ד"ר אלי רוזנפלד כירורגיית פה ולסת
5.0
( 11 חוות דעת )
"לאחר הבדיקה ד"ר רוזנפלד שיקף לי היטב את המצב, את החלופות ואת התלבטויות. קיבלנו החלטה משותפת בדרך הטיפול. הטיפול עבר במינימום כאב. מהמרפאה יצאתי מצוייד בדף הנחיות ברורות לתקופת ההחלמה."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו