דלג לתוכן

הקשר בין סוכרת לסרטן

ידוע כי סוכרת מסוג 2 תוקפת בגיל מבוגר, אבל לשינויים ההורמונליים המתרחשים בעקבותיה ובעקבות הגיל, יש השפעה גם על תחלואה קשה יותר, גם התפתחות סרטן

מאת: ד"ר אלכסנדר ארדיטי
תאריך פרסום: 30/10/2012
12 דקות קריאה
ידוע כי סוכרת מסוג 2 תוקפת בגיל מבוגר, אבל לשינויים ההורמונליים המתרחשים בעקבותיה ובעקבות הגיל, יש השפעה גם על תחלואה קשה יותר, גם התפתחות סרטן

לפני כ-20 שנה, בהיותי בן 55 ורופא בכיר בבית חולים קפלן, גיליתי שאני סובל מסוכרת. בתקופה זאת טיפלתי בעצמי גם ביתר לחץ דם ובשומנים גבוהים בדם. כפי שהסברתי לחולים שלי, גם אני הקפדתי על דיאטה דלת שומן ולקחתי את התרופות בצורה מסודרת. לשמחתי במשך תקופה מסוימת, השומנים חזרו לערכים נורמליים, אולם כל זה היה כיסוי עיניים. הייתי במצב של כ-15 ק"ג עודף במשקל ובגובה 185 ס"מ והייתה לי כרס די בולטת (בדומה למרבית העמיתים בגילי).

בתקופה זאת, גם התחלתי לקחת metformin, תרופה חדשה שיצאה לשוק, המטפלת בסוכרת מסוג 2.
בניסיון להוריד את רמת הסוכר בדם בסוכרת מסוג 2, הלבלב מייצר כמות גדולה של אינסולין. האינסולין דוחף את הסוכר לתוך התאים. אולם במצב זה, הסוכר הגבוה בדם לא מנוצל עד הסוף ובמקום זה האינסולין הופך את הסוכר לתאי שומן. בנוסף גם הכבד משתתף ב"חגיגה" ומייצר מחלבונים כמויות גדולות של סוכר, הנשפכות למחזור הדם.

כתוצאה משני הגורמים אלה, רמת הסוכר בדם אינה יציבה. למעשה הכבד מייצר פי שלוש יותר סוכר מאשר אצל אדם ללא סוכרת. היום אנו יודעים שתפקידו של ה-metformin הוא להקטין את יצורו של הסוכר על ידי הכבד במחלת סוכרת מסוג 2. השפעה זאת של ה-metformin גורמת לכך שהלבלב מפריש פחות אינסולין וגם משפר את הפעילות של באינסולין עצמו וגורם לירידה נוספת ברמת הסוכר בדם. מתן metformin 500 מ"ג שלוש פעמים ביום מוריד את רמת הסוכר בדם בכ-25%.

הבעיה הייתה שהאינסולין מוגדר כ"הורמון המוות" מכיוון שאם רמתו בדם נשארת גבוהה, הוא גורם לנזקים בכלי דם הקטנים, לפגיעה ולשינוי במבנה התקין של הגנים וכך מכין את הקרקע להתפתחות של מחלת סרטן והופך את הסוכר לתאי שומן וגורם להשמנת יתר.

במשך כ-5 שנים הבאות לא הייתה לי אפשרות לרדת במשקל, הסוכרת לא הייתה מאוזנת כלל למרות כל המאמצים שלי והרגשתי עייפות הולכת וגוברת. התשובה הסופית לכל המהלך זה הגיעה כאשר יום אחד בגיל 60 גיליתי שחליתי בסרטן הדם. המעגל נסגר. בתקופה זאת לא היה ידוע על הקשר בין אינסולין ומחלת סרטן ולכן לא הייתה לי כל אפשרות לקשר ביניהם. היום אנו יודעים שתאי סרטן הם הצרכנים הגדולים ביותר של סוכר הדרוש להם ליצור אנרגיה כדי להתרבות במהירה ולהתפשטות. לעומת זאת החמצן מהווה מכשול להתרבותם.

הטיפולים נגד מחלת הסרטן היו קשים. הפרוגנוזה הייתה עוד יותר קשה: נשארו לי בין 2-4 שנים לחיות. ראשי עבד בקצב מטורף, השאלות היו רבות עד שיום אחד שאלתי למה האדם (ואני בפרט) סובל מכל המחלות אלה? מה קורה בתוך הגוף שלי שמתרחשים כל השינויים האלה? למדתי רפאוה כדי לגלות מחלות ולתת טיפול, אולם ברוב המקרים, פרט לאנטיביוטיקה, הטיפולים אלה לא מרפאים את המחלות כלל!

בניסיון לענות על שאלות אלה, הלכתי לספריה של בית החולים ונתקלתי בספר חדש שהגיע זמן קצר לפני: :Endocrinology of Aging. הספר ריתק אותי במשך כל הלילה, וגיליתי שבתקופה של החיים שבה אני הייתי, התרחשו בגופי שינוים משמעותיים שגרמו להתפתחות של כל המחלות שסבלתי מהן. לא נותר לי אלה לבצע בדיקות דם כדי לבדוק האם השינויים שמתוארים בספר נמצאים אצלי. אחרי יומיים של מתח אדיר קיבלתי את התוצאות והכל היה נכון והתאים בצורה מושלמת למצבי. לא נותר לי אלה לתקן את המצב ולהחזיר את הערכים הבלתי תקינים למצב שהיה קודם, בגיל 30.


סיבות להתפתחות מחלות בגיל מבוגר

גב' Jeanne Calment, שבשנת 1996 חגגה את יום ההולדה ה-121 נחשבת לאדם שחי הכי הרבה שנים בהיסטוריה המתועדת. היא לא הייתה מסוגלת להצביע על הסיבות שאפשרו לה להגיע לגיל מופלג זה, אולם אני אספר לכם מה גיליתי ואיך הצלחתי להחזיר את הבריאות המלאה לגופי, להתרפא מסרטן, להפסיק את התרופות ולהגיע לאושר רוחני שמלווה את הבריאות.

החל משנות ה-40 לחיינו, הגוף שלנו עובר שינויים הדרגתיים, הבולטים יותר בשנות ה-50 לחיים. שינויים אלו מתבצעים ב-3 מערכות גוף שונות: א. המערכת ההורמונלית ב. מערכת החיסון ג. הפסקת חלוקה תקינה של התאים. השינויים שניתנים למדידה על ידי בדיקות שונות נמצאים במערכת ההורמונלית והחיסונית.

א. שינויים במערכת ההורמונלית הקשורים להזדקנות:

שינויים עם הגיל

הורמון
יורד
יורד
IGF-1
עולה
יורד
DHEA
תקין או עולה
תקין או עולה
תקין
יורד
עולה

Hormone Parathyroid

יורד
עולה
עולה
יורד
עולה
Insulin
עולה
*טבלה מספר 1

בשנות ה-30 לחיינו, המערכת ההורמונלית מאוזנת, ולכן גופנו מתפקד היטב, אנו מלאי אנרגיה ולכן, בהיעדר מחלות ספציפיות, כל בדיקות המעבדה שהרופא המטפל מבצע הינן תקינות.

כאשר אנו מגיעים לשנות ה-40, מתחילים להופיע שינויים קלים בבדיקות דם כגון עליה ברמת שומנים בדם, ערכי הסוכר בגבול העליון של הנורמה או מעבר לזה, עליה במשקל, הופעת כרס קטנה ולפעמים אנו שמים לב שמתעייפים יותר מהר.

בשנות ה-50, הרופא מצא שומנים גבוהים בדם והוא נותן תרופות להורדת הכולסטרול, לפעמים נמצא יתר לחץ דם וייתן טיפול לאיזון מחלה זאת. גם אם נקבל כדורים לאיזון הסוכרת, הכרס בולטת. אם הרופא המטפל יבצע את הבדיקות מטבלה מספר 1, אתם עלולים לגלות שמחלותיכם קשורות לערכים לא תקינים של הנורמה בהורמונים אלה.

השינויים ההורמונליים נובעים מכך שהבלוטות מפסיקות לייצר הורמון מסוים החיוני לתהליכים מטבולים, כגון הורמוני המין, או שההורמון מיוצר בכמות גדולה יותר מן הנחוץ כגון קורטיזול או אינסולין.

המערכת החיסונית גם נחלשת עם הגיל כתוצאה משינויים ניווניים של בלוטת Thymus. בלוטה זאת נמצאת מאחורי החלק העליון של עצם החזה, ואחראית על הכשרת תאי לימפוציטים לכך שיהיו מסוגלים לתקוף וירוסים, חיידקים ותאי סרטן. זה מסביר למה האוכלוסייה הבוגרת נוטה יותר לחלות במחלות נגיפיות ממושכות, מזיהומים קשים יותר של חיידקים ועד סרטן. ההורמון שבלוטת ה-thymus הופכת פעיל הוא הורמון IGF-1, כפי שנראה בטבלה רמתו בדם יורדת.

מדען התא פרופ' Hayflik גילה ב-1961 שהתאים יכולים להתחלק עד גבול מסוים אודות למנגנון מיוחד שקיים בגרעין בכל תא והנקרא .telomere כאשר תא זה מתחלק, נתלש חלק אחד מחלקיו הגנטיים, ולכן הוא מתקצר אחרי כל חלוקה. אחרי שהתאים התחלקו פעמים רבות וב- telomere לא קיימים יותר חלקים אלה, התא מפסיק להתחלק לתאים צעירים יותר והרקמה עוברת תהליך של הזדקנות. שינויים אלה מתרחשים במקביל לשינויים הורמונליים וגם כתוצאה מעליה ברדיקלים החופשיים (מולקולות מיוחדות שנוצרות כתוצאה מהתפרקות החמצן וגורמות לנזק ב-DNA ובחלבוני התאים, או כאשר הן לא מנוטרלים מספיק בגלל מחסור בוויטמינים, מינרלים וחומרי-נגד חמצון).

בחזרה לבריאות שלמה

כאשר גיליתי שקיים אצלי חוסר איזון הורמונלי במספר מערכות ומחסור של וויטמינים ומינרלים (בגלל תרופות ותזונה לא נכונות), התחלתי ליטול הורמונים ביולוגים זהים לאלה הקיימים בגוף, במקום תרופות ביחד עם ויטמינים ומינרלים.

הסיבה לכך היא שרציתי לעקוב אחרי כל החומרים שלקחתי בבדיקות דם, כדי למנוע מצב של עודף או חוסר. אם הייתי משתמש למשל בהורמונים סינטתיים, שהם תרופות לכל דבר ולא זהים לאלה של בני האדם, לא יכולתי לעקוב אחרי רמתם בדם.

באופן הדרגתי התחלתי להרגיש יותר חזק, למרות הטיפולים נגד הסרטן. רמת השומנים בדם השתפרה והסוכרת נעלמה. לשמחתי יכולתי להפסיק תרופות שקיבלתי בבטחה. מה שגרם לי לשמחה האלוהית הייתה נסיגת הסרטן בדם עד כדי כך שהתאים בדם נעלמו.

מה קרה בגופי שהתרחש נס כזה? ההסבר הוא אחד: הפעילות של המערכת החיסונית השתפרה בעקבות הטיפול שכלל הורמונים, ויטמינים ומינרלים, עד כדי כך שהצליחה להמית את תאי סרטן.

התרופה שקבלתי בסוף השלימה את המלאכה כאשר הקרקע הייתה מתאימה לך. מאז לא חליתי אפילו בשפעת, כביטוי לכך שמערכת החיסונית פועלת ברמה מיטבית.

כבר כ-10 שנים שאינני מקבל תרופה כלשהי, ותוצאות בדיקות המעבדה תקינות לחלוטין. בשנים אחרונות התפתחה גם רפואה אחרת שמכוונת למניעת מחלות המופיעות בגיל מבוגר. לשם כך עברתי בהצלחה את מבחנים של החברת אמריקה לרפואה אנטי-אייג'ינג ומאז אני מטפל בהצלחה בחולים עם בעיות שונות שמופיעות בתקופה זו של החיים.

הרפואה המודרנית הולכת לכיוון של גילוי השיניים הביולוגים המתרחשים בגוף גיל מבוגר, ומתקנת אותם על ידי חומרים ביולוגים זהים לאלה שקיימים בגוף. בדרך זאת ניתן למנוע תופעות לוואי שמלוות בדרך כלל שימוש בחומרים סינטטיים, וכן יתרון נוסף הוא שניתן לעקוב אחרי רמת החומרים הביולוגים בבדיקות דם.

יש לציין שברוב המקרים הרפואה המסורתית משתמשת בבדיקות מעבדה לגילוי מצבים חולניים, כמו עליה ברמת הכולסטרול בדם. התרופות המסורתיות בהן שהרפואה מטפלת בבעיה, אמנם גורמות לירידה ברמת הכולסטרול, אולם קיימים תופעות לוואי וגרוע מכל, הן אינן מונעות התפתחות של טרשת עורקים וחסימת עורקים.
מאת: ד"ר אלכסנדר ארדיטי, קרדיולוג, עוסק במניעת מחלות המתפתחות בגיל מבוגר

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
 מרפאת אייקו eyeco
מרפאת אייקו eyeco עיניים
5.0
( 7 חוות דעת )
"טיפול היה מקצועי. דר בריסקו מנתח מעולה. עובדות המרפאה עזרו לי לטפל ב ניירת ו הסדרי ביטוח. היה מושלם."
ד"ר מחמוד אבו צעלוק
ד"ר מחמוד אבו צעלוק אנדוקרינולוגיה
אנדוקרינולוג בכיר, אנדוקרינולוגיה מבוגרים
ד"ר איריס יעיש
ד"ר איריס יעיש אנדוקרינולוגיה
5.0
( 51 חוות דעת )
"ד"ר יעיש היא רופאה בחסד עליון ואני מודה על היום שהחלטתי להיות מטופלת שלה."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו