דלג לתוכן

10 טעויות נפוצות שאתם עושים עם משכבי כאבים

בין אם אלו כאבי גב, כאבי ראש או כאבי בטן, מדי פעם צץ כאב מציק שיש להעלימו. אבל אם כדור משכך כאבים לא מעביר את הכאב, כנראה שאתם לא נוטלים אותו נכון.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/12/2011
4 דקות קריאה
בין אם אלו כאבי גב, כאבי ראש או כאבי בטן, כולנו נתקפים מדי פעם בכאב מציק שיש להעלימו. לכן אנו פונים לחבר טוב – משכך כאבים. אבל אם הכדור לא מעביר את הכאב, כנראה שאתם לא נוטלים אותו נכון. כן, גם משככי כאבים צריך לדעת איך לקחת אחרת הם לא יעבדו ואתם תסבלו...

לכן הכנו עבורכם את רשימת הטעויות הנפוצות בנטילת משככי כאבים. אם אחת מהן או יותר מתארת אתכם – כדאי שתשנו את ההרגלים שלכם.

טעות מס. 1: אם משכך כאבים אחד עוזר, אז שניים יעזרו כפליים

כאשר רופא רושם לכם משכך כאבים, הוא מתאים את המינון אשר יעניק את ההקלה המקסימלית ברמת הכאב. הכפלה או שילוש של המינון לא יבטיחו הקלה נוספת בכאב או השפעה מהירה יותר של הכדור. להיפך, פעמים רבות שינוי המינון יכול להגביר את תופעות הלוואי השליליות. למעשה, במשככי כאבים מסוימים, אם כדור אחד לא מעלים את הכאב, לקיחת כדור שני ושלישי עלולה בכלל לבטל את פעולתו של הכדור הראשון.
לכן, אם קיבלתם משכך כאבים מסוים והוא אינו עוזר לכם בצורה מספקת – גשו לרופא להתייעץ איתו על כך, אולי אתם צריכים להחליף תרופה.

טעות מס. 2: לערבב סוגים שונים של משככי כאבים

כל משכך כאבים בנוי מחומר פעיל אחר ועובד בצורה מעט אחרת. אם יש לכם מספר סוגים של משככי כאבים בבית ואתם חושבים ש"קוקטייל" שלהם יבטיח הקלה – חשבו שוב. לא רק שסביר שלא תחושו הקלה בכאב, זוהי פעולה מסוכנת שיכולה לסכן אתכם.

טעות מס. 3: לא לקרוא תוויות

פעמים רבות אנו קונים משככי כאבים ללא מרשם בדוכני הפארם, מבלי לקרוא את התווית, כלומר שאיננו יודעים מה אנחנו לוקחים. אם אתם מערבבים תרופות אלו עם תרופות מרשם או ללא מרשם אחרות, אתם יכולים לצמוא את עצמכם במצב של לקיחת מנת-יתר.

טעות מס. 4: שתיית אלכוהול עם משככי כאבים

באופן כללי, משככי כאבים ואלכוהול מגבירים השפעתו זה של זה. האלכוהול יכול מן הסתם לשכר אתכם, ושילובו עם משכך כאבים, המכיל חומרים שיכולים לגרום לטשטוש יכול להיות מאוד מסוכן. גם אם שתיתם בירה אחת, ולקחתם אותה עם משכך כאבים – כדאי מאוד שלא תנהגו. באופן כללי, לא מומלץ לשתות אלכוהול בשילוב עם משככי כאבים.

טעות מס. 5: שילוב משככי כאבים עם תרופות אחרות

רבים נוטלים משככי כאבים מבלי לחשוב על תרופות, צמחי מרפא, תוספים אחרים שהם נוטלים באופן קבוע. ערבוב שכזה יכול לגרום לנטרל את פעולתן של אחת מהתרופות. לדוגמא, אספירין יכול להשפיע על פעולתם של תרופות מסוימות לסוכרת, קודאין או אוקסיקודון יכולים להפריע לפעולה של נוגדי דיכאון מסוימים וכן הלאה. לכן, אם אתם נוטלים תרופות מסוימות באופן קבוע וברצונכם ליטול גם משכך כאבים, בדקו כי התרופות אינן מתנגשות.

טעות מס. 6: נהיגה תחת השפעת תרופות

אולי לנהוג תחת השפעת אקמול לא נשמע כל כך גרוע, אבל משככי כאבים מסוימים יכולים לטשטש מאוד וכל אחד מגיב אחרת לתרופה. ישנם אנשים שהופכים מאוד מטושטשים ועייפים תחת השפעה של משככי כאבים. לכן לא מומלץ לנהוג, גם אם לקחתם רק כדור אחד (זוכרים? אחד לא חלש יותר משתים)

טעות מס. 7: חלוקת תרופות עם אחרים

למרבה הצער, מאוד נפוץ שאנשים חולקים תרופות מרשם לשיכוך כאבים עם בני משפחה, חברים, שכנים ומי לא. צריך להבין שלא כל תרופה מתאימה לכל אחד, והדבר נכון כפליים כאשר מדובר על תרופות שניתנו במרשם. התרופה נרשמה לבעיה מסוימת עבור אדם מסוים על ידי רופא שמכיר אותו ואת הבעיה שלו והתאים במיוחד את התרופה ואת המינון עבור הבעיה הספציפית של אותו אדם. מה שמתאים לאחדים לא יתאים לאחרים ומה שמתאים לטיפול בכאב מסוג אחד לא יתאים לכאב אחר.
אתם אולי חולקים את התרופות שלכם מתוך רצון לעזור, אבל ייתכן שבסופו של דבר רק תסבו יותר נזק.

טעות מס. 8: לא לדבר עם הרוקח

לא לקרוא את התווית של התרופה זו טעות אחת, אבל מובנת. התוויות לא כתובות תמיד בצורה מובנת וחלק מהמידע לא נמצא בה. הבעיה היא, שעד שאתם מגיעים הביתה ומבינים שהתווית אינה ברורה, כבר אין עם מי להתייעץ אלא אם כן קובעים שוב תור לרופא רק כדי לשאול שאלה, ואת זה רובנו לא עושים. בדיוק לשם כך קיים הרוקח. כן, אותם אנשים עם חלוק לבן בחנויות הפארם לא נמצאים שם סתם. כאשר אתם קונים תרופה לשיכוך כאבים, גם אם לא מדובר בתרופת מרשם, קראו את התווית בעוד אתם בחנות, כך שאם יעלו שאלות – תוכלו לשאול את הרוקח. בשביל זה הוא שם...

טעות מס. 9: אגירת משככי כאבים "לשעת חירום"

רבים נוהגים "לאגור" תרופות, שיהיה בבית. הבעיה מתחילה כאשר התרופות הופכות פגות תוקף, במיוחד אם הן מוחזקות בתנאים שאינם מתאימים (כמו לחות). במשככי כאבים כאלו אין תועלת ולעתים אף נזק. כאשר אתם רוכשים משככי כאבים ללא מרשם, בדקו היטב את תאריך התפוגה שלהן, והקפידו שלא להשתמש במשככי כאבים שפג תוקפם.

טעות מס. 10: לשבור כדורים בכוח

תרופות רבות צריכות להילקח בדיוק בדרך בה תוכננו ועוצבו, אחרת הן לא יעבדו. זאת אומרת, שאם יש קו סימון באמצע הכדור לחיתוך – צריך לחתוך את הכדור בקו הסימון, ואם אין, יש לבלוע את הכדור בשלמותו אלא אם כן הרופא הורה אחרת. כאשר אתם חותכים כדור שלא במקום המסומן, או כדור שלא סומן בו קו חיתוך, ייתכן שהכדור לא יעזור לכם כפי שאתם רוצים, שלא לדבר על הטעם המר, בגלל שחתכתם את הציפוי של הכדור.


יש לכם עוד שאלות בנושא משככי כאבים ותרופות. היכנסו לפורום ייעוץ תרופתי
מאת: מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
פרופ' אליזבט הלף און
פרופ' אליזבט הלף און פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"אני מטופל אצל פרו״פ הלף כבר מספר שנים, מעריך מאוד את המקצועיות והאיכפתיות."
ד"ר ריבה פיינמן
ד"ר ריבה פיינמן המטולוגיה
מנהלת השירות להמטולוגיה אמבולטורית רמב"ם, חיפה
ד"ר חורחה פפר
ד"ר חורחה פפר גסטרואנטרולוגיה
מומחה בגסטרואנטרולוגיה וברפואה פנימית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו