דלג לתוכן

סרטן בראייה הוליסטית - קשר גוף-נפש

ישנן גישות רבות הנוגעות למניעת סרטן ולריפויו. גישה אחת דוגלת בדרך ראייה הוליסטית של מחלת הסרטן, בהקשרי גוף נפש כמו גם בהיבט התזונתי ובטיפול ומניעה של המחלה על פי הנטורופתיה.

מאת: ד"ר (N.D) ענת גרינשטיין, נטורופתית
תאריך פרסום: 12/04/2012 תאריך עדכון: 05/03/2014
2 דקות קריאה
כל האיברים בגופנו מגיבים לרגש המצטבר בתוכם לאורך זמן. זאת הסיבה שלרגשות שלילים שאנו מפנימים, למצב של מתח מתמשך ולאירועים טראומטיים שאנו חווים במהלך החיים, יש השפעה על מצבנו הגופני והנפשי.


ישנן גישות רבות הנוגעות למניעת סרטן ולריפויו. גישה אחת דוגלת בדרך ראייה הוליסטית של מחלת הסרטן, בהקשריי גוף נפש כמו גם בהיבט התזונתי ובטיפול ומניעה של המחלה על פי הנטורופתיה.


התפתחות מחלת הסרטן


בבואנו להתייחס למגוון רחב של למעלה מ-100 מחלות סרטניות, יש לתת את הדעת לגורמים המביאים להתפתחותן. ניתן לומר באופן כללי, שקיימות סיבות משותפות למכלול המחלות, כמו גם סיבות אינדיבידואליות.


המשותף לכל סוגי הסרטן הוא התחלקות בלתי מבוקרת של תאים בגוף. שיבוש זה גורם לתאים להתחלק ולהתרבות בקצב מוגבר, ובתוך כך נוצרת פגיעה בתפקודם.


התאים הממאירים אינם מגיעים לרמת התפתחות של רקמה בוגרת, אלא הם דומים מאוד לרקמה עוברית שטרם עברה הליך התמיינות. בתהליך הממאיר התאים הסרטניים חודרים לרקמות שכנות, בשל גדילה לא מבוקרת. הפלישה והנדידה דרך זרם הדם והלימפה עשויות להביא תאים סרטניים לחלקים נוספים בגוף ולהוביל לייצור גרורות.





סרטן וההיבט הנפשי


כשאנו שמים לב כיצד מצבנו הרגשי והנפשי משפיע על התגובה הפיזית של הגוף למחלות שונות, ניתן לראות שישנו קשר ישיר ובלתי ניתן להפרדה בין השניים. אינספור מחקרים הראו במשך השנים כי מתח, מבנה אישיות, גישה ורגש הם גורמים סיבתיים למחלות רבות.


מתח מביא לגירוי המערכת הסימפתטית ולעלייה ברמות של הורמונים כמו קורטיזול ואדרנלין, המעכבים כדוריות דם לבנות ומדכאים את המערכת החיסונית.


פעמים רבות, מחלה קשה מגיעה אלינו כסוג של נורת אזהרה, הגוף למעשה מבקש שהאדם יתעורר וייקח אחריות מצבו. זה הזמן שלנו לעשות חשבון נפש, לבחון כל היבט בחיינו, לעבוד ולשנות דפוסים שלא משרתים אותנו עוד.
ישנם חולי סרטן שלא חיכו שהמחלה תחלוף, אלא פתחו את עיניהם והקשיבו לשיעור. ניתן למצוא קשר ישיר בין אישיותו של אדם לבין היווצרות מחלות.


ישנו פרופיל אישיות שעשוי להיות משותף לאנשים שנוטים לחלות, למשל תכונות כמו פסימיות, נטייה לחרדה, חוסר יכולת להסתכל על חצי הכוס המלאה, כעס, ביקורתיות וחוסר אהבה כלפי עצמנו. זוהי רק רשימה חלקית של דפוסי אישיות שנמצאו כשכיחים יותר בקרב אנשים הנוטים לחלות יותר מאחרים במחלות סרטניות ועוד.


אורח חיים וסרטן


בהיבט הקשור לאורח החיים שלנו, ישנה משמעות רבה למה שאנו אוכלים, כיצד אנו אוכלים, האם אנו מתעמלים, לאילו רעלים סביבתיים אנו נחשפים לעישון, לצריכה מוגברת של אלכוהול, לחשיפה לשמש וכו'. כמובן שישנה גם משמעות להיבט התורשתי, שאף הוא גורם בהתהוות סרטן.


לפי הנטורופתיה, יש להתייחס לגורם שזירז או שהיווה טריגר להתפתחות מחלת הסרטן. חשוב לקחת בחשבון את כל ההיבטים באורח חייו של המטופל ולהביא אותו לשינוי, להתעוררות וללקיחת אחריות הן על הטיפול במחלה והן על מניעתה. 


ולגבי מי שעדיין לא מאמין שקיים קשר בין התפתחות סרטן לבין אורח החיים שלנו, כדאי לדעת שהמכון הלאומי לחקר הסרטן בארצות הברית מעריך כי 80% מכלל סוגי הסרטן היו ניתנים למניעה.
מאת: ד"ר (N.D) ענת גרינשטיין, נטורופתית

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
ד"ר אורן כחולי
ד"ר אורן כחולי רפואה משלימה
מומחה בריאות טבעית
 שירן אהרן
שירן אהרן נטורופתיה
5.0
( 8 חוות דעת )
"אדיבה, מקדישה זמן, יורדת לפרטים הנכונים, זמינה תמיד ואמליץ בחום"
אלון איזנברג
אלון איזנברג נטורופתיה
מומחה לנטורופתיה אינטגרטיבית ולטיפול בצמחי מרפא ופטריות (הרבליסט קליני), מומחה לטיפול טבעי בהפרעות חרדה ומצבי רוח ועייפות כרונית, הפרעות זיכרון
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום חרדה

בניהול ד"ר יששכר הרמן
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו