דלג לתוכן

חוט דנטלי - כך תשתמשו בו נכון

חוט דנטלי הוא אחד האביזרים החשובים, הזולים והפשוטים המשמשים לשמירה על ההיגיינה האוראלית.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/01/2012
2 דקות קריאה
חוט דנטלי הוא אחד האביזרים החשובים, הזולים והפשוטים המשמשים לשמירה על ההיגיינה האוראלית.
חיידקים, השוכנים באופן קבוע בפה, ניזונים באופן בלעדי משאריות מזון וסוכר בפרט. תוצריהם של החיידקים גורמים באופן ישיר להחלשת זגוגית השן ולהתפתחות של דלקת בכיס החניכיים. ניקוי החיידקים ממשטחי השן, וסילוק של מקורות המזון שלהם, הינן פעולות פשוטות אך הכרחית, במניעה של מחלות חניכיים.


להבדיל ממברשת שיניים, ייחודו של חוט דנטלי, הוא ביכולת לעבור במרווח הצר שבין שיניים סמוכות, מקום צפוף וקטן אליו לא מצליחים לחדור אמצעים אחרים.

חוט דנטלי עשוי לרוב מסיב ניילון דק או סרט המשלב טפלון ופוליאתילן, מה שהופך אותו לעמיד מאוד מפני קריעה וגם מונע מהם להשיר שאריות סיבים בין השיניים.

סוגי חוט דנטלי

• חוט דנטלי פשוט –עשוי מסיבים בלבד ללא תוספות כלשהן.

• חוט דנטלי מצופה שעווה – החוט הדנטלי הנפוץ ביותר כיום. ציפוי השעווה על החוט מסייע להחלקה על פני משטחי השן ומומלץ לאנשים עם מגעים הדוקים במיוחד בין השיניים שמתקשים להחדיר את החוט. יחד עם זאת, חלק מהמחקרים בתחום מראים כי ציפוי השעווה החלק מקשה על החוט לאסוף הרבה רובד על פניו.

• חוט דנטלי בטעמים – סיבי החוט הזה נושאים עימם גם מרכיב כלשהו של טעם (לרוב מנטה). לתוספת הטעם אין השפעה כלשהי על יעילות הניקוי והיא מיועדת בעיקר לייצור תחושת ניקיון ורעננות אצל המשתמש.

• חוט דנטלי סופר-פְלוֹס (SuperFloss) – קבוצה ייחודית של חוטים דנטליים המיועדים לאנשים שבפיהם מורכב
שיקום קבוע כלשהו כמו גשר או כתרים מחוברים. בקצהו של כל חוט דנטלי שכזה, קיים אזור מוצק וגמיש אותו ניתן להשחיל מתחת לגשר ולמשוך מצדו השני וכך להעביר את החוט מבלי שיתקפל, בדומה לחוט תפירה ומחט.

• חוט דנטלי על אביזר נשיאה – אלו הם סיבי חוט דנטלי המשולבים בקיסם חד פעמי או כאלה הניתנים להרכבה על זרוע ארגונומית רב פעמית. אביזרים אלה מומלצים לאנשים המתקשים בתמרון החוט בין השיניים ומקלים בגישה גם לשיניים אחוריות.


איך משתמשים בחוט דנטלי?

אורכו הממוצע של חוט דנטלי הוא 10–50 מטרים. כדאי למשוך כמות נדיבה של חוט (20-25 ס"מ) בכל פעם וללפף על אצבעות האמה (השלישית בכל כף יד). בצורה זו, יישארו האצבע והאגודל חופשיות לתנועה ויאפשרו תמרון נוח יותר. כדי להימנע מפציעה של החניכיים, כאבים ודימומים, יש להחדיר את החוט הדנטלי בתנועות ניסור איטיות בין כל שתי שיניים עד לחציית נקודת המגע ביניהן.

בשלב זה, חובקים שן ומעלים את החוט הדנטלי בצמוד למשטח.

פעולה זו מגרדת כל שיירי רובד או אבנית צעירה שנוצרה ומשאירה את פני השן חלקים ונקיים. יש להמשיך בצורה שיטתית עד למעבר על כל המרווחים בשתי קשתות השיניים.

איזה חוט דנטלי מתאים לי?

החוט הדנטלי המתאים לכל אחד הוא זה שיהיה הנוח ביותר ויבטיח שימוש יומיומי שלא יהיה כרוך בסבל ואי-נוחות. התנסו באחד החוטים ובמידה והוא לא נוח – החליפו אותו בסוג אחר. למתחילים, מומלץ להיעזר באחד האביזרים כמו זרוע או קיסם המשלב גם חוט.

זכרו כי חוט דנטלי דורש מיומנות הנרכשת עם הזמן. אל תתייאשו! במידה ואתם מתקשים בשלבים הראשונים, התחילו בשימוש לסירוגין והתקדמו בהדרגה לתדירות יומיומית.
מאת: אמיר לביא, מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
ד"ר אריאל יודלב
ד"ר אריאל יודלב רפואת שיניים
5.0
( 17 חוות דעת )
"דר יודלב הכי מדהים בעולם!!! ממליצה עליו בחום לכולם!!! הכי מקצועי, הכי מבין, הכי עדיין, ויש לו יחס אנוש יוצא מן הכלל!!!"
ד"ר מוחמד אשקר
ד"ר מוחמד אשקר רפואת שיניים
רופא שיניים בעל מרפאה פרטית
ד"ר מנחם דויטש
ד"ר מנחם דויטש רפואת שיניים
5.0
( 7 חוות דעת )
"מצויינת"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו