דלג לתוכן

הפריה חוץ גופית (IVF) - החלטות משרד הבריאות

משרד הבריאות פרסם חוזר בנושא מחזורי טיפולי הפריה חוץ גופית, בעקבות אימוץ המשרד את המלצותיה המקצועיות של המועצה הלאומית לרפואת נשים, נאונטולוגיה וגנטיקה, למספר מחזורי IVF.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/01/2014
2 דקות קריאה

משרד הבריאות פרסם חוזר בנושא מחזורי טיפולי הפריה חוץ גופית, בעקבות אימוץ המשרד את המלצותיה המקצועיות של המועצה הלאומית לרפואת נשים, נאונטולוגיה וגנטיקה, למספר מחזורי IVF.


המועצה הלאומית לרפואת נשים, ניאונטולוגיה וגנטיקה נדרשה לסוגיית מספר טיפולי ה-IVF במדינת ישראל, מתוך רצון להמליץ באופן מאוזן בין ההבנה לרצון הולדת ילד ובין הפגיעה הרפואית, הנפשית והכלכלית הנלווית למספר טיפולים רב ולא אפקטיבי. חשוב לציין כי הושם דגש במערכת השיקולים על האספקטים הרפואיים.


לדברי יעל גרמן, שרת הבריאות, ההמלצות שגובשו על ידי המועצה הלאומית לרפואת נשים, ניאונטולוגיה וגנטיקה, מסדירות את נושא טיפולי ההפריה החוץ גופית ובכך מאפשרות מצד אחד לנשים להגשים זכותן לאימהות והורות, ומצד שני לדאוג לבריאותן.

ההמלצות שהתקבלו על ידי משרד הבריאות


הגיל המרבי לטיפול הוא 45 (עד יום ההולדת ה- 45).

לנשים שמלאו להן 39 שנים, ניתן לבצע משיקולים רפואיים טיפולי IVF כאפשרות ראשונה לטיפולי פוריות.

לנשים שמלאו להן 42 שנים ומעלה, לא יבוצעו יותר משלושה מחזורי טיפולי IVF עוקבים בהם לא הגיעו בטיפול לשלב של החזרת עוברים. זה אינו כולל החזרת עוברים מוקפאים מטיפולים קודמים וללא קשר ליחידה בה בוצע הטיפול.

בכל גיל, לאחר ארבעה מחזורי טיפול עוקבים בהם לא הגיעו לשלב החזרת עוברים, או לאחר 8 מחזורי IVF (לא כולל החזרת עוברים מוקפאים), ללא הריון קליני (הריון קליני המאובחן בהדגמת קוטב עוברי באולטרסאונד, לרבות מחוץ לרחם), ייערך דיון של הצוות המטפל כולל עובדת סוציאלית, באחריות היחידה בה בוצע המחזור האחרון.

הדיון יכלול התייחסות לכלל טיפולי הפוריות שבוצעו לאישה עד למועד הדיון, הסיבות לכישלון, העתודה השחלתית והצעות להמשך טיפול. דיון זה, לרבות תוצאות הבירור וההמלצות, יתועד בגיליון המטופלת ויועבר לקופת החולים. התכנית להמשך טיפולי הפוריות, כולל טיפולי IVF נוספים, תיקבע בהתאם למסקנות של דיון זה.

משרד הבריאות מבקש להדגיש, כי הנאמר כאן אינו מפרט את כל ההתוויות הרפואיות לביצוע או אי ביצוע הפריה חוץ גופית, אלא מתייחס למצבים בהם קיימת התוויה רפואית לביצוע הפעולה והוא חל על כל היחידות להפרייה חוץ גופית בכל המוסדות הרפואיים, כולל הפרטיים.

מאת: מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחה בעל שם בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית
פרופ' מרואן עודה
פרופ' מרואן עודה יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל יחידת האולטרסאונד במיילדות וגיניקולוגיה באגף לבריאות האישה – מרכז רפואי לגליל – נהריה
ד"ר אלי דריזין
ד"ר אלי דריזין יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 24 חוות דעת )
"חויית טיפול מצויינת"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF)

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו