דלג לתוכן

רופאי הילדים: הורים שלא מחסנים את ילדיהם מגלים חוסר אחריות

סקר שנערך בקרב רופאי ילדים העלה כי 82% מהם סבורים שהורים המסרבים לחסן את ילדיהם בחיסוני השגרה, הם חסרי אחריות.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/10/2012 תאריך עדכון: 21/11/2013
2 דקות קריאה
סקר שנערך בקרב רופאי ילדים העלה כי 82% מהם סבורים שהורים המסרבים לחסן את ילדיהם בחיסוני השגרה, הם חסרי אחריות.

הסקר, שנערך על ידי מחלקת הפגים של בית החולים ספרא בשיבא והמחלקה לפסיכולוגיה של אוניברסיטת בר אילן, בדק את גישתם של רופאי ילדים כלפי הורים המסרבים לחסן את ילדיהם. הסקר נערך בקרב 376 רופאי ילדים העובדים בקהילה ובבתי החולים.

יותר מחצי מהמשתתפים בסקר העידו כי באופן אישי חיסנו את ילדיהם בתכנית החיסונים המלאה, ואף כ-42% מהרופאים העידו כי הוסיפו לחיסונים של ילדיהם גם חיסונים אשר אינם נמצאים בסל הבריאות.

נתונים אלו, אם כן, מסבירים את התחושות הקשות של הרופאים כלפי הורים המסרבים לחסן את ילדיהם.

82% מרופאי הילדים, כאמור, הסכימו עם האמירה לפיה הורים אשר מסרבים לחסן את ילדיהם מגלים חוסר אחריות כלפי הציבור . יתרה על כך, 47.5% ציינו כי הם חשים אף כעס כלפי ההורים סרבני החיסונים.

נראה כי חלק גדול מהרופאים מאמינים שהסירוב לחסן ילדים נובע מאמונות טפלות, כפי שסברו כ-47% מהנשאלים. רק 3.5% סברו כי ההתנגדות לחיסונים נובעת מנתונים מדעיים.

הסקר אף בדק האם דעותיהם של רופאי הילדים על הורים המסרבים לחסן את ילדיהם משפיעות גם על הטיפול הניתן על ידם, ומצא כי 20% מהרופאים היו מעדיפים כי הורים שכאלו לא יכללו במרפאתם. 36% מהרופאים טענו כי יש ליצור מנגנון כלשהו המכריח הורים לחסן את ילדיהם.

ממצא מעניין בסקר נסוב סביב ההבדלים בין רופאי הילדים בבתי החולים לבין רופאי הילדים בקהילה. מסתבר כי רופאי ילדים בבתי חולים גילו יותר תחושת כבוד או הערכה כלפי המתנגדים, וציינו פחות פעולות שיש לנקוט כנגד המתנגדים. מעבר לשני הבדלים אלו לא נמצאו הבדלים משמעותיים בין רופאי הילדים במקומות עבודה שונים.

על רקע המגמה ההולכת ומתרחבת בשנים האחרונות של הורים המסרבים לחסן ילדיהם, רופאי ילדים, בעיקר בקהילה, נאלצים להתמודד עם סירובם של ההורים, ועם תחושות הכעס המתעוררות אצלם כאנשי מקצוע הנאלצים להתמודד עם התפשוטתן של מחלות הילדים בשלבים מאוחרים יותר של החורף, עקב הילדים הלא מחוסנים בגנים ובבתי הספר.
רגשות כעס אלו, לע פי החוקרים, עלולים להרתיע הורים מלפנות למערכת הרפואית, ובכך ליצור בעיה גדולה אף יותר. לפיכך, בסיכום הדגישו החוקרים כי יש חשיבות בהדרכה מתאימה לרופאים כיצד יש להגיב ולתקשר עם אותם הורים על מנת לא להרתיעם מפניה למערכת הרפואית.


רוצים לדבר על זה? לשאול ליתר בטחון עוד רופא? כנסו לפורום רפואת ילדים שלנו
מאת: מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר הדר מורן לב
ד"ר הדר מורן לב גסטרואנטרולוגיה ילדים
מומחית בגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים
ד"ר שאול ברעם
ד"ר שאול ברעם ילדים
מומחה לקרדיולוגיית ילדים ואקו לב עובר
ד"ר טליה מאיר
ד"ר טליה מאיר עור ומין
5.0
( 48 חוות דעת )
"ממש הופתעתי לטובה מהשירותיות והמקצועיות של ד״ר טליה מאיר. הגעתי אליה לראשונה לבדוק נקודת חן ספציפית והיא עשתה בדיקה מקיפה ממש מכף רגל ועד ראש, מה שמעולם לא הוצע לי ע״י רופאים אחרים שהייתי אצלם באותו עניין. הכל נעשה בצורה מהירה, רגישה ותוך מתן הסבר לכל השאלות שלי."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו