דלג לתוכן

תינוקות מפתחים זיכרון למילים עוד לפני הלידה

מומלץ לשמור על שפה נקייה על יד אישה בהריון מתקדם – מחקר מצא כי כי מוח התינוק מגיב למילים שנשמעו באופן תדיר בעת ההריון.

מאת: רועי שני, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/09/2013 תאריך עדכון: 02/12/2013
2 דקות קריאה
מומלץ לשמור על שפה נקייה על יד אישה בהריון מתקדם – מחקר מצא כי כי מוח התינוק מגיב למילים שנשמעו באופן תדיר בעת ההריון.

המחקר, שנערך באוניברסיטת הלסינקי בפינלנד מצא כי מיד לאחר הלידה מוחות התינוקות מגיבים למילים אשר נשמעו בתדירות גבוהה במהלך שלבי ההריון מתקדמים. הממצאים פורסמו בכתב העת המדעי Proceedings of the National Academy of Sciences.

החוקרים מאמינים כי הדבר מראה כיצד המוח מסגל את עצמו כבר בהריון לתנאי החיים, ולעיבוד וזכרון של צלילים. לדבריהם, מדובר בעדות מאוד מוקדמת ליכולת עיבוד של הצלילים הנשמעים ולימוד שפה, ותינוקות שרק נולדו אינם מגיחים לעולם כדף חלק מפני שמוחותיהם כבר למדו כיצד אמא שלהם וקרובי משפחה נוספים נשמעים.

במסגרת המחקר גייסו החוקרים 33 נשים הרות. בכדי לבחון את זכרון העוברים לצלילים, חשפו החוקרים את עוברים לצליל הקליט "טה-טה-טה". החוקרים מציינים כי לצורך המחקר הם בכוונה עשו שימוש במילת תפל (מילה שאין לה משמעות בשפה) בעלת שלוש הברות, מכיוון שהם רצו לאתגר את מוחות העוברים בצליל מורכב וארוך, אך עם זאת קליט.

מהשבוע ה-29 להריון ועד ללידה מחצית מהנשים האזינו להקלטה של המילה מאות פעמים. לעתים הוחלפה ההברה האמצעית של המילה ב-"טו", ולעתים נהגתה המילה באופן שונה.

לאחר הלידה סרקו החוקרים את מוחות התינוקות כשהם מאזינים להקלטה במכשור מיוחד אשר ממפה את פעילות המוח. התינוקות אשר נחשפו למילה בעודם ברחם אימם הציגו פעילות מוחית מוגברת כששמעו את המילה. כמו כן, טוענים החוקרים, מעיבוד ממצאי המיפוי הסתבר כי תינוקות אלו הצליחו לעבד טוב יותר את המילה במוחם, וכן זיהו באופן טוב יותר פעמים בהם נהגתה המילה באופן אחר או שונו חלק מהברותיה.

החוקרים מסיקים כי העוברים מתחילים לשמוע צלילים כבר מאמצע ההריון, ומהשלבים מתקדמים של ההריון מתחיל תהליך של למידה וזיכרון של צלילים. בניגוד לסברה הרווחת לפיה לימוד שפה מתחיל לאחר הלידה, המחקר הנוכחי מראה כי תהליך הלמידה השפתי מתחיל עוד שהתינוק ברחם, כשהוא מאזין לצלילים המגיעים מבחוץ. הדבר מעיד על יכולות מוחיות גבוהות עוד לפני שהתינוק מגיח לעולם.

מומחים בתחום השפה מוסיפים כי נוכח ממצאי המחקר על ההורים לתת את הדעת על כך, וממליצים לשני ההורים לדבר אל התינוק כבר במהלך ההריון.
מאת: רועי שני, מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר רוני שפר
ד"ר רוני שפר ילדים
5.0
( 13 חוות דעת )
"רופא מקסים, התנהג בעדינות ורגישות לתינוקת ובדק הכל ביסודיות ובמקצועיות :)"
ד"ר אסתר גנלין - כהן
ד"ר אסתר גנלין - כהן נוירולוגיה
5.0
( 15 חוות דעת )
"ד"ר גנלין הייתה יוצאת מן הכלל במקצועיות וביחס האישי. כבר מהרגע הראשון התרשמנו עמוקות מהידע הרב שלה, מהגישה הסבלנית והנעימה, ומהיכולת להקשיב ולהסביר בצורה ברורה ומפורטת. היא שידרה אמינות ויושרה מקצועית ברמה הגבוהה ביותר, ונתנה תחושת ביטחון לכל אורך התהליך. ניכר שהיא פועלת מתוך מחויבות אמיתית לבריאות המטופלים ורצון אמיתי לעזור. בזכותה הרגשנו בידיים טובות, ואנו מעריכים מאוד את ההשקעה והמסירות שלה. ללא ספק, אנו ממליצים בחום על ד"ר גנלין ומודים לה מקרב לב על הטיפול המקצועי והאנושי."
ד"ר בוריס סחנוביץ
ד"ר בוריס סחנוביץ יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
רופא בכיר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו