דלג לתוכן

כתבה פרסומית: תפקוד מיני, דיכאון ומה שביניהם

דיכאון והטיפול בו גורמים תמיד לפגיעה בתפקוד המיני? לא בהכרח.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/12/2012 תאריך עדכון: 27/02/2014
2 דקות קריאה
פרסומת
דיכאון והטיפול בו גורמים תמיד לפגיעה בתפקוד המיני? לא בהכרח. 


דיכאון הינה מחלה שכיחה, הפוגעת בנשים וגברים כאחד. דיכאון עלול להשפיע על כל תחומי החיים ולפגוע בתפקוד מערכות גוף רבות, בניהן התפקוד המיני.


לא כל האנשים הסובלים מדיכאון יחוו פגיעה בתפקוד המיני. חלק מהם יצליח לתפקד וליהנות כרגיל. יחד עם זאת, רבים עלולים להרגיש פגיעה כלשהי בתפקוד, בהנאה או בקשר הזוגי. גברים, עלולים לחוות ירידה בחשק המיני ו/או בעיות זקפה ונשים חוסר עניין במין וקשיים בהגעה לאורגזמה.


בסקר מייצג שנערך ביוזמת חברת התרופות רפא, באמצעות מכון המחקר Market Watch (בקרב 505 נבדקים בני 18 ומעלה), נמצא כי רוב הציבור הישראלי חושב שדיכאון משפיע על התפקוד המיני. 66% מקרב הצעירים עד גיל 40 ו-70% מבני ה-40 ומעלה סברו כי הדיכאון משפיע על התפקוד המיני במידה רבה.


הצעד הראשון בטיפול בדיכאון הוא להכיר במצב. למרבה הצער אנשים בדיכאון מתקשים בכך. הפגנת דאגה ותמיכה מצד בני הזוג יסייעו בקבלת עזרה מקצועית.


אחד הסימנים הראשונים להחלמה מדיכאון הוא שיפור התפקוד המיני. אך אליה וקוץ בה, אחת מתופעות הלוואי האפשריות של חלק מהתרופות נוגדות הדיכאון עלולה להיות פגיעה בתפקוד המיני בחלק מהמטופלים. כך, באופן פרדוקסלי נמשך מעגל הקסמים- גם הדיכאון וגם התרופות גורמות לאותה פגיעה.


עקב החשש מתופעות לוואי שונות, שיעור גבוה מקרב הסובלים מדיכאון אינו נוטל נוגדי דיכאון. בסקר מייצג שנערך בקרב 501 גברים ונשים מעל גיל 18 בישראל נמצא כי 42% מהאנשים שהעידו על עצמם כסובלים מדיכאון אינם נוטלים את הטיפול התרופתי למחלה מחשש לתופעות לוואי. 


נכון להיום, כל קופות החולים, משתתפות בייעוץ פסיכולוגי או פסיכיאטרי וכן במימון וכיסוי של תרופות נוגדות דיכאון. בארץ קיים מגוון רחב מאוד של תרופות למניעת דיכאון אשר מעלות רמת מוליכים העצביים במח ומשפרות בכך את התסמינים השונים הנלווים לדיכאון ואת הפגיעה במערכות הגוף השונות. בנוסף קיימת בישראל תרופת מרשם צמחית שהוכחה כיעילה בטיפול בדיכאון קל ובינוני, אשר אינה מאופיינת בתופעת לוואי של פגיעה בתפקוד המיני. התרופה, שנמצאה כבעלת יעילות זהה ליתר נוגדי הדיכאון, כלולה בביטוחים המשלימים של כל קופות החולים ונרשמת גם ע"י רופא המשפחה.


כיום ניתן לטפל בדיכאון ובהשלכותיו השונות. רצוי וחשוב מאוד לטפל בדיכאון בעודו קל, לפני שיהפוך לדיכאון קשה יותר.


>>רוצים לבדוק האת גם אתם סובלים מדיכאון - לחצו כאן והתייעצו עם רופא המשפחה>>


*הכתבה בחסות מעבדות רפא

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
 דלית ויינטראוב
דלית ויינטראוב טיפול מיני / סקסולוגיה
ייעוץ וטיפול זוגי-מיני
M.A שרון סמואל
M.A שרון סמואל עבודה סוציאלית
פסיכוטרפיסטית ,מטפלת אינדיבידואלית, זוגית ומשפחתית
ד"ר מיכאל בנימין
ד"ר מיכאל בנימין פסיכיאטריה
פסיכיאטר און ליין לשעת חירום
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום מיניות וטיפול מיני

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו