לא רוצה לישון? כך תרגילו את הילד לשעון החורף
הלילה הארוך יותר ושעות האור המעטות במהלך היום יוצרים אצל מרבית הילדים בעיות שינה. אז איך מחזירים את השינה של הילד למסלול?
הלילה הארוך יותר ושעות האור המעטות במהלך היום יוצרים אצל מרבית הילדים בעיות שינה. אז איך מחזירים את השינה של הילד למסלול?
אין ספק כי המעבר לשעון חורף משבש לנו מעט את השעון הביולוגי, כאשר אמנם נוספת שעת שינה אך שעות האור מתקצרות, החושך יורד מוקדם יותר ורובנו נרגיש את ההשפעה במשך מספר ימים, עד להתאקלמות סופית של הגוף. אצל ילדים, עם זאת, ההסתגלות לשיבוש שעות השינה והאור יכול להיות מורכב יותר ולהתבטא בהפרעות שינה שיפגעו באיכות החיים שלהם וגם של ההורים.
אז איך גורמים לילדים להסתגל לשעון חורף ללא הפרעות שישפיעו על כל הבית? הנה מספר טיפים שיעזרו לכם לצלוח את הימים הראשונים של שעון החורף:
1. רוב הסיכויים שהמעבר לשעון חורף לא גרם לילדים להיות עירניים שעה אחת נוספת וללכת לישון מאוחר יותר, לפיכך חשוב לשים לב לסימני עייפות אצל הילדים, כדי שלא יגיעו למצב של עייפות יתר. מומלץ כי עם הופעת סימני העייפות הראשוניים להשכיב אותם לישון. כך הם יירדמו יותר מהר וגם איכות השינה שלהם תהיה טובה יותר.
2. כאמור, השעון הביולוגי של ילדים לא מסתנכרן באופן אוטומטי לשעון החורף, לכן יש לעזור להם להסתגל באופן הדרגתי. על מנת לעשות זאת, הקדימו את שעת ההשכבה בשעה בימים הראשונים של שעון החורף, כאשר בכל יום הוסיפו רבע שעה. נהגו באופן דומה גם בשעות השינה במהלך היום.
3. חלק מהילדים יקומו כתוצאה מהשינויים מוקדם מהרגיל. במקרה כזה, מומלץ להחזיר אותם למיטה לישון ולהתנהג כאילו הם התעוררו באמצע הלילה. חשוב להיות נחושים ועקביים ולהתעקש על החזרה לשינה, כדי שלא יווצר מצב בו הילד יראה בהתעוררות המוקדמת "זמן איכות" נוסף, מה שיעורר מוטיבציה לקום שוב ושוב.
4. היות והאור מפציע שעה מוקדם יותר – הקפידו להגיף את התריסים בחדרו של הילד, כדי שהאור לא יפריע לשנתו.
מאת: רונית קינן, אחות טיפת חלב פרטית, יועצת שינה לתינוקות וילדים