דלג לתוכן

כתבה פרסומית: כיצד לנהוג במקרה של רשלנות רפואית?

הדימוי השכיח ביותר על רופאים השגור בפי רבים הוא "המלאכים בלבן". אולם לעתים, מסיבות שונות, גם רופאים טועים או מתרשלים במהלך טיפול בחולה.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/01/2013
2 דקות קריאה
פרסומת
הדימוי השכיח ביותר על רופאים השגור בפי רבים הוא "המלאכים בלבן". אולם לעתים, מסיבות שונות, גם רופאים טועים או מתרשלים במהלך טיפול בחולה. במקרה של חשד לרשלנות רפואית, ישנם שני אפיקים אפשריים לפעולה: פנייה לעו"ד העוסק בתחום רשלנות רפואית, או הגשת תלונה לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות (כמובן שגם שני האפיקים יחד אפשריים).

מה קורה כאשר איש צוות רפואי פונה בצורה מזלזלת או פועל ברשלנות רפואית כלפי חולים? מה ניתן לעשות במצבים שבהם רופאים פונים לחולה בצורה גסה או במקרים בהן חולים מגורשים מחדרם של רופאים ללא הסבר ובצורה שאינה מוצדקת?

לכל חולה ישנן זכויות רפואיות וזכותם של החולים לעמוד על שלהם, בעיקר לאור חוק זכויות החולה. הרבה מאוד חולים, לצערנו, אינם מודעים לזכויותיהם על פי חוק. אחת הדרכים העיקריות בהן החולה יכול לנסות ולשנות את הדברים ולעמוד על זכויותיו, היא הגשת תלונה לנציבות קבילות הציבור במשרד הבריאות.

ראשית, חשוב להבין שכל חולה שהופרו זכויותיו, בדרכים שונות, רשאי להגיש תלונה לנציבות קבילות הציבור. חולה יכול להתלונן על יחס בלתי הולם של הצוות המטפל כלפי החולה, להתלונן על פגמים וליקויים אשר נמצאו בתהליך הטיפולי, על אי מתן שירות רפואי או אי מתן תרופה ויחס בלתי נאות כלפי החולה וכמובן על מקרים של רשלנות רפואית.

חולה שמעוניין להגיש תלונה לנציב קבילות הציבור צריך לכתוב מכתב מפורט על עמוד אחד מודפס בצורה תמציתית וברורה,ובו לתאר בצורה מפורטת ככל הניתן את האירוע. על הפנייה לכלול בתוכה פרטים של הצוות הרפואי הקשור לאירוע או צוות רפואי אשר סירב לתת מענה רפואי.

במידה והיו עדים לאירוע, יש לציין את פרטיהם. חשוב לציין את שמו של הרופא מעורב, מתי והיכן התרחש האירוע
את המכתב המפורט יש לשלוח או בדואר למחלקת פניות הציבור או דרך אתר האינטרנט של משרד הבריאות. מומלץ לשלוח העתקים מהתלונה גם לצרכני בריאות ישראל ולאגודה לזכויות החולה.

חשוב מאוד לקבל יעוץ של עו"ד המתמחה בתחום רשלנות רפואית לפני שמגישים תלונה למשרד הבריאות, מאחר ולתלונה יכולות להיות השלכות כאלו ואחרות גם על התביעה בבית המשפט, במידה ותוגש.

בדרך כלל אם לא נגרם נזק עקב רשלנות רפואית או שמדובר בנזק מינורי לפרק זמן קצר, אנו ממליצים שלא להגיש תביעת רשלנות רפואית, אלא להסתפק במכתב תלונה למנהל המוסד הרפואי הרלבנטי ולנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות.

לעומת זאת במקרים קשים בהם נגרמים נזקים משמעותיים ובלתי הפיכים, מומלץ להיוועץ בעו"ד ואולי אף לוותר על האופציה של הגשת תלונה, מאחר ובחלק גדול מהמקרים, התלונה מבוטלת או שלא נמצאת מוצדקת, אף אם לאחר מכן, בית המשפט קובע כי הייתה רשלנות רפואית ברורה וקשה.

עו"ד ענת מולסון שותפה במשרד עורכי דין לרשלנות רפואית נבו מולסון ושות' המייצג מאות נפגעי רשלנות רפואית. ליצירת קשר הכנסו לאתר: עורך דין רשלנות רפואית

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
 מרכזי הזרקה אזור דרום-ירושלים
מרכזי הזרקה אזור דרום-ירושלים אחר
 מעבדות רוזנבלט
מעבדות רוזנבלט אחר
מעבדה שמבצעת במיומנות, במקצועיות ובאמינות מגוון בדיקות רפואיות בהתאם לתקנים הבינלאומיים.
 jmedical רשת מרכזים רפואיים פרטיים
jmedical רשת מרכזים רפואיים פרטיים אחר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו