דלג לתוכן

חיסון פוליו – מיליון ילדים אמורים להתחסן, ומה עם שלכם?

אתם שאלתם, אנחנו ענינו. כל השאלות שלכם והתשובות של הרופאים שלנו בנוגע לחיסון הפוליו.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/08/2013
3 דקות קריאה
אתם שאלתם, אנחנו ענינו. כל השאלות שלכם והתשובות של הרופאים שלנו בנוגע לחיסון הפוליו.

תינוקות


שאלה: בתי בת החצי שנה קיבלה השבוע את המנה השלישית של החיסון המומת. האם מותר כבר בשבוע הבא לתת לה את התרכיב החי מוחלש? אם לא, כמה זמן יש להמתין בין שני החיסונים?
תשובה : היה ניתן לתת במקביל לחיסונים השגרתיים.
כעת מומלץ להמתין 3 שבועות.



שאלה: יש לי 3 ילדים ילדה בת 9 ילד בן 6 ותינוקת בת 3 שבועות האם בטוח לחסן את הגדולים שיש לי תינוקת כה קטנה ולא מחוסנת בבית?
תשובה: הילדים הגדולים הם ביעד החיסון כנגד פוליו.התינוקת תתחיל את החיסונים כנגד פוליו כמתוכנן בגיל חודשיים. אין סכנה להידבקות .ככה נהגו לחסן משפחות עשרות שנים עד שהופסק החיסון במהלך 2004.


שאלה: שלום, יש לנו בבית תינוק שנולד פג וילד בן 4 שצריך כנראה חיסון - אני מאוד מתלבטת זה נראה לי מסוכן, הבן הגדול כבר קיבל את החיסון ואמרו בחדשות שהסכנה בחיסון זה לאנשים עם מערכת חיסונית מוחלשת - מה צריך לעשות במצב כזה? תודה
תשובה: בדיוק במצב שלך אני ממליץ לחסן את הילד בן ה-4. אם הוא יידבק הוא עלול להעביר את הנגיף לפג שנולד שהוא עדיין לא מחוסן ונמצא בסיכון. כמובן שאת הפג לא ניתן לחסן בינתיים וחשוב לשמור על הגיינה בסביבתו

בעלי מערכת חיסון מוחלשת

שאלה: האם נשא פוליו מקבל חיסון מוחלש? האם החיסון יעזור לו? איפה ואיך אפשר לעשות בדיקות לנשאות פוליו או לדעת אם הילד כבר מחוסן מהחיסון החי מוחלש אחרי ששהה בגן עם ילדים ואחד העביר לשני את הנגיפים של החיסון. האם זה משפיע על החיסון אחר כך? כאילו לחסן פעמיים?
תשובה: אין זה משנה אם נשא או לא נשא פוליו,לא בודקים תינוקות בריאים או ילדים בריאים, אלא אם כן לצורך ניטור ובקרה של התפשטות מגיפה.
ניתן לחסן כל תינוק או ילד בחיסון חי מוחלש לפחות אם קיבל מנה אחת של מומת 4 שבועות קודם לכן.


שאלה: אני תושבת שדרות ואימי עוברת טיפולים כימותרפיים פעם בשבוע כיוון שיש לה סרטן שד ששלח גרורות. שאלתי היא כמה זמן אסור לבני לראות את אימי מרגע שהוא חוסן כדי לא להדביק אותה? ואם ההחלטה שלי היא לא לחסן את בני, האם הוא יכול להידבק מאלה שחוסנו ולהעביר לאימי. תודה
תשובה:ניתן לחסן את הילד - אבל הוא לא צריך לבוא במגע עם הסבתא כחודש.


שאלה: שלום, אחותי מתגוררת באיזור הדרום, נמצאת בסוף חודש שמיני להריון, זה גם הריון בסיכון והיא עלולה ללדת בכל רגע, יש לה ילד בן 3 בבית - האם לחסן אותו לא יסכן אותה?
תשובה: החיסון אינו מסוכן במיוחד לנשים בהריון. חשוב מאוד לחסן את הילד בן ה-3 כדי שלא ידביק את הרך הנולד, אם ידבק בפוליו

החיסון

שאלה: אנחנו כל הזמן שומעים שיש סיכון, רציתי לדעת מה בדיוק הסיכון? לא באחוזים, אבל מה יכול לקרות למי שנפגע מהחיסון? לחלות בפוליו? תופעות אחרות? אשמח לדעת במה מדובר
תשובה: הסיכון שמדברים עליו הוא פוליו כתוצאה מהחיסון. העניין הוא שסיכון זה קיים רק במי שלא קיבל חיסון פוליו בעבר. היות שאנו ממליצים לחסן רק ילדים שחוסנו בעבר לפחות במנה אחת, הסיכון הזה לא רבלנטי לגביהם.

שאלה: אני הבנתי מהפרסומים שאומרים שרק ילדים שחוסנו בזריקה יכולים לקבל עכשיו את החיסון עם הטיפות - יש לי שני ילדים בני 4 ו-5 איך אני יודעת שהם קיבלו אתהזריקה?
תשובה: שלום יש כמה דרכים לדעת אם הילדים שלך קיבלו את הזריקה: 1. לבדוק בפנקס החיסונים 2. אם הילדים שלך קיבלו את כל החיסונים עד היום אז בטוח שהם קיבלו גם חיסון נגד בזריקה נגד פוליו. 3. ניתן להגיע או להתקשר לטיפת חלב שם הם יכולים לבדוק בפנקס שלך או בתיק הרפואי שקיים אצלם ולראות אם הילדים שלך אכן קיבלו את החיסון

שאלה: רציתי לדעת מה הגיל התצעיר ביותר שניתן לקבל את הטיפות?
תשובה: החיסון בטיפות ניתן רק לילדים שקיבלו קודם לכן את החיסון המומת (בזריקה) המנה הראשונה של החיסון בזריקה ניתנת בגיל חודשיים לאחר מכן יש לחכות חודש מכאן שהגיל המינימלי לקבלת הטיפות הוא 3 חודשים.
מאת: מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר דוד חובל
ד"ר דוד חובל גסטרואנטרולוגיה
מומחה לפנימית ולגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד
ד"ר הדר מורן לב
ד"ר הדר מורן לב גסטרואנטרולוגיה ילדים
מומחית בגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים
ד"ר איריס יעיש
ד"ר איריס יעיש אנדוקרינולוגיה
5.0
( 51 חוות דעת )
"ד"ר יעיש היא רופאה בחסד עליון ואני מודה על היום שהחלטתי להיות מטופלת שלה."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו