דלג לתוכן

טיפול בלייזר לפתרון בבעיית ריח רע מהפה

טיפול בלייזר לפתרון בבעיית ריח רע מהפה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/12/2009 תאריך עדכון: 25/11/2020
2 דקות קריאה

ריח-פה בואש, כלומר ריח רע מהפה מכונה בשפה הרפואית אליטוזיס והינו בעיה נפוצה מאוד. אנשים הסובלים מבעיה זו מתקשים לא אחת בניהול חיים חברתיים וקשרים במקומות עבודה.

קיימים שני מאפייני התנהגות עיקריים לאנשים הסובלים מריח-פה בואש, המאפיין הראשון הוא, שאין הם מדברים על זה מחמת הבושה. המאפיין השני הוא, שהם נודדים ממרפאה למרפאה כדי למצוא פיתרון לבעיה אך בדרך כלל הם מתאכזבים ממנו.

במרפאות שונות מודדים את ריח הפה במיכשור המריח גאזים, אך איננו תורם דבר לאבחון ולטיפול בבעיה. הפציינטים עוברים בדיקות אנדוסקופיות של הושט והקיבה אך ללא כל תועלת. כמו כן, הם עוברים טיפולי שיניים וחניכיים יקרים ואינסופיים שמועילים רק לעיתים רחוקות. 

לא פעם מטופלים משתמשים גם בשיטות שונות במטרה להעלים את הריח, מי פה, גריפת לשון, צחצוחי שיניים אין סופיים, מסטיקים, צמחים, שיקויים הומאופטיים, ויטאמינים ואף פותחים בדיאטות שונות כיד הדמיון הטובה, הכל ללא שום תועלת. אדרבה, ההמלצות ל"טיפולים" כאלו שבהם יש לעסוק במשך כל היום מנציחים את הבעיה ומחמירים את הסבל.

ריח רע מהפה נוצר בעקבות פליטת גזים אותם אנו מריחים ומזהים כריח בלתי נעים ודוחה. בניגוד לאמונות שונות, הרפואה איננה מכירה אף מחלה במערכת העיכול היכולה לגרום לריח-פה בואש. אמנם לעיתים קרובות יש במערכת העיכול חיידק בשם הליקו-בקטר פילורי, חיידק זה ידוע כיצרן גאז האמוניה, אך גם בזיהום הקשה והחמור ביותר, ריכוז האמוניה המופרש על ידו נמוך ביותר ואיננו מגיע לסף אותו יכול לחוש בן אנוש וניתן לגלותו רק באמצעות בדיקות מעבדה.

אכילת בצל או שום גורמת בדרך כלל לכך שחומרים ארומטיים המצויים בהם מתנדפים מבעד לריאות ונפלטים בנשימת הפה. למרות זאת "בעיות עיכול" אינן יכולות לגרום לריח פה בואש אלא לכל היותר לגיהוק בואש. גם זיהומים כרוניים בריאות יכולים לגרום לריח פה רע הם נדירים מאוד.

חשוב להבהיר, מרבית האנשים הסובלים מריח-פה הם אנשים בריאים למעט בעיה זו. ריח רע מהפה מופיע בנשימה ובדיבור והוא למעשה מחלה של דרכי הנשימה העליונות, תוצר של זיהום חיידקי אנארובי, כלומר מדובר בגזים הנוצרים על ידי חיידקים המכונים אנארוביים קרי, חיידקים שאינם מתקיימים בחשיפה לחמצן.

על מנת לטפל בתופעת ריח רע מהפה בצורה הגיונית ומחושבת, יש למצוא את מיקום של החיידקים. רופא אף, אוזן וגרון הוא הקלינאי היחידי שמסוגל לבדוק את דרכי הנשימה העליונות במלואן ולמקם את התהליך הזיהומי. 

באמצעות שיאת הבדיקה אשר פותחה ע"י כותב שורות אלו וגם בסיוע המכשור האנדוסקופי מאפשר בימינו בדיקה מלאה של דרכי הנשימה העליונות במרפאה וכמעט ללא כל אי נוחות. אבחון נכון הוא הבסיס לטיפול הולם ויעיל. במקרה שאכן מקור הזיהום הוא בשקדים, ניתן לטפל בו ביעילות באמצעות על ידי איוד השקדים בעזרת לייזר. 

טיפול הנעשה במרפאה ואיננו כרוך באשפוז. הטיפול בלייזר כפתרון לריח הפה וחיסול מוקדי הזיהום פותח על ידי כותב שורות אלו, על טיפול זה נכתבו מאמרים רבים בספרות המקצועית וכן הוא הפך נפוץ בכל העולם.
אם גם אתם חוששים שאנשים נרתעים ממכם בגלל ריח רע מהפה, אם גם לכם העירו על ריח רע שיוצא מהפה שלכם, אם גם אתם ניסיתם עד כה וללא הצלחה לפתור את הבעיה בצורות שונות וחסרות תועלת, אל תתייאשו, ניתן לאבחן את מקור הריח ולפתור את הבעיה אחת ולתמיד.

המאמר נכתב על ידי פרופ' יהודה פינקלשטיין, מנתח מומחה ברפואת אף, אוזן וגרון. מנהל היחידה למחלות החיך במרכז רפואי מאיר. יועץ במרכז לחיך ושפה שסועים, מומי ראש ופנים ופרופסור בחוג לרפואת אף, אוזן וגרון, בי"ס לרפואה ע"ש סאקלר. מומחה בהפרעות נשימה, דיבור ובליעה ובעל מרפאה המצויידת במכשור מתקדם ומשוכלל ביותר. חוקר ומפתח הטיפול בריח-פה באמצעות לייזר אשר תרם למהפיכה עולמית בתחום זה חוקר ומפתח הטיפול בריח-פה באמצעות לייזר

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר ודים לטיצ'בסקי
ד"ר ודים לטיצ'בסקי אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
5.0
( 7 חוות דעת )
"שלום, אני מאוד מרוצה מטיפול שקיבלתי מדר' ודים לטיצ'בסקי ודים לטיצ'בסקי רופא מאוד חזק ומומחה ברמה הכי גבוהה בתחום א.א.ג אני מודה לדר' ודים לטיצ'בסקי על טיפול ועזרה שקיבלתי"
ד"ר ראובן ישי
ד"ר ראובן ישי אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
רופא בכיר ומנתח במחלקת אף אוזן גרון, בית חולים רמב״ם 
ד"ר זאב הורוביץ
ד"ר זאב הורוביץ אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
כירורג אף אוזן גרון, ראש-צוואר, אוזן תיכונה, שקדים אדנואידים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו