דלג לתוכן

5 דרכים להקל על התינוק המנוזל

נזלת היא אחת התופעות המציקות שנלוות להצטננות. אבל בטבע אין "סתם", וגם לנזלת התפקיד שלה – דרך נוספת של הגוף להוציא החוצה חיידקים. עם זאת, היא עלולה ליצור עומס וגודש בראש. 5 דרכים להקל על התינוק המנוזל

מאת: אורלי נעמן, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/12/2013
2 דקות קריאה

נזלת נחשבת לאחת מתופעות הלוואי המעצבנות והמציקות ביותר של הצטננות. אבל בטבע אין "סתם", וגם לנזלת התפקיד שלה – דרך נוספת של הגוף להוציא החוצה חיידקים. עם זאת, כאשר לתינוק שלך יש נזלת וליחה באף או בסינוסים, זה עלול ליצור עומס וגודש באזור הראש. קבלו כמה דרכים להקלה עצמאית על התינוק, בבית:


טיפות מי מלח 

טיפות מי מלח יכולות לסייע לדילול הליחה. כמה טיפות בכל נחיר ולאחר מכן שימוש במזרק "נורה" פשוט, כדי להוציא את הליחה הנוספת. אפשר לחזור על שלבים אלו כמה פעמים שנדרש. שיטה זו עובדת הכי טוב על תינוקות מתחת לגיל 6 חודשים. תינוקות מעל גיל זה מקבלים את המזרק פחות בהבנה.

כדי להשתמש במזרק ה"נורה" בצורה הנכונה, יש קודם כל לסחוט את המזרק ואז למקם את הקצה בעדינות בתוך נחיר התינוק ולשחרר את קצה הנורה באיטיות. לאחר כל שימוש, יש לשטוף אותו עם מים וסבון.


הסרת החומר הדביק

לעיתים, ריר מתקשה והופך לבלגן דביק סביב אפו של התינוק, מה שעלול להיות לו מאוד לא נעים. כדי לנקות את האף בהצלחה, יש להרטיב מקלון צמר גפן במים חמים ולנגב את האזור בעדינות.


אדים

אפשר להניח מכשיר אדים בחדרו של התינוק כדי להוסיף לחות לאוויר. אוויר לח מסייע לפתיחת מעברי אף סתומים. יש לוודא שהמכשיר נקי באופן קבוע, כדי למנוע צמיחה של עובש בתוכו. 

אפשר לקבל את אותו אפקט מרגיע על ידי ישיבה בחדר אמבטיה מלא אדים עם התינוק.


טפיחות של אהבה

טפיחות עדינות על גב התינוק יכולות לעזור להקל על גודש בחזה. אפשר לעשות זאת כשהתינוק שוכב על הברכיים שלכם או יושב בחיקכם, כשגופו מוטה קדימה. טפיחות אלו יכולות לסייע לשחרר ליחה בחזה ולעזור לתינוק להשתעל אותה החוצה.


לדעת מתי לחכות

לא כל אף גדוש בנזלת זקוק לטיפול. אם הוא לא מטריד את התינוק, אין צורך לעשות דבר. כל עוד זה לא מטריד את הקטנצ'יק, הוא פעיל ואוכל ושותה כרגיל, זה בסדר לחכות ולראות מה קורה. אם הגודש או הנזלת מתחילים להפריע לו או לפעילות שלו, אפשר לפעול ולטפל. 

נזלת וגודש באף הם חלק מעסקת החבילה המגיעה עם ההצטננות בחורף. לפני שמתחילים בשלל קניות של תרופות כאלה ואחרות, שווה לבדוק האם אתם יכולים להקל על תינוקכם בעצמכם.


מאת: אורלי נעמן, מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר יעל מוזר גלזברג
ד"ר יעל מוזר גלזברג ילדים
5.0
( 26 חוות דעת )
"רופאה רגישה, נעימה, סבלנית ומקצועית. ממליצה בחום."
ד"ר טליה מאיר
ד"ר טליה מאיר עור ומין
5.0
( 48 חוות דעת )
"ממש הופתעתי לטובה מהשירותיות והמקצועיות של ד״ר טליה מאיר. הגעתי אליה לראשונה לבדוק נקודת חן ספציפית והיא עשתה בדיקה מקיפה ממש מכף רגל ועד ראש, מה שמעולם לא הוצע לי ע״י רופאים אחרים שהייתי אצלם באותו עניין. הכל נעשה בצורה מהירה, רגישה ותוך מתן הסבר לכל השאלות שלי."
ד"ר ישי סלם
ד"ר ישי סלם ילדים
5.0
( 59 חוות דעת )
"הגענו לד״ר סלם עם המון חשש לתוצאות הבדיקה, מהרגע שנכנסנו הסביר לנו על הבדיקה, הרגיע אותנו. במהלך הבדיקה הוא היה מאוד נעים, מקצועי, הסביר לנו כל דבר שעשה ובדק והייתה לנו חוויה ממש טובה. גם לאחר הבדיקה הסביר לנו על מבנה הלב ונתן לנו הרבה וודאות. אז המון המון תודה על המקצועיות והאנושיות ❤️"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום אף וסינוסים

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו