דלג לתוכן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי

החידושים הרפואיים שיעזרו לכם להיכנס להיריון

חידושים בתחום הפוריות יכולים לשפר משמעותית את הסיכוי להיכנס להריון: מהן הבדיקות החדשות וכיצד הן משפרות את סיכויי הכניסה להריון? מומחה מסביר

מאת: פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
תאריך פרסום: 02/02/2014 תאריך עדכון: 06/07/2017
2 דקות קריאה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי בשיתוף עם פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי i מומחה בעל שם בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית

בשנים האחרונות לא חל שיפור משמעותי בהצלחה של טיפולי הפריה חוץ גופית. עם זאת, התפתחו לאחרונה כמה חידושים שיכולים לשפר משמעותית את הסיכוי להיכנס להריון.


בדיקת מאגר הביציות של האישה

מאגר ביציות של אישה עלול להיות מדולדל בגלל גיל או סיבות אחרות ושימוש נרחב יותר בבדיקה של הורמון הנקרא Antimullerian Hormone, המצביעה בצורה טובה יותר על הרזרבה השחלתית של האישה (כלומר על מאגר הביציות שנותרו לה), עשוי למנוע טיפולים מיותרים ולהפנות אותה ישירות לטיפולי הפריה חוץ גופית. 

קבלת ערכים נמוכים מתחת לטווח שנקבע להורמון Antimullerian Hormone יהיו אינדיקציה להפניה של האישה ישירות לשיטה שעשויה להניב תוצאה מהירה וטובה ביותר לפני שמאגר הביציות של האישה יקטן וסיכוייה להרות ירדו משמעותית. 

בדיקת זרע

לאחר ביצוע בדיקת זרע חדשנית שעשויה לתת מידע גנטי על זרע עם איכות ירודה ניתן להפנות בני זוג לטיפולי הפריה חוץ גופית. ביצוע בדיקה זו עשוי למנוע בזבוז זמן יקר ומשאבים בביצוע טיפולים שלא יניבו היריון.

בחירת עוברים

האמבריוסקופ הוא אינקובטור חדשני שמאפשר בחירה טובה יותר של עוברים איכותיים (מבחינה מורפולוגית) ומורכב ממערכת מצלמות HD. מרגע ההפריה (לפני החזרת העוברים לרחם) המכשיר יכול לצלם מספר עוברים בו זמנית בפרקי זמן קצובים (time lapse photography) למשך 72 שעות ברצף וללא התערבות של איש מקצוע.

התמונות שמופקות מאפשרות לעקוב אחרי איכות העוברים הגדלים מהשלב הראשוני ביותר של הפריית הביצית תוך קבלת מידע על התנהגותם בשלבי החלוקה המוקדמים ועד לשלב של חלוקה למספר תאים, כל זאת ללא צורך בהוצאת הצלוחית מהאינקובטור לצורך בדיקה בעזרת מיקרוסקופ.


 

בחינת הצילומים מאפשרת בחירת עובר איכותי, בריא מאוד ובעל סיכויים טובים ביותר להשתרשות ברחם. בנוסף, שיטה זו עשויה להביא לעליה של 10-20% בהשגת הריונות.

- אנליזה גנטיתביצוע ביופסיה לעובר ביום החמישי שלאחר ההפריה (בשלב הקרוי "בלסטציסט") עשויה לשפר את היכולת לסנן עוברים ולברור מתוכם את התקינים, על ידי כך ניתן לבצע אנליזה גנטית של הגנום העוברי המאפשרת בחירה של עוברים תקינים מבחינה גנטית.


- סימנים מטבוליים - בדיקת נוזל תרבית הצלוחית שבה נמצא העובר שמתפתח מאפשרת בחירה של עובר בהסתמך על סימנים מטבוליים כמו ירידה ברמת פירוווט, רמת הגליצין, לאוצ'ין, רמת האספרגין ועליה בצריכת הסוכר.


- סימנים חלבוניים -  זוהו סימנים חלבוניים בצלוחית המכילה עוברים שמצויים בנוזל תרבית רקמה. סימנים חלבוניים אלה (כמו Soluble human leukocyte antigen-G ו Ubiquitin) מצביעים על סיכויי השתרשות גבוהים יותר.


סימנים גנומיים - פרופיל גנטי של תאי הקומולוס (שעוטפים את הביצית מרגע ההפריה עד להשתרשות) עשוי לשמש ככלי עזר חשוב בניבוי הסיכוי של השתרשות העובר.

לסיכום, תהליכי הסינון מחוץ לרחם מגדילים את אחוזי ההצלחה של כל מחזור הפריה ובנוסף מאפשרים להפחית את מספר העוברים המוחזרים לרחם למניעת הריונות מרובי עוברים, וזאת ללא פגיעה משמעותית בסיכויי ההצלחה של טיפול הפריה.

מאת: פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בעל שם בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר נפתלי צוקר
ד"ר נפתלי צוקר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנתח בכיר, מומחה במיילדות וגניקולוגיה, מומחה להפסקות הריון. פרטי ההתקשרות מיועדים ללקוחות פרטיים בלבד!
ד"ר רונית עשת
ד"ר רונית עשת יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 47 חוות דעת )
"חוויה טובה ונעימה"
פרופ' דב פלדברג
פרופ' דב פלדברג יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל ביה"ח לנשים ע"ש הלן שניידר במרכז הרפואי רבין
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר

עדיין מתלבטים?
השאירו פרטים להתייעצות עם פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי

שאלות מתוך פורום טיפולי פוריות

בניהול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו